«Σκάσε και δούλευε», το νέο δόγμα της κυβέρνησης με τις 13 ώρες εργασίας!  Το καλάθι της ΔΕΘ και οι…απατεώνες! Σε ποιους, κατά Μαρινάκη, θα λείψει ο Τσίπρας;
Kyriakos Mitsotakis, Greece's prime minister, speaks during the Thessaloniki International Fair in Thessaloniki, Greece, on Saturday, Sept. 16, 2023. / Ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα πλαίσια της 87ης ΔΕΘ, 16 Σεπτεμβρίου 2023.

Εργασία και όποιος αντέξει…

Πέρα από το πακέτο (πάρε κόσμε…) που θα παρουσιάσει τις επόμενες μέρες στη ΔΕΘ ο Κυριάκος, η κυβέρνηση του, γνωστή για τα…φιλεργατικά της αισθήματα και θέσεις, έδωσε στη δημοσιότητα για διαβούλευση λένε, το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που προβλέπει δουλειά μέχρι…τελικής πτώσεως. Οι εργαζόμενοι, σε συνεννόηση με τους εργοδότες θα δουλεύουν όσο…θέλουν, κι όσο αντέχουν. Θα μπαίνουν στο χώρο εργασίας το πρωί και θα βγαίνουν από αυτόν το άλλο πρωί…Για το καλό τους! Αυτό λένε από την κυβέρνηση της…εργατιάς και της αγροτιάς!

 

Τέτοιο νομοσχέδιο το πίνεις στο ποτήρι…

Θα γίνει της… ΔΕΘ μετά την κατάθεση αυτού του εκτρώματος, που έχουν το θράσος να το ονομάζουν εργασιακό νομοσχέδιο. Κόσμος και κοσμάκης θα βγει στη Θεσσαλονίκη για να εκφράσει την αντίθεση του στους… υποστηριχτές των εργασιακών του δικαιωμάτων.

Για να καταλάβετε τι κοστούμι μας έχουν ράψει, πάρτε μόνο μια μικρή γεύση από το τι προβλέπει αυτό το αντεργατικό νομοσχέδιο που θα φέρουν στη Βουλή: 13ωρη ημερήσια εργασία για έναν εργοδότη, 10ωρο για 4 ημέρες την εβδομάδα, υπερωρίες και για εκ περιτροπής απασχόληση, Fast track προσλήψεις μέσω κινητού για εργασία έως 2 ημερών, μείωση εισφορών σε υπερεργασία και υπερωρίες.

Είναι να το πιεις στο ποτήρι…

Έχει και επιχειρήματα η κυβέρνηση…

Μούρλια είναι τα επιχειρήματα που επικαλούνται οι κυβερνώντες για να στηρίξουν το ξεζούμισμα των εργαζομένων. Προσέξτε τι λένε για να πείσουν τον κόσμο να το… αγοράσει: Ότι  είναι “δίκαιη εργασία για όλους”, ότι “στηρίζει τον εργαζόμενο”, παρέχει “προστασίας στην πράξη”, ενώ παρουσιάζουν σαν “δικαίωμα” και “ελεύθερη επιλογή” του εργαζόμενου τη… συνεννόηση με τον εργοδότη.

Είναι φανερό ότι μας κάνουν πλάκα, αλλά δεν έχουν καταλάβει ότι ο κόσμος με τα χίλια-δυο προβλήματα είναι στα κάγκελα και λίγο το ‘ χει…να μπουκάρει στον αγωνιστικό χώρο.

Την Πέμπτη 28 Αυγούστου ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Θεσσαλονίκη όπου θα έχει συναντήσεις με παραγωγικούς και επιχειρηματικούς φορείς της πόλης καθώς και με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενόψει της 89ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Εκεί ο Κυριάκος θα έχει την ευκαιρία να πάρει μια πρώτη γεύση των αντιδράσεων του κόσμου.

Ναι, αλλά το.. 8ωρο δεν θίγεται!

Τέτοιου είδους αντεργατικές ρυθμίσεις το μόνο που θα πετύχουν είναι την αύξηση των αυθαιρεσιών σε βάρος των εργαζόμενων, την αύξηση των απειλών, ότι δεν αν δεν δουλέψεις 13 ώρες θα πας σπίτι σου και βέβαια την αύξηση των εργατικών ατυχημάτων.

Σε όλα αυτά η απάντηση τους είναι το… 8ωρο θα παραμείνει άθικτο.

Θέλουν να μας δουλέψουν ψιλό γαζί, αλλά δεν τους παίρνει…

Το καλάθι και οι…απατεώνες!

To άλλο καλάθι τώρα, αυτό των παροχών, θα είναι τελικά 1,5 δις, αλλά θα απουσιάζει από μέσα ο 13ος και ο 14ος μισθός στο Δημόσιο, καθώς και η 13η και 14η σύνταξη, με τον Παύλο Μαρινάκη να κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για δημαγωγία που ζητάει την επιστροφή τους.

«Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η χώρα είναι πολιτικοί απατεώνες. 1,5 δισ. ευρώ κοστίζει μόνο η 13η σύνταξη. Ας έρθει το ΠΑΣΟΚ να πει προτείνω να δοθούν μόνο αυτά» τόνισε από το πες-πες ρουμ ο Παυλής, με τον Τσουκαλά να βγαίνει στη…ταράτσα της Χ. Τρικούπη και να επιστρέφει τα πυρά περί απατεώνων: «Έχει πολύ ενδιαφέρον να μιλά η κυβέρνηση Μητσοτάκη για πολιτικούς απατεώνες. Πώς θα χαρακτήριζε αυτόν, που δεσμευόταν ότι θα μείωνε τους φόρους στη μεσαία τάξη, αλλά υπερφορολόγησε τους αυτοαπασχολούμενους; Αν ψάχνουν πολιτικούς απατεώνες, ας μην κουράζονται. Αρκεί να κοιτάξουν στον καθρέφτη τους.»

Το πιθανότερο είναι ότι δεν έχουν… καθρέφτη!

Τα έως τώρα…δώρα!

Για να δούμε τώρα, πάντα με βάση τις διαρροές από την Ηρώδου Αττικού τι θα έχει το καλάθι του Κυριάκου ( για την ώρα… ) γιατί μια-δυο εκπλήξεις τις κρατάνε για την τελευταία στιγμή:

-Αλλαγές στις κλίμακες φορολόγησης

-Κούρεμα των τεκμηρίων διαβίωσης

-Καταβολή του επιδόματος των 250 ευρώ σε περισσότερους συνταξιούχους

-Μείωση ή κατάργηση της προσωπικής διαφοράς

-Διορθώσεις στις κλίμακες φορολογίας των ενοικίων.

Και το…γέμισμα συνεχίζεται!

Μαρινάκης κατά Τσίπρα εκτός ορίων…

Η χθεσινή εκτός ορίων επίθεση του Μαρινάκη στο Τσίπρα δείχνει καθαρά δυο πράγματα: Πρώτον ότι ο Κυριάκος θέλει αντίπαλο στις εκλογές τον πρώην πρωθυπουργό και δεύτερον ότι τον φοβάται. Να τι απάντησε ο Παυλής όταν ρωτήθηκε για την κριτική που άσκησε για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης στην μεταμνημονιακή εποχή ο Α. Τσίπρας: «στον μόνον που έχει λείψει ο κ. Τσίπρας είναι στους 17.000 βαρυποινίτες, εγκληματίες, βιαστές, δολοφόνους, εμπόρους ναρκωτικών που αποφυλακίστηκαν επί των ημερών του με τις αλλαγές που είχαν κάνει, τους περίφημους νόμους που είχαν περάσει, την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα». Προσέθεσε ότι «τα έργα και οι ημέρες του κ. Τσίπρα είναι γνωστά. Χρέωσε στη χώρα πάνω από 100 δισεκατομμύρια ευρώ, έστησε τον κόσμο σε ουρές, εξαπάτησε την κοινωνία, είχε πει ότι θα μειώσει ή θα καταργήσει φόρους και τους αύξησε. Είναι ο πρωθυπουργός των δύο αμετάκλητα καταδικασμένων υπουργών από τη Δικαιοσύνη». Και κατέληξε ως εξής: «Αν θέλει ο κ. Τσίπρας να επιστρέψει, δικαίωμά του. Δημοκρατία έχουμε, αλλά σίγουρα όλα αυτά θα έρχονται και ξανάρχονται και δεν πρόκειται να τα ξεχάσει κανείς».

Και το αλεύρι αναμένεται να φουσκώσει το επόμενο διάστημα!

Και η απάντηση του Αλέξη!

Και σιγά που θα έχανε την ευκαιρία ο Τσίπρας. Βγήκε αμέσως και απάντησε με ανάρτηση στο FB:  Η κυβέρνησή μου επέλεξε να επιβαρύνει τους πλουσιότερους με το βάρος της λιτότητας και μείωσε τις ανισότητες. Υπό τη συντηρητική κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που βρίσκεται στην εξουσία από το 2019, οι ανισότητες αυξάνονται. Μεταξύ 2015 και 2019, τα εισοδήματα του 10% των φτωχότερων αυξήθηκαν κατά 45%, ενώ μειώθηκαν κατά 2,7% για το 10% των πλουσιότερων. Αντίθετα, μεταξύ 2019 και 2023, τα εισοδήματα του 10% των φτωχότερων μειώθηκαν κατά 8,1%, ενώ τα εισοδήματα του 10% των πλουσιότερων αυξήθηκαν κατά 13%.»

Όπως πολύ σωστά διαπιστώνετε αδέλφια, το…νέο δίπολο (από τα παλιά…), όπως και το αντι-σύριζα μέτωπο είναι εδώ!

Ο Γιώργος πήρε τ’ όπλο του!

Μας κοροϊδεύουν μέσα στα μούτρα μας, όταν δεν περνάει μέρα που να μην μας πουν ότι το καλώδιο Κρήτης-Κύπρου θα γίνει. Ακούγοντας τον Γ. Γεραπετρίτη  χθες στο OPEN θα νόμιζε κανείς ότι η πόντιση έχει ξεκινήσει και όπου να΄ναι φτάνει Κύπρο το ρεύμα.

Μας είπε λοιπόν ο κ. καθηγητής «ότι η περίοδος της παθητικότητας έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Εμείς θα βγαίνουμε και ας υπάρχουν αντιδράσεις. Η πόντιση της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου και εν τέλει Ισραήλ είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Θα συνεχιστεί κανονικά. Θα συνεχιστούν οι έρευνες το επόμενο διάστημα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Διάβασα στον κυριακάτικο Τύπο ότι εκδίδεται η NAVTEX αρχές φθινοπώρου και ξεκινάμε.

Γ. ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ: Θα μου επιτρέψετε να μην δώσω περαιτέρω λεπτομέρειες, απλώς να σας διαβεβαιώσω ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας. Θα μετρηθούμε στο πεδίο, ξέρετε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τι σημαίνει θα μετρηθούμε στο πεδίο;

Γ. ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ: Αμέσως θα σας πω. Εμείς έχουμε πάρει μια σαφή θέση. Η θέση μας είναι ότι η έρευνα και η πόντιση ηλεκτρικών καλωδίων είναι κάτι, το οποίο προστατεύεται απολύτως από το Διεθνές Δίκαιο. Δεν μπορεί να παρεμποδιστεί. Εάν η Τουρκία θεωρεί ότι αυτό το έργο, το οποίο είναι, επαναλαμβάνω, ένα έργο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία η Τουρκία φιλοδοξεί κάποια στιγμή να μπει (…) Θα προστατεύσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και θα τα ασκήσουμε στο πεδίο. Είναι πάρα πολύ σαφές. Έχουμε έτοιμα όλα τα δυνητικά σενάρια.

Πολύ λάδι, κι από τηγανίτα τίποτα!