Ό,τι δώσαμε, δώσαμε, διαμηνύει η κυβέρνηση στους αγρότες και συνεχίζει να κρατά…κλειστούς τους δρόμους του διαλόγου. Ποιους αγρότες απειλούν, ότι θα…πληρώσουν τη νύφη; Δουλεύει…άψογα το ενιαίο κέντρο παρα-πληροφόρησης. Και μη ξεχνάμε, το σκάνδαλο των υποκλοπών είναι πάντα εδώ!

Κλιμάκωση…

Όσο κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες τόσο κλιμακώνει τις…προκλήσεις η κυβέρνηση. Τα μηνύματα από το Μαξίμου συμπυκνώνονται στη φράση…να μην περιμένουν ούτε ένα ευρώ παραπάνω, ότι δώσαμε, δώσαμε.

Το είπε καθαρά ο εκπρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών: «Δεν αλλάζουν τα όρια που έχουμε βάλει, πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά.»

Κάτι τέτοια λένε και βγάζουν εκτός…ορίων τους αγρότες..

Οι μπάρες…

Το Μαξίμου πρέπει να καταλάβει ότι με απειλές δεν λύνονται τα προβλήματα, ούτε πέφτουν οι τόνοι, ούτε διαλύονται τα μπλόκα. Χθες ο Μαρινάκης…έστειλε το μήνυμα σε όσους σήκωσαν τις μπάρες των διοδίων ότι θα…πληρώσουν τη νύφη. Ταυτοποιούνται και όλα τα στοιχεία είπε, θα διαβιβαστούν στη δικαιοσύνη και εκείνη θα κρίνει ποια αδικήματα τελούνται.

Η κυβέρνηση αντί να ψάχνει τρόπους να βρεθούν λύσεις…επιμένει σε τρόπους που…κλείνουν τους δρόμους!

Ενιαίο κέντρο διακίνησης πληροφοριών…

Η Χαριλάου Τρικούπη θέτει κάποια ερωτήματα για τη σπουδή της κυβέρνησης να ελέγξει αγροτο-συνδικαλιστή, που τον κατηγορούν- αυτός δηλώνει αθώος- ότι πήρε παράνομες κοινοτικές επιδοτήσεις.

Ρωτάνε από το ΠΑΣΟΚ: «Δεν το ήξεραν ένα μήνα πριν; Τώρα το ξέρουν που τα μπλόκα παίζουν έναν ρόλο; . Και επισημαίνουν το γεγονός ότι « υπήρχε ομοιόμορφη πληροφορία από συγκεκριμένα μεγάλα ηλεκτρονικά Μέσα για το συγκεκριμένο θέμα και διερωτώνται: υπάρχει κάποιο ενιαίο κέντρο διακίνησης της πληροφόρησης ;»

Πάντα υπήρχε!

Ας παίξουν σε επανάληψη τα επεισόδια από την Εξεταστική!

Είναι βλέπεται μέρες γιορτών και η Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ έχει πάει διακοπές. Κρίμα, δεν θα έπρεπε! Μέσα στα Χριστούγεννα υπάρχει πολύς κόσμος που δεν έχει χρήματα για θέατρα και κινηματογράφους. Η Εξεταστική ήταν μια διέξοδος, προσέφερε…χαρά, γέλιο, διασκέδαση, από αυθεντικά ταλέντα.

Ας φροντίσει τουλάχιστον το κανάλι της Βουλής να δείξει τα Best of από τις προηγούμενες συνεδριάσεις. Μην μας αφήσει…στεγνούς!

Το ξανασκέφτηκαν για τα ΕΛΤΑ…

Κάνει πίσω η κυβέρνηση, έτσι τουλάχιστον δείχνει, για τα «λουκέτα» στα ΕΛΤΑ. Θέλουν να αποφύγουν κι άλλα μέτωπα και αποφάσισαν να προχωρήσουν «στο μετασχηματισμό 158 καταστημάτων, με βάση ένα ευέλικτο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες κάθε περιοχής μοντέλο.»

Κι όχι μόνο αυτό, το νέο μοντέλο λειτουργίας προβλέπει την παρουσία των ΕΛΤΑ σε σούπερ μάρκετ, βιβλιοπωλεία, πρακτορεία Τύπου και άλλα σημεία λιανικής.

Όταν αντιδρά η κοινωνία, όλο και κάτι σώζεται…

Το σκάνδαλο των υποκλοπών είναι εδώ!

Κάνει ότι μπορεί η κυβέρνηση για να θάψει το μέγα-σκάνδαλο των υποκλοπών, αλλά δεν της βγαίνει. Την ίδια ώρα, το πρώτο θύμα των παρακολουθήσεων, ο Νίκος Ανδρουλάκης κάνει κι αυτός ότι μπορεί, για να κρατήσει την υπόθεση στον αφρό. Η ενημέρωση από τη Χαριλάου Τρικούπη αναφέρει «ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο αποφάσισε να εξετάσει κατά προτεραιότητα την προσφυγή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, για τη μη συμμόρφωση της ΕΥΠ με την απόφαση του ΣτΕ να ενημερωθεί επισήμως για την υπόθεση των υποκλοπών. Δίνεται μάλιστα προθεσμία στην Ελληνική Κυβέρνηση να υποβάλλει την αντίκρουση της ως τις 16 Φεβρουαρίου.»

Να το θυμάστε, ότι στο τέλος θα κατηγορήσουν τον Ανδρουλάκη, ότι αυτός… φύτεψε τον κοριό! Ικανούς τους έχω!

Η Κυριακή άνοιξε την πόρτα…

Το…σχέδιο του STEFANOU να συνεργαστεί με τη δεξιά επιταχύνει τη διάλυση του «Κινήματος Δημοκρατίας». Η Κυριακή Μάλαμα έστω και αργά κατάλαβε το λάθος της να συνεργαστεί με τον Κασσελάκη και αποχωρεί από το κόμμα του, δηλώνοντας ότι «διαφωνώ κάθετα με την εκβιαστική πίεση προς τα μέλη να συναινέσουν στην σύμπραξη σε κεντροδεξιά κυβέρνηση, μέσα από την απειλή διάλυσης του κόμματος.»

Δεν ήξερες, δεν ρώταγες;

Αυτό-οργάνωση Τσίπρα και επανάσταση…

Από την Πελοπόννησο ξεκίνησε η αυτό-οργάνωση του κόμματος Τσίπρα. Οι «πυρήνες» στήριξης θα απλωθούν σιγά-σε όλη την Ελλάδα. Στο κείμενο της η Πρωτοβουλία Πολιτών Μεσσηνίας τονίζει: «Ως ενεργοί πολίτες, μακριά από μικροκομματικές και ιδιοτελείς προσεγγίσεις, είμαστε αποφασισμένοι να συμβάλουμε στην δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα, ο οποίος θα χωράει «το όλον» της ευρύτερης δημοκρατικής-προοδευτικής παράταξης. Εμείς, οι απλοί πολίτες, πρέπει να γίνουμε οι ίδιοι η Αλλαγή, που θέλουμε να υπάρξει για την πατρίδα μας, για την προοδευτική παράταξη αλλά και για να υπάρξει ξανά ισορροπία στο πολιτικό μας σύστημα.»

Κάτι ξέρει ο Αλέξης και βάζει «φωτιά» από τη Πελοπόννησο, εξάλλου από κει ξεκίνησε και η Επανάσταση…