Η εφημερίδα "ΠΑΤΡΙΣ" κλείνει 80 χρόνια ενημέρωσης και ιστορίας, 1946-2026

Οι… “Καγκελάριοι” δεν απολογούνται σε…κερατάδες! Μπαρούτι το Μαξίμου με τις… αυτοκρατορικές δηλώσεις του Αβραμόπουλου! Το 21,4% της ΕΛΑΣ του Τσίπρα…φέρνει πιο κοντά τις εξελίξεις! Κεντρικά στελέχη, την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια,  από την «Ελπίδα» της Μαρίας!

Οι μπούρδες και ο…κερατάς!

Χειρότερα τα έκανε, τα ήδη δύσκολα πράγματα ο … «Καγκελάριος» Δημήτρης. Βγήκε χθες στο ΣΚΑΙ και τι δεν είπε. Πρώτον χαρακτήρισε μπούρδες τα όσα του αποδίδονται. Το καλύτερο όμως, από όλα ήταν ότι δεν θα…απολογηθεί σε κανένα κερατά! Τα άκουγαν όλα αυτά στο Μαξίμου και έγιναν μπαρούτι, από ότι μας είπαν, γιατί αυτή η στάση του, δεν βοηθάει καθόλου, όσους θα ήθελα να του δώσουν ένα χέρι βοήθειας.

Αυτοκρατορικό ύφος…

Εκείνο που έβγαλε από τα ρούχα τους, ανθρώπους από στενό επιτελείο του Μητσοτάκη είναι ο…αυτοκρατορικός τρόπος με τον οποίο εμφανίστηκε ο…Καγκελάριος. Το μήνυμα που πέρασε, όπως μας έλεγαν, είναι ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι…και κάποιοι δεν απολογούνται για ότι έκαναν ή δεν έκαναν…

Τον τσιγάρισε ο Μαρινάκης…

Μετά από λίγη ώρα βγήκε ο Μαρινάκης στο OPEN και επειδή ο άνθρωπος είναι νομικός και ξέρει τι σημαίνει ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και μέχρι που μπορεί να φτάσουν τα όρια της κυβέρνησης, τον έκανε – και καλά έκανε- με τα κρεμμυδάκια. Τον σιγόψησε, για να μη φανεί ότι τον ρίχνει με τη μία στην πυρά, λέγοντας, πως όταν μας καλούν οι αρχές, οφείλουμε να πηγαίνουμε. Αυτό ισχύει για όλους», ανέφερε με νόημα, σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν είναι δική του δουλειά ούτε να καταδικάσει ούτε να αθωώσει τον πρώην επίτροπο.

 

Τον άδειασε εντελώς ο Μιχάλης…

Και παρά το γεγονός ότι ο Αβραμό είναι σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, εν τούτοις τα έβαλε και με τον Μιχάλη της Κατεχάκη, λέγοντας ότι το ένταλμα είχε παραμείνει για ημέρες «στο συρτάρι» του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο διαχείρισης της υπόθεσης. Κάτι τέτοια βέβαια δεν τα αφήνει να πέσουν κάτω ο Χρυσοχοΐδης και του απάντησε μέσω πηγών της ΕΛΑΣ (μην την μπερδέψετε με αυτή του Τσίπρα…) ότι το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης διαβιβάστηκε εντός 24 ωρών στον αρμόδιο εισαγγελέα Εφετών Αθηνών και ότι οι ελληνικές αρχές ενήργησαν όπως σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση. «Κανένας πολίτης δεν τυγχάνει προνομιακής μεταχείρισης», ήταν το μήνυμα που εξέπεμψαν.

Με λίγα λόγια του διεμήνυσαν πως ότι είναι να γίνει θα γίνει, και…η έκδοση του στις βελγικές αρχές να είναι ορθάνοιχτη!

Γιατί δεν πήγε να δώσει κατάθεση;

Στη δεξιά πολυκατοικία, πολλοί είναι αυτοί που θέτουν το ερώτημα, γιατί ο…Καγκελάριος δεν πήγε να καταθέσει στις βελγικές αρχές, όταν αυτές τον είχαν καλέσει εξηγήσεις; Οι πληροφορίες λένε ότι έστειλε έγγραφη απάντηση. Ιδού πως το σχολιάζουν κύκλοι του Μαξίμου:  η θεσμική ανταπόκριση στις δικαστικές αρχές δεν μπορεί να είναι επιλεκτική.

Ποια χώρα θα εξετάσει τον φάκελο;

Είναι σε εξέλιξη μια νομική «μάχη» για το ποια δικαιοσύνη (η ελληνική ή η βελγική) έχει τον πρώτο λόγο και την αρμοδιότητα εξέτασης του φακέλου.

Καθόλου τυχαία δεν μίλησε ο Αβραμό την πρώτη μέρα, ότι θέλει να επιληφθεί του θέματος του η ελληνική δικαιοσύνη. Όμως, το ερώτημα παραμένει: Γιατί φοβάται τόσο πολύ να βρεθεί ενώπιον της βελγικής δικαιοσύνης, από τη στιγμή που όλα αυτά που του αποδίδουν είναι…μπούρδες;

Στο 21, 4% η ΕΛΑΣ του Τσίπρα!

Άκουσα προ καιρού ανθρώπους της Ηρώδου Αττικού να λένε, ότι αν η διαφορά με τον Τσίπρα αρχίζει να γίνεται μονοψήφια οι πρόωρες είναι μονόδρομος. Ήρθε η χθεσινή δημοσκόπηση της Real Polls για το protagon.gr και δείχνει αυτό που φοβούνται στο Μαξίμου. Η απόσταση μεταξύ ΝΔ και ΕΛΑΣ είναι πλέον στις 7, 6 μονάδες.

Στην πρόθεση ψήφου, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 25,8%, ενώ το κόμμα Τσίπρα αγγίζει το 18,2%. Έπεται το κόμμα Ελπίδα για τη Δημοκρατία με 9,4% και το ΠΑΣΟΚ, ως τέταρτο κόμμα, με 8,9%.

Ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,4%, η Ελληνική Λύση με 4,5%, η Φωνή Λογικής με 3,3%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,8%, το ΜέΡΑ25 με 2% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 1%.

Υπό της μονάδος είναι η ΝΙΚΗ με 0,9%, οι Δημοκράτες με 0,7%, οι Σπαρτιάτες με 0,5% και η Νέα Αριστερά με 0,2%. «Δεν έχω αποφασίσει» απαντά το 10,8%, και «άλλο κόμμα» επιλέγει το 4,3%.

Στην πρόβλεψη αποτελέσματος η διαφορά της ΝΔ από την ΕΛΑΣ είναι στις 6,9 μονάδες. Συγκεκριμένα, η ΝΔ είναι στο 28,3% και το κόμμα Τσίπρα στο 21,4

Αν και οι επόμενες δημοσκοπήσεις επιβεβαιώσουν αυτά τα ποσοστά, τότε οι κάλπες έχουν ήδη στηθεί, για να προλάβει ο Μητσοτάκης να ανακόψει το «ρεύμα» του Αλέξη!

 

Με ανθρώπους της αγοράς και όχι του «σωλήνα»

Από την «σκιώδη» κυβέρνηση του Αλέξη προκύπτει, ότι ο Τσίπρας αφήνει για τα καλά πίσω  τα παιδιά του κομματικού σωλήνα, και ρίχνει στη μάχη ανθρώπους της αγοράς, όπως τον επιχειρηματία Ευάγγελο Πούλιο που αναλαμβάνει αναπληρωτής τομεάρχης Εμπορίου, τον Γιώργο Κωνσταντινίδη στο τομέα του Τουρισμού, στέλεχος της αγοράς με πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας σε στρατηγικές επενδύσεις και real estate. Στον τομέα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τοποθετείται ο Γιάννης Σαλπέας, ο οποίος είναι μέτοχος της εταιρείας συμβούλων μηχανικών SALFO & Associates με διεθνή παρουσία. Και τον Δημήτρη Νταφόπουλο, συνιδρυτής της εταιρείας premium αναψυκτικών Three Cents, αναλαμβάνει αναπληρωτής τομεάρχης Ψηφιακής Κυριαρχίας.

Το έχει πάει σε άλλο επίπεδο ο Αλέξης.

Θέση στο κατάστρωμα…

Κι ενώ ο Τσίπρας καλπάζει, στην Κουμουνδούρου συνεδριάζουν σήμερα για το…μέλλον τους με την Π.Γ. να θέλει να επιβεβαιώσει την απόφαση για συμπαράταξη με την ΕΛΑΣ. Σύντροφοι, μάλλον σας έχουν ξεπεράσει οι εξελίξεις…

Ακόμα και στην Αμαλίας να πάτε, για θέση στο…κατάστρωμα σας έχω!

Φεύγουν και από-χαιρετούν την πρόεδρο Μαρία

Βαράει διάλυση η «Ελπίδα» της Μαρίας, πριν καλά-καλά σταθεί στα πόδια της. Αποχώρησαν με ηχηρό τρόπο και βαριές καταγγελίες περί προσωποπαγούς κόμματος, ο Βασίλης Κοκοτσάκης και ο πτέραρχος εν αποστρατεία Αθανάσιος Παπανικολάου καθώς και ο TikToker Δημήτρης Σαββίδης. Η Μαρία σε ανάρτηση έκανε λόγο για «πρόθυμους» που επιχειρούν να διασπάσουν την ενότητά τους.

Θα φύγουν κι άλλοι, μαθαίνουμε!