Αθωώνουν τον Καραμανλή πριν ακόμα δικαστεί…Οι νέες κοινοβουλευτικές δοκιμασίες του Κυριάκου και η «Πλεύση» που…τραγουδά «γεννήθηκα στην Κιβωτό μαζί με τ’ άλλα ζώα…»

Το σκεπτικό του Μαξίμου για τον Κ. Καραμανλή…

Το Μαξίμου, αθωώνει τον Καραμανλή πριν ακόμα πάει στο Δικαστικό Συμβούλιο, πριν ακόμα συνεδριάσει το δικαστήριο και αποφανθεί. Πηγές από την Ηρώδου του Αττικού αναφέρουν επί του θέματος και βγάλτε τα συμπεράσματα σας: «Ο κ. Καραμανλής θα είναι ο δεύτερος διατελέσας υπουργός της κυβέρνησής μας, που χωρίς να θεωρούμε ότι είναι ένοχος ή ότι η παραπομπή σημαίνει και ενοχή, παραπέμπεται και μάλιστα με πρωτοβουλία της ΚΟ της ΝΔ, άρα της κυβερνητικής πλειοψηφίας- για να κριθεί από το Δικαστικό Συμβούλιο, δηλαδή τον φυσικό δικαστή.» Και προσθέτουν: «Στην περίπτωση Τριαντόπουλου και στην περίπτωση Καραμανλή είχαμε δικογραφίες στις οποίες είχαν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε μη πολιτικά πρόσωπα. Το ΠΑΣΟΚ στην περίπτωση Τριαντόπουλου, αυθαίρετα και με νομική «ακροβασία», πάτησε πάνω σε ένα κατηγορητήριο, για τέσσερα μη πολιτικά πρόσωπα και το επέκτεινε με δική του αξιολόγηση. Εμείς είπαμε: Δεδομένου, ότι υπάρχει μία νομική βάση για άλλα πρόσωπα, ας πάει στον φυσικό δικαστή ο κ. Τριαντόπουλος για να κριθεί από εκεί, θεωρώντας μάλιστα ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο- αυτό όμως θα το κρίνει η δικαιοσύνη Στην περίπτωση Καραμανλή έχουμε μία δικογραφία, σε φάση ανάκρισης με 43 ποινικές διώξεις μη πολιτικών προσώπων. Και εκεί λοιπόν εκρίθη από την αντιπολίτευση ότι είναι κάποια κακουργήματα. Ένα μέρος της αντιπολίτευσης έθεσε ό,τι άρθρο υπάρχει στον Ποινικό Κώδικα, φτάνοντας στο σημείο να κατηγορήσει τον Πρωθυπουργό μέχρι και για εσχάτη προδοσία. Προφανώς όλα αυτά δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα.»

 

Το Μαξίμου για το άρθρο 86…

Οι ίδιες πηγές από το Μαξίμου τάσσονται υπέρ της αλλαγής στο άρθρο 86 του Συντάγματος και εξηγούν το λόγο: «Γιατί στο τέλος της ημέρας ό, τι και να γίνει, η αντιπολίτευση θα κατηγορεί την κυβέρνηση είτε ότι συγκάλυψε, όταν απλά άσκησε το δικαίωμα αυτό που έχει από το Σύνταγμα, την υποχρέωση βασικά που έχει από το Σύνταγμα και έκρινε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία, είτε ότι συγκάλυψε δια της παραπομπής. Τα «κόμματα των χαμένων βαγονιών», τα «κόμματα των νεκρών που δήθεν εξαφανίζαμε», τα «κόμματα των λαθρεμπόρων που συγκαλύπταμε», έρχονται τώρα και λένε ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης, αυτοί οι πρώην υπουργοί έχουν διατελέσει κακουργήματα.»

Καλό θα είναι μην προτρέχουν…

 

Η κλήρωση για το Δικαστικό Συμβούλιο!

Τη σκυτάλη, μετά το χθεσινό αποτέλεσμα της Βουλής για Καραμανλή (157-6), θα πάρει η δικαιοσύνη. Μετά τις διακοπές του Αυγούστου σε δημόσια συνεδρίαση θα κληρωθούν από τον πρόεδρο της βουλής τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου που θα δικάσουν τον Κωστάκη!

Καταδίκες μην περιμένετε!

Ούτε γι’ αστείο…

Νέες κοινοβουλευτικές δοκιμασίες αναμένουν τον Κυριάκο την ερχόμενη βδομάδα που θα γίνουν οι ψηφοφορίες για την Εξεταστική και την Προανακριτική. Δεν θέλει ν’ ακούει για διαρροές, ούτε για αστείο. Οι πληροφορίες λένε ότι ο Μητσοτάκης θα δώσει το παρών και θα μιλήσει!

 

 

Κυριάκος και Σία…

Θα βγάλει ειδήσεις ο Κυριάκος στην αποψινή συνέντευξη του στο Σκάι και στη Σία Κοσιώνη. Θα ανοίξει μέτωπο με το ΠΑΣΟΚ για τον ΟΠΕΚΕΠΕ.  Το πρωί θα προεδρεύσει, σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα παρουσιαστεί το Εθνικό Σχέδιο για τα Ύδατα. Αυτό είναι σοβαρό, γιατί η μισή χώρα δεν έχει νερό να πιει.

Μη ξεχάσουμε να σας πούμε ότι την Παρασκευή θα γίνει το τελευταίο υπουργικό πριν τις διακοπές. Ο Κυριάκος θα ζητήσει από τους υπουργούς να είναι προσεκτικοί σε ότι λένε και κάνουν, εκεί στις πλατείες και τα καφενεία που θα βρεθούν.

Κι όπου ακούνε συζήτηση για τον…ΟΠΕΚΕΠΕ, να την αποφεύγουν, γιατί οι  αγρότες είναι στα κάγκελα, κι αυτοί που πήραν, κι αυτοί που δεν πήραν…

 

 

Μικρό το πακέτο….

Το πακέτο του Κυριάκου στη ΔΕΘ δεν είναι ιδιαίτερα πλούσιο, τώρα θα μου πείτε, είναι λίγα το 1, 5 δισεκατομμύρια ευρώ; Όχι, αλλά όλο το προηγούμενο διάστημα μας είχαν πιπιλίσει το μυαλό ότι θα είναι πάνω από 3 δις.

Κερδισμένη από ότι διαρρέουν, θα βγει η μεσαία τάξη, οι μονογονεϊκές οικογένειες και τα νοικοκυριά με δύο η περισσότερα παιδιά.

Η κυβέρνηση θα ρίξει βάρος, κι αυτό είναι το σωστό, στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος.

 

Η Ζωή και η «Κιβωτός»

Η πτώση των ποσοστών της Πλεύσης Ελευθερίας στις τελευταίες δημοσκοπήσεις είναι η… αιτία που η Ζωή τσακώθηκε χθες στη Βουλή με όλον τον κόσμο. Όποιον έβρισκε μπροστά της, τον «έλουζε». Πρώτα τσακώθηκε με το Λαμπρούλη του ΚΚΕ που προέδρευε του Σώματος, στη συνέχεια αρπάχτηκε με τον Γεωργαντά που αντικαθιστούσε τον Νικήτα Κακλαμάνη και στο τέλος έριξε και έναν καβγά με τη Γεροβασίλη.

Ευτυχώς που βγήκε στο βήμα της Βουλής η βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας Τζώρτζια Κεφαλά και το ρίξε στο τραγούδι με τη Βουλή να ζει και πάλι μεγάλες στιγμές.

Τραγούδησε ως πρώην τραγουδίστρια του γκρουπ «Μπλέ», το τραγούδι «Κιβωτός» της Ελένης Βιτάλη.

«Με φέρανε και μου ‘πανε
Ποτέ μιλιά μη βγάλω
Πως είναι που γεννήθηκα
Προνόμιο μεγάλο…»

Ως μπουάτ η Βουλή, περισσότερα εισιτήρια θα έκοβε…

Σεπτέμβριο στην Άγκυρα…

Ανώτατες διπλωματικές πηγές που ενημέρωσαν χθες του συντάκτες του ΥΠΕΞ, τοποθέτησαν την επίσκεψη του Μητσοτάκη στην Άγκυρα, το Σεπτέμβριο, εφόσον –θα προσθέταμε-εμείς, τα νερά στο Αιγαίο εξακολουθούν να είναι ήρεμα.

Οι ίδιες πηγές εκτιμούσαν ότι ο Αύγουστος δεν θα είναι ένας εύκολος μήνας…

Τι ήθελε να πει ο ποιητής;

Συνάντηση Τράμπ-Βαρθολομαίου στις 16 Σεπτεμβρίου

Το κατώφλι του Λευκού Οίκου θα περάσει στις 16 Σεπτεμβρίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος όπου θα συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τράμπ. Για να κλειστεί το ραντεβού χρειάστηκε να μεσολαβήσουν ισχυροί ομογενειακοί παράγοντες, που έχουν χρηματοδοτήσει τον Αμερικανό πρόεδρο.

Ο Πατριάρχης θα μείνει στις ΗΠΑ περίπου ένα δεκαήμερο!