Μεγάλα ονόματα, μεγάλοι μισθοί για τους τρεις ξένους της ΚΕΔ
Μεγάλα ονόματα, μεγάλοι και οι μισθοί για την τριάδα των ξένων που επιλέχθηκε από την ΕΠΟ μετά από πρόταση της ΟΥΕΦΑ για την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας. Η στελέχωση της ΚΕΔ από τους Στεφάν Λανουά, Πάολο Βαλέρι, Ρομπέρτο Αλόνσο Φερνάντες, και τους Δαμιανό Ευθυμιάδη, Αντωνία Κόκοτου εγκρίθηκε ομόφωνα από την Ομοσπονδία και η σύμβασή τους θα είναι διετής. Τα χρήματα που συνολικά θα πάρουν ο πρόεδρος, ο αναπληρωτής πρόεδρος και το τρίτο μέλος της ΚΕΔ, που θα ασχολούνται με τα δύο επαγγελματικά πρωταθλήματα και το Κύπελλο, υπολογίζεται ότι θα φτάσουν τις 540 χιλιάδες ευρώ ετησίως, που σημαίνει κάτι παραπάνω από 1 εκ. ευρώ συνολικά την διετία.
Επίσης η ΕΠΟ θα τους παρέχει σπίτι, αυτοκίνητο, τηλέφωνα και ό,τι προβλεπόταν στις συμβάσεις με τους προηγούμενους αλλοδαπούς της ΚΕΔ. Οι παροχές αυτές εκτιμάται ότι θα αυξήσουν το ετήσιο κόστος στο ένα εκατομμύριο ευρώ. Από την πλευρά της ΕΠΟ προτάθηκε να καλυφθεί το ήμισυ του συνολικού ετήσιου κόστους – 500.000 ευρώ – από την Σούπερ Λιγκ. Συγκεκριμένα, η πρόταση προβλέπει να καταβάλουν από 100.000 ευρώ οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και άλλες 100.000 συνολικά οι υπόλοιπες δέκα ΠΑΕ της Λίγκας. O Δ. Ευθυμιάδης, που θα αναλάβει τη Γ’ Εθνική, θα αμείβεται με 3.700 ευρώ και η Α. Κόκκοτου, που θα έχει την ευθύνη του ποδοσφαίρου γυναικών με 2.700 ευρώ. Οι τρεις αλλοδαποί της ΚΕΔ αναμένονται στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα για μόνιμη εγκατάσταση…
Τζώρτζογλου, Κουτεντάκης στην παρουσίαση του Γιοβάνοβιτς
Το «παρών» στην χθεσινή παρουσίαση του Ιβάν Γιοβάνοβτις έδωσαν και ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ Νίκος Τζώρτζογλου αλλά και ο αναπηρωτής πρόεδρος της ΕΠΣΗ Γιώργος-Πλούταρχος Κουτεντάκης. Μάλιστα η Ομοσπονδία μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του Σέρβου τεχνικού. Στα μέσα και στα έξω της ΕΠΟ πλέον οι δυο παράγοντες της ΕΠΣΗ που εκτός των άλλων διατηρούν αμφότεροι άριστες σχέσεις με τον νέο πρόεδρο Μάκη Γκαγκάτση, οπότε ας μην φανεί περίεργο αν κάποια στιγμή δούμε ένα από τα επόμενα παιχνίδια της Εθνικής να έρχεται στο Παγκρήτιο (αρκεί να είναι έτοιμο για να το υποδεχθεί) παρόλο που η Εθνική θα παίζει στο Καραϊσκάκη… Ν.Μ.
Εφικτή ακόμα και η 12η θέση…
Σημαντικό το ότι οι ελληνικές ομάδες έκαναν το έξι στα έξι στις αναμετρήσεις τους στην Ευρώπη. Ήδη μετά τον Ολυμπιακό που συμμετέχει απευθείας στους ομίλους του Γιουρόπα μετά την κατάκτηση του Κόνφερενς, την παρουσία του στους ομίλους (αν δεν είναι του Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι του Γιουρόπα) εξασφάλισε και ο ΠΑΟΚ, ενώ πολύ κοντά είναι και η ΑΕΚ αλλά και ο Παναθηναϊκός ανεξάρτητα από το ότι αντιμετωπίζει τον Άγιαξ (πέρυσι άλλωστε απέκλεισε την Μαρσέιγ). Αν τα καταφέρουν και οι τέσσερις, τότε όχι μόνο η 14η θέση την οποία πιάσαμε ήδη αλλά και η 12η θα είναι εφικτή, με όλα τα οφέλη που συνεπάγεται για το ελληνικό ποδόσφαιρο… Ν.Μ.
«Το νόμιμο δεν είναι πάντα ηθικό»…
Κάθε δικαίωμα έχει ασφαλώς η νέα διοίκηση του Εργοτέλη να επιλέξει τους ανθρώπους που εμπιστεύεται σε κάθε πόστο και θεωρεί ικανούς να εκπληρώσουν τους στόχους που θα θέσει. Ωστόσο δε μπορεί να προσπεραστεί έτσι απλά η …ποδοσφαιρική αδικία σε βάρος του Αλέξανδρου Κουρτίδη, ενός νέου και ιδιαίτερα καταρτισμένου προπονητή, ο οποίος ανακοινώθηκε -μαζί με τον Μιχάλη Ξημεράκη- από το προηγούμενο Δ.Σ στις 12 Ιουνίου και 50 μέρες μετά παύθηκε από τα καθήκοντά του. Εδώ ταιριάζει γάντι η γνωστή φράση «το νόμιμο δεν είναι πάντα ηθικό»… Μ.Β.
«Έσπασε» το ρόδι η Γουατεμάλα
Κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στη σκοποβολή των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων η Αντριάνα Ρουάν Ολίβα, «έγραψε ιστορία» για τη χώρα της, καθώς μέχρι προχθές κανένας εκπρόσωπος της Γουατεμάλας δεν είχε καταφέρει ν’ ανεβεί στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στην κορυφαία διοργάνωση της υφηλίου. Ωστόσο χάρη στην 29χρονη πρωταθλήτρια, αυτή η χώρα της Νότιας Αμερικής μπήκε στον μακρύ κατάλογο με τα έθνη που έχουν κατακτήσει τουλάχιστον ένα χρυσό μετάλλιο στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Παραμένουν πάντως αρκετές οι χώρες που δεν έχουν κατακτήσει την ύψιστη διάκριση, όπως είναι το Μπελίζ, η Ονδούρα, η Νικαράγουα, το Ελ Σαλβαδόρ, η Παραγουάη, η Βολιβία, το Μαυροβούνιο, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Βόρεια Μακεδονία, η Αλβανία και η Μολδαβία.