ΚΑΛΗΜΕΡΑ, καλή δύναμη. Τελειώνει ο  Σεπτέμβριος με καλοκαιρινή διάθεση τελικά στην Κρήτη.

ΜΕΓΑΛΗ γιορτή της Ορθοδοξίας  σημερα:   Μετάσταση Αγίου Ιωάννη Θεολόγου. Αρκετοί είχαν την άποψη ότι ο Ιωάννης δεν πέθανε, αλλά μετατέθηκε στην άλλη ζωή, όπως ο Ενώχ και ο Ηλίας. Σαν τους πολιτικούς μας.

ΕΝΑΣ χαμός στη Νοβάρτις. Μέσα ο υπουργός, οι εκδότες, οι δημοσιογράφοι και οι δικηγόροι. Όλα τα καλά παιδιά.

ΤΙ ΓΚΑΝΤΕΜΙΑ βρε Κυριάκο, κι αυτή; Να πας εσύ να συναντήσεις τον Τραμπ και εκείνη την ώρα να γίνεται προσπάθεια… ανατροπής του από τους δημοκρατικούς!

ΣΥΜΠΤΩΣΗ, αν και οι κακές γλώσσες λένε ότι έγινε από την πλευρά του Τραμπ η ακύρωση γιατί θέλει να τον καλέσει στο Λευκό Οίκο την Πρωτοχρονιά. Για το ποδαρικό.

(ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ο πρόεδρος συναντήθηκε με τον Ερντογάν. Έψαξε μετά τις τσέπες του;)

ΠΑΝΤΩΣ ξέφυγε ο Ντόναλντ Τραμπ μετά την ανακοίνωση της έναρξης ερευνών εναντίον του, με το ερώτημα παραπομπής του, από την Νάνσι Πελόζι. Ο Αμερικανός Πρόεδρος, σε αλλεπάλληλες αναρτήσεις του στο twitter, έκανε λόγο για «ανοησίες» και «κυνήγι μαγισσών», αλλά και για… προεδρική παρενόχληση(!) στην προσπάθεια των Δημοκρατικών να τον ρίξουν από την Προεδρία, πριν τις εκλογές του 2020.

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ πρόλαβε και είδε τον Ζόραν των Σκοπίων. Καλό κλίμα, τυπική συζήτηση. Βέβαια εάν είχε χιούμορ θα του έλεγε: “Έλα ρε συ, σε δέκα χρόνια θα το έχουμε ξεχάσει!”

(ΠΑΝΤΩΣ από την κλήρωση μόνο γκαντέμης που δεν ήταν ο Μητσοτάκης. Στον ΟΗΕ κάθισε πρώτος πρώτος γιατί έτσι τον έβγαλε η κληρωτίδα!)

«ΑΠΟ τις 7 Ιουλίου και μετά εργαστήκαμε συνεχώς για να αποφύγει  η ΔΕΗ τη χρεοκοπία. Σήμερα, η έκθεση του ορκωτού ελεγκτή αποδεικνύει ότι τα καταφέραμε. Η προσπάθεια τώρα συνεχίζεται για την εξυγίανση και την ανάπτυξη του ενεργειακού πυλώνα της χώρας» είπε ο Χατζηδάκης. Ότι δεν κάνανε οι άλλοι σε μερικές δεκαετίες εκείνος το έκανε σε δύο μήνες. Σούπερμαν.

ΕΚΤΟΣ ελέγχου η κατάσταση. Εκατοντάδες μετανάστες αποβιβάζονται κάθε ώρα στα ελληνικά νησιά μέσω της ακτοπλοϊκής σύνδεσης που έχουν εγκαταστήσει από τα παράλια της Τουρκίας οι διακινητές. Στρατός και Λιμενικό αδυνατούν να κάνουν το παραμικρό μπροστά σε αυτή τη μαζική πληθυσμιακή μετακίνηση.

ΣΕ ΡΩΣΟΥΣ πέρασε  και το θρυλικό σπίτι που είχε γυριστεί η ταινία «Η Νεράιδα και Το Παλικάρι» στην Κρήτη. Κι όπως έγραψε ένας πετυχημένα: Καλύτερα στους Ρώσους παρά στα χέρια των Βροντάκηδων!

ΤΙ ΠΑΘΑΝΕ οι άνθρωποι τόσα χρόνια… Στην ανάκληση του φαρμάκου ZANTAC και των γενόσημων, προχωρά ο Ελληνικός Οργανισμός Φαρμάκου. Για λόγους λέει, προληπτικούς…

Ο… Επικρητικός