Η εφημερίδα "ΠΑΤΡΙΣ" κλείνει 80 χρόνια ενημέρωσης και ιστορίας, 1946-2026

ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ, ΚΟΝΤΡΑ του αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκου Καλογερή, και του ΟΦΥΠΕΚΑ σχετικά με τη διαχείριση και τη λειτουργία του δρυμού; Όχι και τόσο ξαφνικά… Μέρες, βδομάδες, μήνες… χρόνια φωνάζουν!

Ο ΚΑΛΟΓΕΡΗΣ ΣΥΧΝΑ-ΠΥΚΝΑ διαμαρτύρεται (με επιστολές προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος) για τα προληπτικά κλεισίματα του Φαραγγιού από τον ΟΦΥΠΕΚΑ, υποστηρίζοντας ότι γίνονται ακόμη και για ασήμαντους λόγους ή με υπερβολική αυστηρότητα, προκαλώντας τεράστια οικονομική ζημιά στον τοπικό τουρισμό και τις επιχειρήσεις της περιοχής.

Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ υποστηρίζει ότι ο ΟΦΥΠΕΚΑ λαμβάνει τις κρατικές χρηματοδοτήσεις για τη διαχείριση του Εθνικού Δρυμού, αλλά στα δύσκολα μετακυλίει την ευθύνη, αμφισβητώντας την επάρκεια του οργανισμού να διαχειριστεί αποτελεσματικά το μνημείο.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ τα τελευταία χρόνια, αλλά πλέον το… ποτήρι ξεχείλισε για τους Χανιώτες, καθώς ανοιγοκλείνει ως «φυσαρμόνικα» το Φαράγγι, με αποφάσεις που λαμβάνονται από την Αθήνα χωρίς να υπάρχει πραγματική εικόνα.

ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΩΣ αποφασίζεται το άνοιγμα ή το κλείσιμο; Με τα δελτία καιρού, έχουμε ακούσει. Ισχύει;

ΒΕΒΑΙΩΣ, ακριβώς πάνω σε αυτό το ζήτημα, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων καλεί σε σύσκεψη ΟΦΥΠΕΚΑ και κατοίκους των χωριών, ώστε να γίνει επαναδιατύπωση των τιμών των μετεωρολογικών δελτίων της ΕΜΥ για το πότε ανοίγει και πότε κλείνει ο δρυμός.

Ο ΕΠΙΚΡΗΤΙΚΟΣ