ΚΑΛΗΜΕΡΑ και καλή δύναμη! Με κάθε ικμάδα που μας απομένει για να ολοκληρώσουμε τον κύκλο του Ιουνίου, που μας προέκυψε δύσκολος. Όπως κάθε μήνας. Γιατί είχε από όλα: καύσωνες, εκλογές, εξετάσεις… Τι άλλο να ζητήσουμε;

ΣΗΜΕΡΑ είναι και η Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Βασανιστηρίων. Λέτε να τελειώσουν και τα δικά μας βάσανα;

ΤΟ ΛΕΣ και ξεφτίλα. Από την Πρωτοχρονιά μέχρι και προχθές, 24 Ιουνίου, εργαζόμασταν αποκλειστικά για να πληρώσουμε τους φόρους και τις εισφορές της χρονιάς. Εργαστήκαμε για τις ανάγκες της κρατικής μηχανής 175 από τις 365 ημέρες του χρόνου. Από χθες εργαζόμαστε για τα προς το ζην, καθώς η 25η Ιουνίου είναι η Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας και έρχεται τρεις ημέρες νωρίτερα σε σχέση με το 2023.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ της μελέτης του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών (ΚΕΦιΜ) αποκαλύπτουν ότι τα χρήματα σχεδόν έξι μηνών που αποκτούν από την εργασία τους οι φορολογούμενοι δεν πάνε για να καλύψουν τις ανάγκες τις δικές τους και των οικογενειών τους αλλά τις ανάγκες του κράτους.

Ο ΔΟΥΚΑΣ έριξε την ιδέα. Να γίνουν εκλογές στις 3 με 10 Νοεμβρίου στο ΠΑΣΟΚ. Το οποίο τού απάντησε ότι… βιάζεται, γιατί τότε θα γίνει ο Μαραθώνιος! Πολλά γλέντια!

ΩΡΑΙΟΣ ο ναύαρχος! Ξέρετε, λέει, κανένα κόμμα να μην παίρνει μαύρο χρήμα; Μα ξέραμε ή έτσι νομίζαμε. Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παίρνει. Αυτό θεωρούσαμε. Αυταπάτες.

ΠΛΑΚΑ μάς κάνουν, ε; Σε «συμφωνία κυρίων» με τους επιχειρηματίες των σούπερ μάρκετ και τη βιομηχανία τροφίμων, έχοντας στόχο να μειωθούν οι τιμές σε βασικά τρόφιμα, προσβλέπει στις επικείμενες συναντήσεις του ο νέος υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος.

ΛΕΝΕ ότι αυτή θα είναι η επιδίωξη της κυβέρνησης στις διαβουλεύσεις που θα ξεκινήσει άμεσα ο αρμόδιος υπουργός με όλους τους φορείς της αγοράς, όπως η Ένωση Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, αλλά και με τις πολυεθνικές εταιρείες.

ΨΕΜΑΤΑ τέλος! Με την αγωνία των υποψηφίων να έχει χτυπήσει «κόκκινο», καθώς απομένουν ελάχιστες ημέρες έως την ανακοίνωση των βαθμολογικών τους επιδόσεων στις πανελλαδικές εξετάσεις, οι εκτιμήσεις για την πορεία των βάσεων συγκλίνουν στο ότι σχεδόν σε όλα τα πεδία θα πέσουν.