ΚΑΛΗΜΕΡΑ και καλή δύναμη! Φτάσαμε στην Πέμπτη, πάει η εβδομάδα πάλι. Για να μην πω ότι έφυγε και ο Νοέμβριος… πάει το 2023 και με πείτε προπέτη!

ΜΠΡΑΒΟ για την κυβερνητική απόφαση για την επαναφορά των αναψυκτικών στο συντελεστή ΦΠΑ 24% (από 13% σήμερα).

ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ και ωραίος ο νέος προϋπολογισμός που αλλάζει από την 1η του νέου έτους το «χάρτη» του ΦΠΑ, καθώς οι καταναλωτές που θα παραγγείλουν ένα αναψυκτικό ή μια μπύρα χωρίς αλκοόλ σε μια καφετέρια, σε ένα εστιατόριο ή σε μια ταβέρνα θα διαπιστώσουν στην πράξη την άνοδο της τιμής στο σερβιριζόμενο προϊόν! Είπαμε όταν σε σερβίρουν!

ΑΛΛΑ επίσης ξεκάθαρα οι πωλήσεις των ίδιων προϊόντων από τα σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ κ.λ.π. θα επιβαρύνονται με ΦΠΑ 13%. Δηλαδή το παίρνεις από το ράφι, πας έξω από μια καφετέρια και το απολαμβάνεις!

ΑΛΗΘΕΙΑ τώρα αναρωτιέμαι κι εγώ: Τι είδους ιδεοληψία σταματά τις ελληνικές κυβερνήσεις από το να ορίσουν ενιαίο flat tax και ενιαιο vat, και να τελειώνουμε με αυτό το τέρας του διαρκώς μεταβαλλόμενου φορολογικού νόμου.

ΤΙ ΩΡΑΙΑ και ανατρεπτικά που εξελίχθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου όπου επικράτησε πρωτοφανής οξύτητα αντιπαραθέσεων με αποτέλεσμα για δεύτερη φορά να μην προχωρήσει σε απόφαση για την αύξηση των δημοτικών τελών έως και 29%. Αλλά πάντα υπάρχει η λύση του διαδικτυακού… ωχ που πάει ο νους σας. Για τις αποφάσεις μιλάω!

ΒΑΡΙΕΣ κουβέντες χθες από τον Μητσοτάκη στον ΣΥΡΙΖΑ! Στην έναρξη της δευτερολογίας του ο πρωθυπουργός «επιτέθηκε» στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι έγινε «κόμμα Black Friday με 50% παρουσία».

Ο ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ βέβαια το είπε ακόμη καλύτερα: «Η εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε με Τσακαλώτους και με Κατρούγκαλους ήταν μνημονιακή. Αυτή εποχή έχει λήξει».

ΠΑΝΤΩΣ η χώρα ζορίζεται. Είπαν ότι για την πρεμιέρα του Νίκου Οικονομόπουλου μόνο 4.500 άτομα πήραν τηλέφωνο για να κλείσουν τραπέζι. Πάντως για να μην υπάρξει πρόβλημα με τη ζήτηση, που μπήκε και τρίτη μέρα για να καλυφθούν οι απαιτήσεις των θαυμαστών του ερμηνευτή.

ΚΑΙ ΟΠΩΣ είπε ο Γιάννης μας: 1-2 % να πάρει ακόμα το ΠΑΣΟΚ θα καταρρεύσει το τηλεφωνικό δίκτυο της χώρας!

Ο… Επικρητικός