ΚΑΛΗΜΕΡΑ και καλό Σαββατοκύριακο. Με τον καιρό όλο και καλύτερο είναι μια χαρά να σκεφτόμαστε ότι μπορούμε να πάμε και στις ελιές…

Ο ΚΑΙΡΟΣ βοηθά όχι μόνο για τις ελιές αλλά και για τη θέρμανση…Για να μην αρχίσουμε αμέσως στα δύσκολα.

ΒΡΕ λες να δούμε τον Κεγκέρογλου δήμαρχο Μινώα; Ούτε καν…δήμαρχος Ηρακλείου; Δε νομίζω να πει κάτι τέτοιο τώρα.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ανατρίχιασα. «Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέληξε σε συμφωνία για την ενέργεια. Επικράτησε η ενότητα και η αλληλεγγύη. Συμφωνήθηκε να εργαστούμε για μέτρα περιορισμού των τιμών της ενέργειας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις» ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην ανάρτησή του.

ΔΗΛΑΔΗ μετά από 10 σχεδόν μήνες τα κατάφεραν και…συμφώνησαν για να έχουν στην Ευρώπη ένα ενιαίο μέτωπο. Βέβαια θέλει κι άλλες…συσκέψεις. Να συμφωνήσουν σε κάτι οι…υπουργοί, μετά οι γενικοί γραμματείς και μετά μερικοί υπάλληλοι. Ετσι είναι αυτά. Τα…κακά της Δημοκρατίας.

ΤΑ ΚΑΛΑ νέα: Από 30 έως 38% χαμηλότερα σε σχέση με τον Οκτώβριο είναι τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας που ανακοινώθηκαν για τον Νοέμβριο από τους προμηθευτές.

ΤΑ ΚΑΚΑ νέα: Εμείς μάλλον θα πληρώσουμε τα ίδια γιατί απλώς θα μειωθεί η κρατική επιδότηση για να έρθει πάλι ο λογαριασμός στα…ίσια του, τα…ίδια του.

ΜΕΓΙΣΤΟΣ Αλέξης. «Γνωρίζετε το πτηνό που όταν κινδυνεύει βάζει το κεφάλι στην άμμο και νομίζει ότι δεν το βλέπουν; Σας θυμίζει κάτι; Ο κ. Μητσοτάκης έβαλε τη συζήτηση για τις υποκλοπές τη μέρα της Συνόδου Κορυφής για να πει «δεν μπορούσα να έρθω». Ο κ. Μητσοτάκης είναι μία πολιτική στρουθοκάμηλος.» είπε.

Ω ΧΑΡΩ τα λεφτά που θα πάει η Λιζ Τρας! Την σύνταξη των 133.000 ευρώ την οποία από το 1991 η βρετανική κυβέρνηση χορηγεί στους πρωθυπουργούς δικαιούται και η Τρας έστω για τις 44 μέρες που κάθισε. Καλός λογαριασμός!

ΚΑΙ ΘΑ πάρει και κάτι ψιλά για τα…συμπλέγματα που μπορεί να έχει από την απότομη αλλαγή του περιβάλλοντος.

Ε ΝΑΙ! Σύμφωνα με το Ρώυτερς δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν από το καθεστώς στο Τσαντ, απαιτώντας δημοκρατία και ελευθερίες. Οι Ρεπόρτερς Χωρίς Σύνορα πάντως, βρίσκουν το Τσαντ πιο δημοκρατικό από την Ελλάδα (θέση 104). Τί; Όχι;

Ο… Επικρητικός