ΚΑΛΗΜΕΡΑ και καλή δύναμη! Σήμερα 16 Φεβρουαρίου οι Ουκρανοί περίμεναν επίθεση από τους Ρώσους και ο κόσμος κρατούσε την ανάσα του. Κανείς δεν πίστευε ότι θα υπάρξει τέτοιος παραλογισμός. Έπεσαν τελικά έξω. Προς το παρόν.

ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ Πούτιν είναι αυτός, Αμερικάνοι είναι τούτοι, πόσο εμπιστοσύνη να τους έχεις ότι δεν θα μας οδηγήσουν σε όλεθρο; Αυτοί είναι σαν να παίζουν…σ τρατιωτάκια αμίλητα ακούνητα… δηλαδή σκοτωμένα.

ΚΙ ΕΜΕΙΣ να περιμένουμε απλώς το… τέλος. Και να λέμε αφού δεν πήγαμε από τον ιό και την πανδημία θα πάμε από πυρηνική έκρηξη!

ΤΕΛΙΚΑ ο Πούτιν είπε… άσκηση κάναμε και φύγαμε. Τι φαγωθήκατε;

(ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ σενάριο: Μπαίνει ο Πούτιν στις περιοχές των ρωσόφωνων, τις «απελευθερώνει», αυτοί κηρύσσουν την αυτονομία τους, οι ΗΠΑ κι η ΕΕ κάνουν σκληρές δηλώσεις, επιβάλλουν κάποια μάλλον μικρής σημασίας μέτρα εναντίον των ρωσικών συμφερόντων, επόμενη γραμμούλα.)

ΕΙΧΑΜΕ χρόνια να δούμε τόσο υψηλό πληθωρισμό στην Ελλάδα και μάλιστα πάνω από 6%! Πάνω από 20 και δεν ξέρουμε πού θα πάει όλο αυτό…

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ η Ελλάδα είναι σε δύσκολη θέση δημοσιονομικά καθώς αυξάνεται το κόστος δανεισμού της εν μέσω πανδημίας, μέτρων στήριξης και… πολεμικών κραυγών.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ οι αγορές περιμένουν το σήμα ότι το 2022 θα είναι το έτος κατά το οποίο η Ελλάδα θα αποδείξει ότι η αύξηση χρέους και ελλειμμάτων την διετία 2020-2021 ήταν αποτέλεσμα της κρίσης του κοροναϊού και όχι δημοσιονομικής χαλάρωσης. Αυτό θέλει να δώσει για το επόμενο διάστημα το Υπουργείο Οικονομικών.

ΑΛΛΑ στο μεταξύ φτάνει στα ύψη το κόστος δανεισμού. Με μαζικές πωλήσεις, αύξησαν όλες τις αποδόσεις των ομολόγων της Ευρωζώνης. Το ελληνικό δεκαετές διαπραγματεύεται πλέον με απόδοση στο 2,61%, όσο περίπου ήταν και την προεκλογική περίοδο του 2019, ενώ το πενταετές ομόλογο στο 1,4%, όσο ήταν και στο ξέσπασμα του πρώτου κύματος του κοροναϊού τον Απρίλιο του 2020.

ΩΡΑΙΟ ήταν αυτό που είπε πάντως ο Τσίπρας: Η αντίληψη Μητσοτάκη για την οικονομία είναι ίδια με εκείνη που ζήσαμε την περίοδο 1990-93! Να μας πει και πού το θυμάται βέβαια…

ΤΙ ΗΤΑΝ αυτό που είπε ο Γιώργος Τσίπρας; Ότι δεν είναι… αυτοσκοπός η άμυνα της χώρας; Αφού βρε Γιώργο… εξάδερφε, δεν το έχεις, άστο καλύτερα.

Ο… Επικρητικός