ΚΑΛΗΜΕΡΑ και καλό ΠΣΚ! Ελπίζουμε πραγματικά ότι μαζί με το τριήμερο θα έρθει και ανάσα δροσιάς! Ο καύσωνας, σε συνδυασμό με την αφρικανική σκόνη και την υγρασία, δημιουργεί ένα αποπνικτικό και άκρως επικίνδυνο σκηνικό για όλους και ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες.

ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ την έχουμε πατήσει. Οι περιοχές που «βράζουν» είναι η ανατολική Στερεά, η ανατολική Πελοπόννησος και το εσωτερικό της Κρήτης, όπου η θερμοκρασία έχει πραγματικά απογειωθεί. Δεν πάει άλλο. Φαίνεται ότι είναι πλέον η κλιματική αλλαγή.

Ο ΚΑΥΣΩΝΑΣ βέβαια θα μεταφερθεί στο πολιτικό σκηνικό. Η κυβέρνηση έχει θέματα, το ΠΑΣΟΚ… καίγεται. Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει στην κοσμάρα του!

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ήταν έτοιμο να απογειωθεί και δεν το έκανε. Αλλά κάτι τσίμπησε. Πρέπει να γίνει κριτική και αυτοκριτική; Ασφαλώς. Αλλά όχι έτσι. Φάνηκε στήσιμο από επίδοξους αρχηγούς και αρχηγίσκους που μάλιστα όλοι αυτοί εκλέγονται στην… Αττική. Τυχαίο;

ΤΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ τον πρωθυπουργό για το τι συνέβη; Κι ένα από τα συμπεράσματα που κόμισε στον κ. Μητσοτάκη προχθές το απόγευμα ο γενικός διευθυντής της ΝΔ, Γιάννης Σμυρλής, για την κινητοποίηση του κομματικού μηχανισμού τις περασμένες εβδομάδες ήταν η αίσθηση ότι αρκετοί νεοδημοκράτες, παραδοσιακοί ψηφοφόροι του κόμματος, έμειναν στο σπίτι τους για μια σειρά από λόγους.

ΜΕ ΑΛΛΑ  λόγια, δεν ήταν μόνο κεντρώοι ψηφοφόροι που επέλεξαν την οδό της αποχής, αλλά και αρκετοί διαχρονικοί ψηφοφόροι της κυβερνώσας παράταξης που αισθάνθηκαν ότι είτε η κάλπη δεν τους αφορά είτε δεν πείστηκαν ότι η κάλπη είναι κομματικά σημαντική.

ΔΙΑΒΑΣΑ την ανάλυση που έκανε το Μ-Λ ΚΚΕ  για τις ευρωεκλογές. Λέει ότι έδωσε «μια σκληρή πολιτική μάχη προβάλλοντας χωρίς περιστροφές το σύνολο της ιδεολογικοπολιτικής του γραμμής πάνω στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός και η χώρα»!

ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ: «Το εκλογικό αποτέλεσμα των 6.836 ψήφων του Μ-Λ ΚΚΕ θεωρούμε ότι είναι ένα καλό, θετικό αποτέλεσμα, αν και είναι ιδιαίτερα μειωμένο σε σχέση με τις 12.231 ψήφους που πήραμε στις ευρωεκλογές του 2019».

ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ τώρα τι θα γινόταν… εάν έπαιρνε και παραπάνω. Περιμένω και το ΚΚΕ-ΜΛ να δω τι θα πει…