επι… ΚΡΗΤΙΚΑ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και καλό διάβασμα… Το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης, έχει 1.531 σελίδες. Και για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, δεν είναι όλες… μαύρες.

ΕΚΤΟΣ των άλλων, προβλέπει και μια άδεια καζίνο στην Κρήτη. Η κυβέρνηση προσπαθεί ν’ ακυρώσει τον Καραμανλή, τον επονομαζόμενο και «Εθνάρχη», θέλοντας να καταδείξει ότι η Ελλάδα δεν είναι ένα απέραντο φρενοκομείο, αλλά ένα απέραντο… τζογαδορείο!

ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ επίσης την κατάργηση των πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία και τη διεξαγωγή τους μόνο ηλεκτρονικά. Δεν είναι εποχές να μπλέκεις με τη Ζωή και τον Λαφαζάνη…

ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ-σκούπα συμπαρασύρει προς το κάτω και τα επιδόματα αδύναμων ομάδων. Έτσι είναι όμως αυτά, μια κατ’ επίφαση αριστερή κυβέρνηση δεν θα κάνει ποτέ αναδιανομή του πλούτου, παρά μόνο της φτώχειας!

ΜΠΛΟΚΟ και στις απεργίες με το πολυνομοσχέδιο. Το δικαίωμα στην απεργία είναι ιερό! Αρκεί να προκηρύσσονται από πλειοψηφίες και όχι από διοικητικά συμβούλια εργατοπατέρων και κυρίως να μην τορπιλίζονται από απεργοσπάστες…

ΣΤΙΣ ΔΕΚΑ χώρες με την πιο ακριβή βενζίνη παγκοσμίως η Ελλάδα. Σε λίγο το ακριβό μου διθέσιο θα είναι πιο φθηνό  από τα καύσιμά του! «Να μπορούσα  (έστω και) στα σύννεφα να ’χα εγώ βενζινάδικο…».

ΩΡΕΣ ΩΡΕΣ ακούω υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ και μου φαίνονται τόσο δεξιοί, μα τόσο… Καλή ώρα ο Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, την υπογραφή του οποίου φέρει η αίτηση αναστολής χορήγησης ασύλου για τον Τούρκο αξιωματικό. «Υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι οι 8 Τούρκοι είναι πραξικοπηματίες» είπε ο παμμέγιστος.

ΑΦΟΥ δεν υπάρχει διαχωρισμός Κράτους- Εκκλησίας, γιατί να μην παρέμβουν στο Σκοπιανό οι ρασοφόροι; Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, το ξεκαθάρισε: «Η Εκκλησία δεν θα μείνει αδιάφορη ως προς το όνομα…». Ο Θεός να βάλει το χέρι του.

ΑΥΤΗ τη φορά η κυβέρνηση δεν θέλει να καταργήσει την αριστεία, αλλά τη βαθμολογική πίεση που υφίστανται οι μαθητές. Γι’ αυτό και το Υπουργείο Παιδείας εξετάζει την επέκταση και στο Γυμνάσιο της αντικατάστασης των βαθμών με Α, Β και Γ. Και κάπως έτσι οι παλαιότεροι θυμήθηκαν το τηλεοπτικό παιχνίδι «Γράμματα και αριθμοί» με τον αείμνηστο Χρήστο Οικονόμου.

ΜΕΧΡΙ τώρα οι μαθητές κυκλοφορούσαν με γομολάστιχες. Στο εξής και με πιστωτικές κάρτες! Τα σχολικά κυλικεία βάζουν POS… Πώς είπατε;

Ο… Επικρητικός