ΚΑΛΗΜΕΡΑ και καλή δύναμη! Απόδοσις του Πάσχα σήμερα, της Αναλήψεως αύριο. Και φτάσαμε σχεδόν στα μέσα Ιουνίου. Με καύσωνες που μας συναντούν νωρίς. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.

ΚΛΕΙΣΤΑ σχολεία φέρνει ο καύσωνας. Στα δημοτικά ασφαλώς, γιατί στα γυμνάσια και τα λύκεια κανονικά οι εξετάσεις.

KAI ΔΕΝ μας έφτασε ο καύσωνας, αλλά ήρθαν και τα σεισμουλάκια να μας ταράξουν τη νιρβάνα. Ελπίζω να μην υπάρχει συνέχεια.

ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ μόνο… πολιτικό σεισμό και ελπίζουμε ηρεμία μετά τις αλλαγές που θα κάνει έτσι και αλλιώς ο Μητσοτάκης.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να μην κάνει τώρα αλλαγές, γιατί με βίαιο τρόπο κατάλαβε ότι δεν θα έχουμε καλά ξέτελα στη χώρα με την πολιτική που ακολουθεί.

Ε, ΝΑΙ, είναι δεδομένο ότι έρχεται ανασχηματισμός. Ο κύβος ερρίφθη. Και το πιθανότερο είναι να γίνει μέχρι αύριο Πέμπτη. Στο Yπουργικό Συμβούλιο της Παρασκευής, που ούτως ή άλλως είχε οριστεί πριν τις ευρωεκλογές, φαίνεται πως θα δοθεί η ευκαιρία μιας καινούργιας αρχής, καθώς στις καρέκλες του μεγάλου τραπεζιού των συσκέψεων θα καθίσουν αρκετά νέα πρόσωπα τα οποία θα πάρουν την εντολή να υπηρετήσουν το νέο ξεκίνημα που θέλει να κάνει ο πρωθυπουργός.

ΜΑΛΙΣΤΑ ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε ήδη στο Μέγαρο Μαξίμου για αρκετές ώρες και είχε συνάντηση με κορυφαία υπουργικά στελέχη, για να συζητήσει την αποτίμηση του αποτελέσματος. Γιώργος Γεραπετρίτης, Κωστής Χατζηδάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Μάκης Βορίδης, Άκης Σκέρτσος ήταν ορισμένοι από τους χθεσινούς συνομιλητές του.

Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ο καλύτερος όλων είναι ο Στέφανος ο Κασσελάκης. Άφησε σύξυλο το κόμμα του και έφυγε για τις Σπέτσες – για να ξεκουραστεί, λέει, στο εξοχικό του.

ΑΝ ΚΑΙ ο ΣΥΡΙΖΑ τα πήγε χάλια και δεν δικαίωσε κάποιες προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν λίγο πριν την τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής περιόδου, αυτό δεν κόβει την όρεξη του αρχηγού. Η αλήθεια είναι πως έτρεξε παντού και κουράστηκε ο Κασσελάκης – ήταν και η πρώτη εθνικής έκτασης εκλογική αναμέτρηση που έλαβε μέρος ως αρχηγός. Αλλά μηδέν το αποτέλεσμα.

ΕΝΤΑΞΕΙ, δεν υπάρχουμε πια ως λαός. Ακυρώθηκαν δεκάδες ψηφοδέλτια με τη διαδικασία της επιστολικής ψήφου, γιατί μέσα στον φάκελο αντί για φωτοτυπία από ταυτότητα ή διαβατήριο, έβαλαν την ταυτότητα και το διαβατήριο.