ΚΑΛΗΜΕΡΑ και καλή δύναμη! Τη χρειαζόμαστε όλοι. Η τραγωδία είναι εθνική όπως και το πένθος.
ΤΟ ΕΘΝΟΣ θρηνεί. Δεν πρέπει μόνο για τους νεκρούς, μα και για τα μέτρα που δεν πήρε έγκαιρα και όχι κατόπιν της ανείπωτης θλίψης.
ΤΟ «πάμε και όπου βγει!» που είπε ο μηχανοδηγός στον υπεύθυνο εισιτηρίων λίγο πριν τη μοιραία σύγκρουση σηματοδοτεί ολόκληρη την παθογένειά μας, καθώς πρόκειται και για το εθνικό μας μότο…
ΜΙΑ ΖΩΗ στο ρίσκο και όλα και πάντα στην τύχη.
ΜΕΤΑ το πρώτο σοκ και δέος, μετά την πρωτόγνωρη αμηχανία και τη θλίψη, άρχισε να ξεδιπλώνεται το κουβάρι των καταγγελιών και των εγγράφων που είχαν προηγηθεί, για τα οποία εκ των υστέρων μπορούμε να πούμε ότι συνθέτουν το παζλ μιας προαναγγελθείσας τραγωδίας.
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής, όπως τον παρότρυναν και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παραιτήθηκε, λέει, για λόγους ευθιξίας και ο πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτησή του.
ΔΕΝ ξέρω πώς θα μπορούσαν και ο ένας και ο άλλος να μην το πράξουν…
ΜΟΛΙΣ πριν δύο εβδομάδες η Ε.Ε. αποφάσισε να παραπέμψει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για μη τήρηση των κανόνων σιδηροδρομικών μεταφορών!
Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ των εργαζομένων στο ΔΣ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ καταγγέλλει: «Το σύστημα τηλεδιοίκησης και φωτοσήμανσης στη συγκεκριμένη γραμμή δεν λειτουργούσαν»!
ΜΕΤΑ το δυστύχημα οι αρμόδιοι έψαχναν επί 45 λεπτά το ακριβές σημείο που βρισκόταν το μοιραίο τρένο!
ΠΡΙΝ μερικές εβδομάδες η συνδικαλιστική παράταξη ΔΕΣΚ Σιδηροδρόμων ανέφερε σε ανακοίνωσή της: «Δεν θα περιμένουμε το δυστύχημα που έρχεται, για να τους δούμε να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, κάνοντας διαπιστώσεις».
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ήταν γνωστά σε όλους, όπως υποδηλώνουν και δυο σημαντικά έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά την τραγωδία, καθώς και μια παραίτηση υπευθύνου σε κομβική θέση για την ασφάλεια του έργου.
Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ πάντως που μετέβη στον τόπο της τραγωδίας, όπως και η ΠτΔ, ο Τσίπρας και ο Ανδρουλάκης, ήταν κατηγορηματικός: «Μπορώ να εγγυηθώ ότι θα μάθουμε τα αίτια της τραγωδίας».