Ξαναχτύπησε με νέα ανάρτηση, ο Ιωάννης Στρατάκης αναφέρεται στην «πέτρα του σκανδάλου» και ανεβάζει και μια φωτογραφία της. Παράλληλα, αστειεύεται λέγοντας πως θα εξαργυρώσει την δημοσιότητα που έλαβε τα τελευταία εικοσιτετράωρα και θα ιδρύσει… το «κόμμα της σαγιονάρας».
«Ἰδού! ἰδού ἡ πέτρα τοῦ σκανδάλου. Ἦλθε ἡ ὥρα νὰ ἐξαργυρώσω τὴν τόση προσοχὴ τοῦ Ἑλλαδικοῦ κοινοῦ, ἀνακοινῶν τὴν ἵδρυσιν τοῦ κόμματος τῆς Σαγιονάρας.
Ἡ Νίκη εἶναι δική μας! Ἐλᾶτε κάλπες, θὰ βαδίσωμεν γιὰ ἄλλην μιὰν φορά τὴν ὁδόν τῆς ἐθνικῆς παλινορθώσεως. Τρέμετε ἀντίπαλα δέη!», γράφει χαρακτηριστικά.
Επίσης το «Σωματείο Εργαζομένων Καλλιτεχνών Ορχηστρών και Χορωδίας» της ΕΡΤ εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα. Συγκεκριμένα, το Σωματείο έκανε σαφές πως η φωτογραφία από το Προεδρικό Μέγαρο, που απεικονίζει καλεσμένο στη χθεσινή δεξίωση της Προέδρου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, με βερμούδα και σαγιονάρες, στην πραγματικότητα απεικονίζει ένα μουσικό της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, την ώρα που πηγαίνει να κάνει sound-check.
Όχι τη στιγμή της δεξίωσης δηλαδή, αλλά δύο ώρες νωρίτερα από την έναρξη της. Η ανακοίνωση του Σωματείου αναφέρει πως παρά την έντονη ζέστη, όλοι οι μουσικoί της ΕΣΟ παρουσιάστηκαν στην Πρόεδρο και τους καλεσμένους της φορώντας σμόκιν και τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα ένδυσης, επιδεικνύοντας τον προσήκοντα σεβασμό στους θεσμούς και στην Προεδρία της Δημοκρατίας.
«Θεωρούμε ότι ο τρόπος που παρουσιάστηκε η φωτογραφία, θίγει το ήθος του συναδέλφου μας και πλήττει το κύρος της Ορχήστρας και των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ» αναφέρει η ανακοίνωση.