ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ

Ξεσπάθωσε ο Ραγκούσης! «Για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μπορούν να έρθουν τα καλύτερα αλλά μπορούν να προκύψουν και τα χειρότερα. Η εκλογή νέας ηγεσίας θα παίξει μεγάλο ρόλο για το εάν θα κινηθούμε ανοδικά ή καθοδικά», διαμηνύει ο Γιάννης Ραγκούσης, σημειώνοντας με νόημα πως «μπροστά μας βρίσκεται η τελευταία ευκαιρία που μας έδωσε ο ελληνικός λαός, αναδεικνύοντάς μας αξιωματική αντιπολίτευση παρά τη βαθύτατη ήττα».

Το μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, με συνέντευξή του στο iEidiseis που αναμένεται να συζητηθεί αποστέλλει πολλαπλά μηνύματα και καταθέτει προτάσεις. Μεταξύ αυτών:

  1. Κορόιδα στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, τέλος.
  2. Και Αριστερά και Κεντροαριστερά και Κέντρο.
  3. Αδικήσαμε κατάφωρα και το εκσυγχρονιστικό και το πατριωτικό στοιχείο της φυσιογνωμίας μας.
  4. Να εναρμονιστούμε με τα μεγάλα, πλειοψηφικά ρεύματα στην ελληνική κοινωνία, της αξιοπιστίας και του κοινωνικού ορθολογισμού.
  5. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ συνεχίσει να δίνει την εικόνα ενός ασύντακτου κομματικού μηχανισμού, όπου το «υπερεγώ» στελεχών και τάσεων ακυρώνει διαρκώς τη συλλογική προσπάθεια του «εμείς», τότε απλούστατα δεν θα ανακάμψουμε. Θα καταρρεύσουμε.
  6. Εάν είχαμε επιλέξει τα τέλη Νοεμβρίου για εκλογή προέδρου, τότε η πιθανότητα να ξαναγίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μεγάλο κόμμα εξουσίας θα είχε οριστικά πεθάνει.
  7. Η κατάληξη του Νίκου Ανδρουλάκη θα εξαρτηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και τη νέα του ηγεσία.

Ο Γιάννης Ραγκούσης, τέλος, δηλώνει ότι έχει δυο προσδοκίες από τη νέα ηγεσία: «Πρώτον, να πιστέψει πραγματικά μέσα της ότι μπορούμε να πετύχουμε αυτό που σήμερα μοιάζει αδύνατο, δηλαδή την αναγέννηση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και τη νίκη στις εθνικές εκλογές. Και, δεύτερον – και για να πετύχουμε το πρώτο – να ηγηθεί πρωτίστως των πολιτικών αλλαγών που απαιτούνται ώστε να εναρμονιστούμε με τα μεγάλα, πλειοψηφικά ρεύματα στην ελληνική κοινωνία. Αυτά της αξιοπιστίας και του κοινωνικού ορθολογισμού».