…Η κυρία Κεραμέως αναφέρθηκε και στον 45χρονο Παλαιοχριστιανό, που είναι δημοτικός υπάλληλος και έκανε τηλεργασία:

Τελικά είναι μεγαλύτερο από ό,τι πιστεύαμε το ενδιαφέρον των Ελλήνων πολιτών, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό, να μετάσχουν στις ευρωεκλογές μέσω της επιστολικής ψήφου. Αυτό δείχνουν τα στοιχεία από την πλατφόρμα που άνοιξε από αυτήν την εβδομάδα.

«Στα πρώτα 24ωρα έχουμε πάνω από 9.300 αιτήσεις από εξωτερικό και από Ελλάδα. Οι χώρες από τις οποίες έχουν εγγραφεί υπερβαίνουν τις 65 και είναι και χώρες που δεν υπήρχαν εκλογικά τμήματα στο παρελθόν όπως Αγκόλα, Ακτή Ελεφαντοστού, Βιετνάμ, Γκάνα, Καζακστάν άρα Έλληνες πολίτες οι οποίοι πιθανότατα δεν είχαν ψηφίσει σε προηγούμενες διαδικασίες» δήλωσε   η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως.

Η πλατφόρμα για την επιστολική ψήφο θα παραμείνει ανοιχτή για τους Έλληνες πολίτες έως τις 29 Απριλίου.

Η υπουργός Εσωτερικών σχολίασε και ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την επιστολική ψήφο, λέγοντας ότι της προκάλεσε έκπληξη «διότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που καταψήφισε την επιστολική ψήφο και μας επιτίθεται επειδή ενημερώνουμε τους απόδημους για τη θεσμοθέτησή της. Η επιστολική ψήφος είναι ένα μέτρο το οποίο βαθαίνει, δυναμώνει τη δημοκρατία και σήμερα αυτή έχει γίνει πράξη με τις ψήφους της ΝΔ κάτι το οποίο δεν αρέσει στο ΣΥΡΙΖΑ».

Σε κάθε περίπτωση, χαρακτήρισε «βασική εθνική προτεραιότητα να το κάνουμε όσο πιο απλό γίνεται για έναν πολίτη το να ψηφίσει».

«Θέλουμε να τον διευκολύνουμε, να του κάνουμε τη ζωή πιο εύκολη. Θέλουμε τη συμμετοχή του πολίτη άρα η αποστολή μας είναι να τον διευκολύνουμε στην άσκηση αυτού του δικαιώματος, και στο πλαίσιο αυτό ο στόχος μας θα είναι να επεκτείνουμε την επιστολική ψήφο και στις εθνικές εκλογές», πρόσθεσε.

Τι έγινε με τον… παλαιοχριστιανό

…Η κυρία Κεραμέως αναφέρθηκε και στον 45χρονο Παλαιοχριστιανό, που είναι δημοτικός υπάλληλος και έκανε τηλεργασία:

«Από την πρώτη στιγμή ζητήσαμε να διεξαχθεί ένας πλήρης έλεγχος και πλέον υπάρχει διαδικασία σε εξέλιξη σε τρία επίπεδα. Πρώτον ο πειθαρχικός προϊστάμενος στο συγκεκριμένο είναι ο δήμος ο οποίος έχει κινήσει πειθαρχικές διαδικασίες και ήδη έχει προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες. Δεύτερον, η αποκεντρωμένη διοίκηση η οποία εποπτεύει τους δήμους και εκείνη έχει ξεκινήσει έλεγχο, και σε τρίτο επίπεδο η Εθνική Αρχή Διαφάνειας διενεργεί επίσης έναν εξονυχιστικό έλεγχο για το ζήτημα αυτό», ανέφερε.

Όπως διευκρίνισε, υπάρχουν πολλές υποθέσεις στα πειθαρχικά που ολοκληρώνονται και οι οποίες δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας, γιατί έτσι λειτουργεί η διαδικασία.

«Μια πολύ πρόσφατη πρωτοβουλία της κυβέρνησής μας είναι μια ηλεκτρονική πλατφόρμα το e-peitharxika το οποίο μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε μια συνολική εποπτείας της πορείας των πειθαρχικών υποθέσεων. Τέθηκε σε λειτουργία αυτή η πλατφόρμα πριν από λίγους μήνες και προσεχώς θα δημοσιεύουμε και στατιστικά στοιχεία για το κοινό», ανέφερε.