Με την παρουσία της Έλενας Ακρίτα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας κλείνει η εκλόγιμη τετράδα του ΣΥΡΙΖΑ

Η νεοεκλεγείσα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Ακρίτα έδωσε απάντηση σε ένα ερώτημα που κατά καιρούς έχει  προκαλέσει  τεράστιο ενδιαφέρον στην κοινή γνώμη δημοσιεύοντας τη βουλευτική της αποζημίωση για τον μήνα Αύγουστο.

Η κυρία Ακρίτα φέρεται, σύμφωνα με το εκκαθαριστικό του Αυγούστου, να εισέπραξε το ποσό 4.832,25 ευρώ «μηνιαίο καθαρό ποσό» και άλλα 220 ευρώ από επιτροπές  για τρεις συνεδριάσεις.

Ο μεικτός μισθός της κ. Ακρίτα είναι 7.000,34 ευρώ και από αυτό το ποσό γίνεται παρακράτηση υπέρ κόμματος (ΣΥΡΙΖΑ)  1.027,01 ευρώ.

Όπως ανέφερε στην ανάρτησή της: «Βουλευτικές αποζημιώσεις – όλα στο φως! Επειδή εσείς οι φορολογούμενοι πολίτες πληρώνετε τις μηνιαίες αποδοχές μας, δικαιούστε να γνωρίζετε τα ακριβή ποσά μέχρι το τελευταίο σεντ. Δημοσιεύω εδώ λοιπόν, τις δικές μου αποδείξεις: Μηνιαίο καθαρό πληρωτέο ποσό 4.832,25 -Συμμετοχή σε επιτροπές 220,50».

Βέβαια ο μισθός είναι πιο μεγάλος σε πιο «κανονικές» συνθήκες και όχι για το… κατακαλόκαιρο, που υπολειτουργεί η Βουλή: Ο μηνιαίος μισθός του βουλευτή δεν είναι αυτός που εισέπραξε στο χέρι η κυρία Ακρίτα, αλλά 5.134,04 ευρώ. Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ κρατά μεγαλύτερο ποσοστό, αλλά όχι και άλλα κόμματα.