Ενδιαφέρουσες επισημάνσεις από τον Νίκο Παππά στο Open

Ενδιαφέρουσες επισημάνσεις από τον Νίκο Παππά στο Open: «Δεν μπορούμε να μπούμε στον πειρασμό, στις δύσκολες αυτές στιγμές, να επιλέξουμε μία ζεστή και ασφαλή φωλιά, αυτή της ριζοσπαστικής Αριστεράς, η οποία, αν δούμε πανευρωπαϊκά τον χάρτη, φέρνει τα κόμματα αυτά στο όριο της εκλογικής επιβίωσης».

Στην προσπάθειά του να διαχωρίσει τη θέση του από τη διακυβέρνηση Τσί[1]πρα, ο Νίκος Παππάς είπε κάτι το συγκλονιστικό: ότι το «μαξιλάρι των 37 δισ.» προήλθε από υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης, που δεν ισχύει φυσικά: «Αν εμείς δεν αναγνωρίσουμε ότι πληγώσαμε τη μεσαία τάξη -και την πληγώσαμε σημαντικά- και ότι τα 37 δισ. ευρώ ήταν η άλλη όψη της υπερφορολόγησης, θα έχουμε κάνει ένα τεράστιο σφάλμα.

Τα 37 δισ. μαζεύονται με φόρους, δεν θα πάθαινε κανείς κάτι αν ήταν 30 δισ.» ανέφερε. «Αν δεν διατάξουμε τις δυνάμεις μας, ιδεολογικά, πολιτικά, οργανωτικά, για να αποκαταστήσουμε τη σχέση μας με τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, αυτό θα είναι ένα ακόμα λάθος. Το βλέμμα μας θα πρέπει να είναι προς την κοινωνία και θα πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο ώστε η κοινωνία να ενημερωθεί, ο κόσμος, τα μέλη και οι φίλοι μας, που θα έρθουν να ψηφίσουν, να κινητοποιηθούν.

Για αυτό θα απαιτηθεί κάποιος περισσότερος χρόνος, όχι όμως περισσότερος από αυτόν που απομένει μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές» κατέληξε.