Μικρά και Μυστικά

Οι πρώτοι

Το να βγάλει… τέσσερις ευρωβουλευτές το ΠΑΣΟΚ έχει ανοίξει την όρεξη πολλών. Και πιέζουν για να μπουν στο ψηφοδέλτιο. Αλλά να ξέρουν ότι οι 3 θέσεις είναι… καπαρωμένες αφού μαθαίνω ότι στις δημοσκοπήσεις του κόμματος έχουν ισχυρό προβάδισμα οι Ν. Παπανδρέου, Α. Σπυρόπουλος και Γ. Μανιάτης.

 

Θα μπουν

…Αυτό σημαίνει ότι τώρα το ΠΑΣΟΚ θα στραφεί σε περιφερειακά στελέχη που θα δώσουν τη μάχη για τη λιγότερη δυνατή αποχή που θα σημάνει υψηλά ποσοστά και για το κόμμα. Από την Κρήτη συζητούν ένα νέο πρόσωπο-έκπληξη ενώ είναι πολύ πιθανόν να είναι μέσα και ο Κουράκης και η Κουτεντάκη.

 

Ο πίνακας

Πολύ καλή η κίνηση του αστικού ΚΤΕΛ να τοποθετήσει ηλεκτρονικό πίνακα στη στάση που έχει δημιουργηθεί  στην οδό Εβανς που ενημερώνει με χειρουργική ακρίβεια για την έλευση των λεωφορείων ανά κατεύθυνση, και έτσι μπορεί ο κόσμος να οργανώνεται καλύτερα και να έχει καθαρή εικόνα σε σχέση με το πώς θα κινηθεί.

 

Το αποτέλεσμα

Στον Δήμο Ηρακλείου λένε ότι «ο Καλοκαιρινός δικαιώθηκε από το αποτέλεσμα στην ΠΕΔ Κρήτης». Κι έχουν δίκιο αφού βγήκε άνετα η επιλογή Μαρινάκη. Άρα πέτυχε αυτό που ήθελε ο δήμαρχος. Ωστόσο, υπάρχουν και τα απόνερα, οι συγκρούσεις που προκλήθηκαν, οι διαμάχες και οι γκρίνιες. Είχαμε μείζονα θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο, είχαμε αποχωρήσεις, ενώ η αντιπαράθεση αναζοπυρώθηκε και σε άλλους δήμους όπως το Οροπέδιο -και όχι μόνο.

 

Έδεσε

Ειδικά στο Οροπέδιο που διάβασα τις… εσωτερικές αναρτήσεις πραγματικά είδα ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Όχι πως είχε λυθεί ποτέ, αλλά τώρα ήρθε κι έδεσε!

 

Το κόμμα

Στη τελική ευθεία για την ίδρυση νέου κόμματος μπαίνει ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Στις 4 Μαρτίου αναμένεται να γίνει η επίσημη ανακοίνωση της ίδρυσης του κόμματος.