Μικρά και Μυστικά

Δεν συμφωνούν πάλι

Πάλι τα βάζουν μεταξύ τους οι μετεωρολόγοι. Βλέπουν καύσωνα οι περισσότεροι τις επόμενες ημέρες. Ο Κολυδάς τούς λέει… μαζευτείτε και μην βιάζεστε! Για να δούμε…

Πολλά τα λουλούδια

Το σήκωσαν πολύ αντιπολιτευτικά. Και ο Πολάκης έκανε σημαία τη δαπάνη 6.000 ευρώ για «συνθέσεις λουλουδιών που είναι απαραίτητες για τη διακόσμηση του γραφείο του υπουργού», του κ. Αυγενάκη. Περιμένουμε μια απάντηση… για τα πολλά λουλούδια.

Ρεκόρ θερμοκρασίας

Πραγματικά απίστευτες ζέστες! Θερμοκρασία 52,3 °C καταγράφηκε την Τετάρτη 29 Μαΐου στο Νέο Δελχί, την πρωτεύουσα της Ινδίας, εθνικό ρεκόρ, σύμφωνα με την Ινδική Μετεωρολογική Υπηρεσία (IMD). Στο Νέο Δελχί η ζήτηση για ενέργεια εν μέσω καύσωνα έφτασε στα 8.302 μεγαβάτ (MW), καθώς οι κάτοικοι ενεργοποίησαν μαζικά τα ενεργοβόρα συστήματα κλιματισμού τους. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της πρωτεύουσας που η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας ξεπέρασε τα 8.300 MW. Στο Πακιστάν ισχυρά κύματα καύσωνα προκάλεσαν επίσης την άνοδο του υδραργύρου στους 53 °C την Κυριακή 26 Μαΐου στο Σιντ, μια επαρχία που συνορεύει με την Ινδία.

Η ομιλία στο Ηράκλειο

Το Ηράκλειο θα επισκεφθεί ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, γραμματέας Κ.Π.Ε. και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Ο κ. Σπυρόπουλος θα πραγματοποιήσει προεκλογική ομιλία την Παρασκευή 31 Μαΐου και ώρα 19:00 στο κτηριακό συγκρότημα «Αθηνά», αίθουσα «Φουγάρο».