Μικρά και Μυστικά

Τα πλάνα

Προσπαθεί μονίμως να είναι σε όλα τα πλάνα. Χώνεται, σπρώχνει, χειρονομεί. Ας του πει κάποιος να ηρεμήσει. Θα το πάρει!

Η συνέντευξη

Σας είχα ενημερώσει ότι ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου θα παραχωρήσει ,στο πλαίσιο του χρόνου που έχει προκαθοριστεί, διακαναλική συνέντευξη Τύπου. Αυτή θα γίνει την Κυριακή 2 Ιουνίου, στις 11:00, στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (Αλσύλλιο Αγροκηπίου).

Το πρόγραμμα

Έτοιμος για όλα ο Τσίπρας! Θέμα ημερών είναι οι ανακοινώσεις του Ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα για το επίσημο πρόγραμμα της Διεθνούς Διάσκεψης για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη που θα πραγματοποιηθεί στις 17-18 Ιουνίου στο Ωδείο Αθηνών. Ανάμεσα στους προσκεκλημένους θα είναι πρωθυπουργοί, Ευρωπαίοι επίτροποι, υπ. Εξωτερικών και κορυφαίοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Πρώην πρωθυπουργοί, πρόεδροι και υπουργοί Εξωτερικών, επικεφαλής Ινστιτούτων και think tank. Οι υψηλοί καλεσμένοι από την ΕΕ και την Ελλάδα καλύπτουν ένα ευρύ, διακομματικό, δημοκρατικό πολιτικό φάσμα. Ιδιαίτερα σημαντική όμως θα είναι η εκπροσώπηση από την αριστερά και τον κεντροαριστερό-ευρωσοσιαλιστικό χώρο. Κορυφαίοι νυν και πρώην κυβερνητικοί αξιωματούχοι από τις βαλκανικές χώρες θα συζητήσουν για τα προβλήματα που αναδύονται αλλά και τις προσπάθειες για την ειρήνη στην περιοχή.

Μήνυση

Δεν πάμε καλά! Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Φίλιππος Καμπούρης καταθέτει μηνυτήρια αναφορά «κατά του υβριστή της Ορθοδοξίας Πέτρου Τατσόπουλου, ο οποίος για μία ακόμη φορά απέδειξε το μίσος του για τους Αγίους μας και την Ορθόδοξη πίστη μας, αφού δεν δίστασε να επιτεθεί με απρεπείς χαρακτηρισμούς στον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο και στην ιστορική ημέρα για την Ορθοδοξία με την επιστροφή του δεξιού χεριού του Αγίου στο σκήνωμά του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο μηνυτής.

Πρότυπο

Είναι λίγες μέρες που έφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Φανουράκης. Που έδειξε με το παράδειγμά του πως ο άνθρωπος του καθήκοντος και της προσφοράς είναι εκείνος που δίνει το φως και οδηγεί τους άλλους. Από μικρό παιδί προσέφερε. Έζησε δύσκολα παιδικά χρόνια, κακουχίες, Κατοχή. Δυσκολεύτηκε, αλλά δεν το έβαλε κάτω. Και έφτασε στα 90 του χρόνια να θέλει να φοιτήσει στο Πανεπιστήμιο! Και πήγε σε δύο… Προχθές το βράδυ τον απολαύσαμε σε μια παλιότερη εκπομπή που είχε μιλήσει- διηγηθεί τα της Μάχης της Κρήτης…