Μικρά και Μυστικά

Σκοτάδι

Ούτε τα φώτα δεν ανάβει στη Νεάπολη ο μητροπολίτης. Καλό είναι αυτό, να μάθουν σιγά σιγά στο… σκοτάδι.

Ανεβαίνει

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που έχει η ΝΔ δείχνουν εντυπωσιακή άνοδο στους δείκτες που αφορούν τον Μαν. Κεφαλογιάννη. Όσο περνούν οι μέρες ανεβαίνει.

Τοίχος

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος λένε ότι ήταν ο εμπνευστής του ανοίγματος που έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης στη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Γιάνη Βαρουφάκη. Προφανώς εκτίμησε ότι ένα σημαντικό ποσοστό ψηφοφόρων – ίσως και 2%- μπορεί να μετακινηθεί από Κωνσταντοπούλου και Βαρουφάκη προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια, το άνοιγμα βρήκε… τοίχο και μάλλον θεωρήθηκε ατυχές.

Παραίτηση

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης στον απόηχο της ανακοίνωσης των προστίμων που επέβαλε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για το σκάνδαλο διαρροής των προσωπικών δεδομένων των Ελλήνων του εξωτερικού, τα οποία ζητούν παραίτηση της υπουργού Εσωτερικών, Νίκης Κεραμέως, την ώρα που με ανακοίνωσή του το Υπουργείο επιχειρεί να αποπροσανατολίσει, αναφερόμενο μόνο σε ό,τι αφορά την επιστολική ψήφο. Όπως θα διαβάσετε σε άλλες στήλες, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα επέβαλε πρόστιμο 40.000 ευρώ στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και αντίστοιχα 400.000 ευρώ στο Υπουργείο Εσωτερικών για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων.

Διευθύνων

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Μονοπρόσωπη ΑΕ, που θα διαχειρίζεται τις εγκαταστάσεις των πρώην Ελληνικών Ναυπηγείων ΑΕ. Πρόεδρος αναλαμβάνει ο κ. Γιώργος Προκοπίου, πολιτικός μηχανικός και εφοπλιστής, και διευθύνων σύμβουλος ο πρώην υπουργός και βουλευτής κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, δικηγόρος. Στο Συμβούλιο συμμετέχουν επίσης ο κ. Νικόλας Δενδρινός, ναυπηγός, και η κα Δήμητρα-Ιωάννα Λουριδά, ναυπηγός μηχανολόγος-μηχανικός.

Το λάθος

«Τραγικό λάθος» χαρακτήρισε τη θανατηφόρα επίθεση στη Ράφα ο Μπενιαμίν Νετανιάχου μιλώντας στο κοινοβούλιο του Ισραήλ, καθώς μέλη οικογενειών των ομήρων διαμαρτυρήθηκαν εναντίον του κρατώντας φωτογραφίες των στρατιωτικών παρατηρητών που απήχθησαν από τη Χαμάς και μεταφέρθηκαν στη Γάζα. «Ερευνούμε την υπόθεση, αυτή είναι η πολιτική μας» είπε ο Νετανιάχου. «Για εμάς, το να πληγώνουμε κάποιον άμαχο είναι μια τραγωδία». Άλλο είναι το… λάθος, αλλά μην πω…