Μικρά και Μυστικά

Ο σασμός

Ολοένα και πιο… έντονη είναι η φημολογία ότι έχει γίνει ο… σασμός στο Ηράκλειο. Από αλλού τον περιμένανε από αλλού τους βγήκε. Βέβαια όσοι ξέρουν καλά τι γίνεται δεν ξέχασαν ότι το… χρήμα ενώνει!

Τα αυγά

Γράφω παραπάνω για τη συνάντηση του Χρυσοχοϊδη με τον Αρναουτάκη. Επιτέλους λοιπόν ας γίνει πράξη αυτό το διαχρονικό αίτημα για το οποίο όλες οι κυβερνήσεις κλείνουν “μάτια και αυτιά”. Ο πολύπειρος Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, όπως και άλλοι υπουργοί (γαλάζιοι και πρώην πράσινα στελέχη) της κυβέρνησης του Κυριάκου, τα γνωρίζουν πολύ καλά όλα αυτά και θα μπορούσαν να πρωτοστατήσουν στην διεκδίκησή τους μαζί με τους αυτοδιοικητικούς. Το ερώτημα όμως είναι: Αν το θέλουν, και σε ποιο βαθμό; Θα σπάσουν αυγά; Λίγο δύσκολο, αλλά θα εκτιμηθεί απ’ όλους θετικά αν γίνει. Ο ίδιος ο Κυριάκος το θέλει να μοιράσει αρμοδιότητες και πόρους; Εδώ δεν δίδει τους πόρους που οφείλει καιρό τώρα στην αυτοδιοίκηση. Φαντάζει δύσκολο, έως αδύνατο να αφήσει στην αυτοδιοίκηση την μακριά κουτάλα του επιτελικού  κράτους…

Τι θέλουν

Τίποτα δεν είναι τυχαίο και στον ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσωπα όπως ο Χρήστος Σπίρτζης, ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο Αντώνης Κοτσακάς, ο Χάρης Τσιόκας, ο Χρήστος Γιαννούλης, η Κατερίνα Νοτοπούλου, ο Γιώργος Τσίπρας, κ.ά. μετεκλογικά, με δεδομένο το μέτριο έως αρνητικό αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ, τάσσονται όλο και πιο εμφατικά υπέρ της σύγκλισης με το ΠΑΣΟΚ, αν και με διαφορετικούς βαθμούς έντασης. Υπέρ τάσσεται και η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία υπενθυμίζεται ότι στο πρόσφατο συνέδριο «βγήκε» απέναντι στον Στ. Κασσελάκη ως υποψήφια για την ηγεσία. Το ΠΑΣΟΚ είτε από το οποίο έφυγαν είτε δεν ήθελαν να το δουν!

Το Υπουργείο

Συνεχίζει τις επισκέψεις στα Υπουργεία που άλλαξαν ηγεσία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σειρά έχει σήμερα  το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, όπου ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στις 11 στο Υπουργείο το οποίο έχει αναλάβει πλέον ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, με υφυπουργό την Σοφία Βούλτεψη.

Έρευνα

Ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), Βέρνερ Χόιερ, βρίσκεται στο στόχαστρο έρευνας για διαφθορά και κατάχρηση επιρροής, καθώς και για υπεξαίρεση κονδυλίων της ΕΕ, καταγγελίες που ο 72χρονος Χόιερ χαρακτήρισε παράλογες.