Μικρά και Μυστικά

Τα καταστήματα

Άλλα τέσσερα καταστήματα της γνωστής πολυεθνικής αλυσίδας ρούχων έκλεισαν για δύο ημέρες από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, καθώς εξέδιδαν αλλά δεν διαβίβαζαν αποδείξεις.Συγκεκριμένα, οι ελεγκτές της Αρχής, συνεχίζοντας τον έλεγχο στα υποκαταστήματα της εταιρείας σε όλη την Ελλάδα, βρήκαν τα ζητήματα. Στην Γλυφάδα, από τις 24/01 έως τις 24/06, δεν είχαν διαβιβαστεί 33.800 αποδείξεις, καθαρής αξίας 835.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ 201.000 ευρώ. Στην Καλαμάτα, από τον Δεκέμβριο του 2023 έως τον Ιούνιο του 2024, δεν είχαν διαβιβαστεί 12.600 αποδείξεις, καθαρής αξίας 263.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ 63.000 ευρώ. Στον Βόλο, την τελευταία τριετία, δεν είχαν διαβιβαστεί 125.000 αποδείξεις, καθαρής αξίας 2,4 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ 562.000 ευρώ. Στην Ρόδο, από τις 30/01 έως τις 15/06, δεν είχαν διαβιβαστεί 5.300 αποδείξεις, καθαρής αξίας 125.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ 30.000 ευρώ.

Τα λέει

Ο Μανόλης δεν τα λέει μόνο στις παρέες, αλλά δίνει και συνεντεύξεις. Καλό βέβαια αυτό, αλλά τι εξυπηρετεί την παράταξη;

Ο γραμματέας

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε θα είναι ο επόμενος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ και θα διαδεχθεί τον Γενς Στόλτενμπεργκ. Ο Μαρκ Ρούτε θα διαδεχθεί τον Γενς Στολτεμπεργκ καθώς ο πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις δήλωσε πως αποσύρει την υποψηφιότητά του για γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ και θα στηρίξει τον Ολλανδό πρώην πρωθυπουργό. Την περασμένη Τρίτη, η Ουγγαρία και η Σλοβακία επιβεβαίωσαν ότι θα στηρίξουν την υποψηφιότητα του απερχόμενου Ολλανδού πρωθυπουργού, ενώ με τη σημερινή επιβεβαίωση από τη Ρουμανία, πλέον και τα 32 μέλη της Συμμαχίας στηρίζουν την διαδοχή του Ρούτε.Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Άμυνας της Ρουμανίας, ο Γιοχάνις είπε ότι είχε ενημερώσει τους συμμάχους του NATO για την απόσυρση της υποψηφιότητάς του. Ο Ρούτε θα αναλάβει την ηγεσία του NATO σε μια κρίσιμη στιγμή, εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία και τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Η νέα του δουλειά θα ξεκινήσει στις 2 Οκτωβρίου, λίγο περισσότερο από ένα μήνα πριν από τις εκλογές στις ΗΠΑ, οι οποίες θα διαμορφώσουν τη μοίρα της στρατιωτικής συμμαχίας.

Η άρνηση

Για απαράδεκτες μεθοδεύσεις κατηγορεί την κυβέρνηση και τον πρόεδρο της Βουλής ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την άρνηση συζήτησης των προτάσεων νόμου για την ακρίβεια και το φορολογικό. Ο Σωκράτης Φάμελλος επισημαίνει ότι οι διατάξεις του Κανονισμού της Βουλής είναι σαφείς (άρθρα 85 και επόμενα) και προβλέπουν ρητά τη διαδικασία συζήτησης των προτάσεων νόμων στις αρμόδιες Επιτροπές.

Η κόντρα

O υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε πως στέλνει στη δικαιοσύνη τον Παύλο Πολάκη.Με ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Υγείας ενημέρωσε πως διαβίβασε επίσημα στην Εισαγγελία Εφετών και στην Οικονομική Εισαγγελία το πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας αναφορικά με τη εξαγορά από την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ ΑΕ) το 2017, επί θητείας Πολάκη στο Υπουργείο Υγείας, του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης του Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής (ΚΕΚ/ΚΨΥ), το οποίο βρίσκεται στα γραφεία της ΑΕΜΥ στην Κερατέα.