Μικρά και Μυστικά

Το κέντρο και το ΠΑΣΟΚ

Είπε χθες ο Ανδρουλάκης ότι «υπήρχε ένα αφήγημα από τη Νέα Δημοκρατία στο οποίο βοηθήσατε και κάποιοι από εσάς, ότι το ΠΑΣΟΚ χάνει το κέντρο και οι αποφάσεις του είναι στροφή στον λαϊκισμό. Πώς λοιπόν ήμασταν πρώτο κόμμα στους κεντρώους ψηφοφόρους; Εμείς πήραμε 31%, η Νέα Δημοκρατία 21% και ο ΣΥΡΙΖΑ 8%». Έχει δίκιο. Το ΠΑΣΟΚ υπερίσχυσε στο Κέντρο, αλλά δεν αρκεί. Τώρα είναι ευκαιρία για τον ίδιο να κάνει την υπέρβαση και να προχωρήσει μπροστά. Αλλά να ξεκινήσει από τη Χαριλάου Τρικούπη και την… παρέα.

Το όνομα-έκπληξη

Μάλλον τελειώνει η υποψηφιότητα του Σχοινά για την Κομισιόν. Δεν φαίνεται να προκρίνεται ξανά από τον Μητσοτάκη. Όπως δεν παίζουν και τα ονόματα των Γεραπετρίτη και Τζιτζικώστα. Μάλλον έρχεται η έκπληξη για την Επιτροπή. Το όνομα που ακούγαμε και… δεν πιστεύαμε.

Τι συμβαίνει με τους λογαριασμούς;

Πολύς κόσμος πήρε διπλούς λογαριασμούς ρεύματος αυτές τις μέρες και κανένας δεν κατάλαβε τι έγινε. Η αιτία για τους αυξημένους και διπλούς λογαριασμούς ρεύματος ποια είναι τώρα; Μήπως βρίσκεται στις ρευματοκλοπές, οι οποίες αντιστοιχούν στο 4.8% της συνολικής αγοράς ενέργειας ετησίως;  Αν συμβαίνει αυτό, τα παχιά λόγια και οι όποιες μειώσεις στην τιμή του ρεύματος δεν φτάνουν στον καταναλωτή, γιατί ο ΔΕΔΔΗΕ προσπαθεί να καλύψει -με υστέρηση δύο ετών- τις ρευματοκλοπές από τα έτη 2021-2022…

Πάντως εκείνοι που ξέρουν λένε ότι μπορεί να είναι και… συμψηφισμός με τους λογαριασμούς που, ενώ γίνονται μηνιαίοι ,ακόμη δεν έχουν στρώσει…Όπως και να είναι, εμείς πληρώνουμε το μάρμαρο!

Ποιος πάει με ποιον

Το αναφέρω όπως κυκλοφόρησε χθες. Πως ο Παπανδρέου με τον Τσίπρα «σπρώχνουν» Δούκα για αρχηγία (το λένε κυρίως από τη ΝΔ αυτό) το οποίο φυσικά η Χαριλάου Τρικούπη  χαρακτηρίζει αστείο. Γιατί ο μεν Τσίπρας παίζει για τον εαυτό του μπάλα, ο δε Παπανδρέου μίλησε με Χάρη Δούκα και μάλλον δεν κατάλαβε τι του είπε και τι εννοούσε ο πρώην πρωθυπουργός.