ΠΑΣΟΚ και Συρίγος
Την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν οι τοποθετήσεις του Συρίγου περί υποχώρησης της Ελλάδας στην Κάσο, οι οποίες εκθέτουν την Κυβέρνηση και καταρρίπτουν το αφήγημα περί ευθύνης της Κύπρου για τη μη πόντιση του καλωδίου.
Παράλληλα, όπως σημειώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς, οι δηλώσεις αυτές επιβεβαιώνουν πλήρως τις πάγιες θέσεις του κόμματος για ένα έργο με ισχυρή γεωπολιτική σημασία. Το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρός του ζητούν εκ νέου σαφές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου, με απόλυτο σεβασμό στα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα. Τέλος, υπογραμμίζεται η ανάγκη για μια Κυβέρνηση που δεν θα επιτρέπει καμία αμφισβήτηση από το αναθεωρητικό δόγμα της «γαλάζιας πατρίδας».
Γάμοι και γεννητούρια
Πριν εισέλθει στην ημερήσια διάταξη για την οικονομία και τα καύσιμα, το τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ξεκίνησε σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα, με αφορμή δύο προσωπικά ευτυχή γεγονότα μελών της Κυβέρνησης.
Αμέσως μόλις έκλεισαν οι πόρτες, οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν τα κεράσματα των υπουργών. Ο Γιάννης Βρούτσης δέχθηκε τις ευχές των συναδέλφων του για τον γάμο της κόρης του, Νίκης, ενώ ο Γιώργος Κώτσηρας δέχθηκε θερμά συγχαρητήρια για τον ερχομό του νεογέννητου γιου του, καρπό του έρωτά του με τη σύζυγό του, Νατάσα.
Τα γλυκά έγιναν ανάρπαστα από τη συντριπτική πλειοψηφία του υπουργικού συμβουλίου -παρά τις ψιθυριστές προτιμήσεις ορισμένων για κάποιο αλμυρό σνακ- ενώ, για τον νεογέννητο γιο τού κ. Κώτσηρα, οι πληροφορίες αναφέρουν χαριτολογώντας πως «γεννήθηκε» ήδη υποστηρικτής του Παναθηναϊκού.
