Μικρά και Μυστικά

Βασιλεύουν…

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου από το καλοκαίρι παρουσιάζοντας το σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για τον ιδιώτη στην αποκομιδή, είχε υποσχεθεί μπροστά στις κάμερες ένα Ηράκλειο, που όμοιο του στη καθαριότητα δεν θα έχουμε δει ποτέ. Προφανώς ποντάροντας στον ιδιώτη της μεγάλης εργολαβίας των 34 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και στον ιδιώτη του προγράμματος- γέφυρα, που η αλήθεια είναι ότι δεν τα έχει καταφέρει καθόλου καλά, καθώς οι μικρές χωματερές ζουν και βασιλεύουν στην πόλη.

Τριφύλλι

Με το δεδομένο ότι ο μεγάλος εργολάβος δεν μπορεί να προκύψει νωρίτερα από την Άνοιξη, το όλο σκηνικό παραπέμπει στη λαϊκή ρήση «ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι»!

Τρέμε…

Χθες στη διάρκεια παρουσίασης της πρότασης του δήμου για τα δημοτικά τέλη, αφού έγινε μια μικρή αυτοκριτική -περισσότερο με παραδοχή έμοιαζε- για τα όχι καλά επίπεδα καθαριότητας και φωτισμού ήρθε η σειρά του αντιδημάρχου Οικονομικών, Γιώργου Αγριμανάκη, να δεσμευτεί «για μια πόλη πιο καθαρή και πιο φωτεινή στο μέλλον». Οπότε μια νέα «πόλη του φωτός» γεννιέται. Παρίσι, τρέμε!