Μικρά και Μυστικά

Αρχίσαμε

«Όλοι ιδρώσαμε τη φανέλα». Αυτή την απάντηση έδωσε ο Π. Γερουλάνος για την Αθήνα, εμμέσως στον Ανδρουλάκη. Κακά αρχίσαμε!

Οι επιστροφές

Κλασικά! Για τον ανασχηματισμό λένε οι πληροφορίες να κρατήσουμε κάποια ονόματα. Θεοδωρικάκος, Μηταράκης, Παναγιωτόπουλος, Τσιάρας για πιθανή επιστροφή στο σχήμα, αλλά και Βορίδης, Σκέρτσος για μετακίνηση σε παραγωγικά υπουργεία. Ο πάγκος δεν βλέπω να έχει ισχυρά ονόματα.
Ποιοι είναι κομμένοι; Μάλλον φεύγει πρώτος πρώτος ο Σκρέκας, που πληρώνει την ακρίβεια.

Η δήλωση

Ακόμη στη ΝΔ συζητάνε τη δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη «Όλη η Ελλάδα είναι μπλε εκτός από το Ηράκλειο», που προφανώς την έκανε για να… καρφώσει τον Αυγενάκη. Αλλά αυτό που σχολιάζουν δηκτικά για την πρώην υπουργό είναι ότι… δεν είδε το Λασίθι ή έκανε πως δεν το είδε και κυρίως δεν ήθελε να δει ότι… στα Χανιά η ΝΔ έχασε 13 ολόκληρες μονάδες!

Το ποσοστό

…Και τώρα που είπα Χανιά, προσέχω τις τελευταίες αναμετρήσεις ότι δίνουν ένα ποσοστό πολύ κοντά στα εθνικά αποτελέσματα. Αυτό που πήρε η ΝΔ στις εκλογές του 23 πανελλαδικά πήρε και στα Χανιά, αλλά και τώρα στις ευρωεκλογές. Φυσικά λόγω της ιδιαιτερότητας της Κρήτης δίνουν κάτι παραπάνω σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Του βγήκε

Ό,τι και να πει κάποιος, του βγήκε του Μητσοτάκη με τον Μπελέρη. Την πάτησε ο Ράμα που ήθελε τον Μπελέρη στη φυλακή και χωρίς πολιτική επιρροή, τώρα θα τον βλέπει στην Ευρωβουλή. Με πολύ μεγαλύτερη ισχύ και δυνατότητες ελέγχου της κυβέρνησής του. Τώρα πρέπει να βάλει νερό στο κρασί του και να βελτιωθούν οι ελληνοαλβανικές σχέσεις.

Αντιδράσεις

Πολιτικό «σεισμό» προκάλεσαν στη Γαλλία τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, που ανάγκασαν τον Εμανουέλ Μακρόν να διαλύσει την Εθνοσυνέλευση και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, την ώρα που οργιάζουν οι φήμες για παραίτηση του Γάλλου προέδρου, σε περίπτωση κακών αποτελεσμάτων στις βουλευτικές εκλογές, παρόλο που ο ίδιος διέψευσε αυτό το σενάριο. Την ίδια ώρα, πυρετώδεις είναι οι διεργασίες στα γαλλικά κόμματα.

Ο πρόεδρος του κόμματος Les Republicains δήλωσε ότι έχει ήδη προχωρήσει σε συζητήσεις με τη Μαρίν Λεπέν και τον Ζορντάν Μπαρντελά του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού, αφού δήλωσε ότι επιδιώκει ευρεία συμμαχία ανάμεσα στο γκωλικό κόμμα του και τη γαλλική ακροδεξιά.