Μικρά και Μυστικά

Μειώσεις;

Μπορεί να έδωσε χθες τις απαντήσεις της η ΔΕΥΑΗ σε σχέση με τα ψηφιακά υδρόμετρα, αλλά η ουσία του θέματος δεν αλλάζει. Οι λογαριασμοί που έρχονται στους καταναλωτές είναι ξεκάθαρα υψηλότεροι και ο κόσμος έχει φτάσει στα όριά του. Το ερώτημα είναι λοιπόν: θα γίνουν μειώσεις στις χρεώσεις του νερού ή θα εξακολουθήσει η πολιτική αυτών των υψηλών χρεώσεων που εντείνει τα οικονομικά αδιέξοδα χιλιάδων οικογενειών που υποφέρουν;

Παρελθόν…

Ο ένας μετά τον άλλο οι Δήμοι του Ηρακλείου κηρύσσονται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω της λειψυδρίας, που εντάθηκε με τα τελευταία ξηρικά έτη. Το τελευταίο αίτημα έγινε από τον Δήμο της Γόρτυνας. Για να περιγράψει το μέγεθος του προβλήματος, ο δήμαρχος Μιχάλης Κοκολάκης λέει χαρακτηριστικά: «Ξεχάστε το… “Στην Αγία Βαρβάρα βρέχει και ο Θεός δεν το κατέχει”»!

Διαφωνούν

Τη διαφωνία τους με τη διάταξη Φλωρίδη που παρεμποδίζει σημαντικά τη δημοσιογραφική κάλυψη δικών εκφράζουν τα μέλη της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), που χθες είχε συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης.
«Δηλώνουμε τη διαφωνία μας στον περιορισμό της αρχής της δημοσιότητας της δίκης με οποιονδήποτε τρόπο. Η δικαστική λειτουργία αντλεί τη νομιμοποίησή της από την αιτιολογία των αποφάσεων και τη δημοσιότητα της διαδικασίας» επισημαίνουν στο υπόμνημα εννέα σημείων που κατέθεσαν κατά τη συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Αντανακλαστικά…

Το τρίπτυχο «καθαρές επιλογές, κοινή λογική και κοινωνική ευαισθησία στην πολιτική» ακολουθεί η Νάντια Γιαννακοπούλου, για να αναδείξει την υποψηφιότητά της και τον στόχο της «να επιστρέψει το ΠΑΣΟΚ σε ρόλο πρωταγωνιστή». Θα μπορούσε να το κάνει τετράπτυχο και να προσθέσει τα γρήγορα αντανακλαστικά. Σαν αυτά που επέδειξε τη βραδιά των ευρωεκλογών, που έπιασε στασίδι στα κανάλια και έθεσε θέμα ηγεσίας, πριν το ΥΠΕΣ ανακοινώσει την εκτίμηση του τελικού αποτελέσματος.