Μικρά και Μυστικά

Εξελίξεις

Ε, λογικό να τρέξουν οι εξελίξεις. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι έλαβε το μήνυμα των ευρωεκλογών – το απογοητευτικό για τη ΝΔ ποσοστό 28,3% – και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, που ενδεχομένως γίνουν πράξη ακόμα και εντός της εβδομάδας, ίσως και με ευρύ ανασχηματισμό. Ο πρωθυπουργός ακύρωσε το προγραμματισμένο για σήμερα ταξίδι του στην Ιορδανία και αναμένεται να δώσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Κατάλαβε

Θα το ξαναπώ. Περισσότερο από όλους τώρα κατάλαβε τι συμβαίνει στο ΠΑΣΟΚ ο ίδιος ο Ανδρουλάκης. Ξέρει πρόσωπα και πράγματα. Ποιοι του πουλάνε φούμαρα. Ευκαιρία να τελειώνει με τις ομάδες που δήθεν τον στηρίζουν και του κάνουν μεγάλη ζημιά.

Η ημερομηνία

Τι διαβάζω; Πως… στις 6 Φεβρουαρίου 2027 θα εγκαινιαστεί το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλλι. Και την… ημερομηνία ξέρουν οι ξερόλες στην Αθήνα;

Τα ποιοτικά

Είδα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που προέκυψαν από το έξιτ πολλ. Σε όλα τα κόμματα γυναίκες-άνδρες είναι μοιρασμένοι. Μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ οι γυναίκες ψηφοφόροι είναι περισσότεροι από τους άνδρες και στην Ελληνική Λύση οι άνδρες περισσότεροι από τις γυναίκες.
Οι πολύ νέοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ (πήρε 18,1) και μόλις 10% Νέα Δημοκρατία, ενώ το ΠΑΣΟΚ πήρε μόλις 9,1. Οι άνω των 50 προτίμησαν ΝΔ όπως και οι συνταξιούχοι. Εκεί που το ΠΑΣΟΚ κατάφερε να κερδίσει με διαφορά ήταν οι κεντρώοι ψηφοφόροι. Πήρε 30,9 των κεντρώων και η ΝΔ μόλις 21,5%.

Ήξεραν

Ήξεραν στη ΝΔ τι ερχόταν; «Ήδη εξ όσων γνωρίζω, ο κ. Γκρίνμπεργκ είχε κρούσει τον κώδωνα εσωτερικά μέσα στη Νέα Δημοκρατία, ίσως όχι για το 28,5%, αλλά για πιο πάνω νούμερα, αλλά ήταν κώδωνας για τα δεδομένα που είχαν στο μυαλό τους στο κυβερνών κόμμα. Παρ’ όλ’ αυτά επέμεινε και ίσως διέσωσε και χαμηλότερα ποσοστά. Αυτή τη στιγμή ακούγεται γύρω γύρω επίσης ότι θέλει να μπει στη διαδικασία να κάνει ανασχηματισμό. Επειδή όμως εξακολουθώ να τον θεωρώ έξυπνο άνθρωπο, όπως και τους άλλους δύο αρχηγούς, νομίζω ότι αν πάει απλά στο να αλλάξει τη συσκευασία, δεν θα πετύχει τίποτα» αποκάλυψε χθες ο κ. Μαύρος της MRB.