Μικρά και Μυστικά

Άδικο…

Μα τι θέλει τώρα να κάνει το Υπουργείο Δικαιοσύνης; Να απαγορεύσει τη δημοσιογραφική κάλυψη των δικών; Μάλλον στερείται σοβαρότητας. Προφανώς και κάποιες δίκες είναι κεκλεισμένων των θυρών. Προφανώς και η κάμερα μέσα στη δικαστική αίθουσα μπορεί να ενοχλεί κάποιους. Όμως ο δημοσιογράφος που παρακολουθεί και κρατά σημειώσεις από τη διαδικασία, προκειμένου να ενημερώσει την κοινή γνώμη από το μέσο που εργάζεται, δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να παρεμποδίζεται από το έργο του.

Αναστολές…

Την αναστολή της κομματικής ιδιότητας δύο μελών του κόμματος ανακοίνωσε το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ μετά από δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για εμπλοκή τους στην υπόθεση των εκβιασμών στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας της Αθήνας, της Περιφέρειας Αττικής και του Υπουργείου Πολιτισμού. Εν τω μεταξύ, σε αναστολή τέθηκαν από τη Λίνα Μενδώνη και οι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση χρηματισμού κι εκβιασμού ιδιοκτητών καταστημάτων στην Αθήνα.

Αποτέφρωση

Λύθηκε το μυστήριο χρόνων για το σημείο ταφής ενός από τους πιο αγαπημένους Έλληνες ηθοποιούς, του Θανάση Βέγγου. Δεν υπάρχει τάφος για τον μεγάλο κωμικό, καθώς η σορός του αποτεφρώθηκε, όπως ήταν και η τελευταία του επιθυμία, την οποία χρόνια μετά γνωστοποίησε το στενό του περιβάλλον.

Εξοπλισμοί

Απογοητευτικά εξελίσσεται για την Ελλάδα η υλοποίηση του σκέλους που αφορούσε την παραχώρηση εξοπλισμών από τα αμερικανικά αποθέματα –κυρίως των τριών δωρεάν βασικών συστημάτων–, του αποκαλούμενου «πακέτου Μπλίνκεν», όπως αυτό προέκυψε από την επιστολή του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου.

Πενταπλάσιος!

Σχεδόν πενταπλάσιο αριθμό θυμάτων του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας απ’ αυτόν που έχει ανακοινώσει μέχρι τώρα το Υπουργείο Υγείας που πρόσκειται στη Χαμάς υπολογίζει το εγνωσμένου κύρους περιοδικό Lancet. Σε άρθρο με ημερομηνία 5 Ιουλίου 2024 και τίτλο «Καταμετρώντας τους νεκρούς στη Γάζα: Δύσκολο αλλά αναγκαίο», υποδηλώνεται ότι ο αριθμός των νεκρών είναι κατά πολύ μεγαλύτερος από αυτόν του Υπουργείου Υγείας της Χαμάς.