Ξανά υποψήφιος
«Βόμβα» δεν έριξε αλλά ετοιμάζεται να το κάνει, αν και θεωρείται σίγουρο… Στον τηλεοπτικό σταθμό Action24, ο Κώστας Μπακογιάννης έκανε αναφορά στις αυτοδιοικητικές κάλπες του 2028.
Αν και ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων απέφυγε να ανοίξει πλήρως τα χαρτιά του σχετικά με το ενδεχόμενο μιας νέας υποψηφιότητας, υπογράμμισε ότι μεσολαβούν ακόμη δύο χρόνια μέχρι τις εκλογές, συμπληρώνοντας πως πρόκειται για μια σημαντική απόφαση σε προσωπικό επίπεδο, την οποία θα λάβει σε συνεννόηση με την οικογένειά του.
Παρ’ όλα αυτά, δεν παρέλειψε να αφήσει σαφείς αιχμές, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι η διοίκηση της Αθήνας απαιτεί «στομάχι, καρδιά και μυαλό» – τρία χαρακτηριστικά τα οποία, όπως ισχυρίστηκε, ο ίδιος διαθέτει στον μέγιστο βαθμό.
Πίσω από τις προσεκτικά ζυγισμένες δηλώσεις του, ωστόσο, η επιστροφή του στη μάχη για τον Δήμο Αθηναίων θεωρείται δεδομένη. Βάσει πληροφοριών, η απόφασή του να διεκδικήσει εκ νέου τη δημαρχία το 2028 έχει ήδη οριστικοποιηθεί, με την επίσημη γνωστοποίησή της να αποτελεί απλώς ζήτημα κατάλληλης πολιτικής συγκυρίας.
Ο χάρτης
Πάντως, ο αυτοδιοικητικός χάρτης γενικώς ως προς τους υποψηφίους ελάχιστα θα αλλάξει… Δηλαδή, θα δούμε ίδιους υποψηφίους που σήμερα είναι σε Δημοτικά Συμβούλια να διεκδικούν τους Δήμους… Ένας νυν δήμαρχος με τον επικεφαλής αντιπολίτευσης και πάει λέγοντας… Σε κάποιους μόνο Δήμους της Κρήτης, ακούμε να έρχονται νέα και «βαριά» σχήματα… Ωστόσο, μην δένετε τίποτα «κόμπο» αν δεν περάσουν πρώτα οι εθνικές εκλογές!
