Μικρά και Μυστικά

Το παρασκήνιο

Διαβάσατε για το γερμανικό πρακτορείο που έπεσε έξω. Δεν ήταν η πρώτη του. Δύο φορές το σώσανε και τώρα για τρίτη φορά το Σαββατοκύριακο ήταν σε διαπραγματεύσεις με τα υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών, με στόχο την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού ύψους 32 εκατομμυρίων, προκειμένου να περάσει το καλοκαίρι. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση απέρριψε τελικά προχθές, Κυριακή, το βράδυ το αίτημα της εταιρείας και χθες ανακοινώθηκε ότι τελειώνει.

Κρυπτόμενοι

Προφανώς ο καθένας κάνει τις δημόσιες σχέσεις που θέλει. Και πάει εκεί που επιθυμεί. Αλλά να είσαι ένστολος, να εκπροσωπείς σώματα ασφαλείας και να μην είσαι παρών στη σημαντικότερη- και μαζικότερη- εκδήλωση που έγινε το τελευταίο διάστημα στον τόπο που υπηρετείς είναι ένα σοβαρό θέμα. Και πρέπει να το κοιτάξεις. Για τους… πολιτικάντηδες που έκαναν πως… δεν είδαν, τους ξέρουμε!

Το τηλεφώνημα

Το ότι ο Κυριάκος επέλεξε να μην τηλεφωνήσει στον Βαγγέλη για να του πει συγχαρητήρια για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τρόπαιου δείχνει ότι η κόντρα συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό και μάλιστα θα χοντρύνει.

Ο υπουργός

Και τι έγινε που οι 12 αυτοί επιχειρηματίες συναντήθηκαν με τον Νίκο Δένδια; Είναι παράξενο; Καθόλου, θα πείτε. Ωστόσο είναι σύμπτωση μάλλον ότι οι συγκεκριμένοι κατάγονται από τη γενέτειρα του Καραμανλή, βγάζουν γκρίνια και είδαν μόνο τον Δένδια, που ως γνωστόν έχει τεθεί επικεφαλής των κομματικών κλιμακίων της ΝΔ στην Κεντρική Μακεδονία;

Τα ονόματα

Στο ΠΑΣΟΚ δεν θα έχουμε εκπλήξεις. Με βάση τις δημοσκοπήσεις, βρίσκεται ψηλά ο Γιάννης Μανιάτης. Ο πρώην υπουργός έχει πλασαριστεί δυναμικά στην πρόθεση «σταυρού», ενώ ψηλά βρίσκονται και οι Νίκος Παπανδρέου και Ανδρέας Σπυρόπουλος, με τον Φίλιππο Σαχινίδη να τους πλησιάζει. Ποιος μπορεί να κάνει την έκπληξη; Ο Μιχ. Αεράκης!