Απεργία πείνας ξεκίνησαν από την Παρασκευή οι δύο άστεγοι που βρίσκονται στο πάρκινγκ του Καράβολα στο λιμάνι του Ηρακλείου, μετά το έγγραφο της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου που τους ζητά σε 15 μέρες να εγκαταλείψουν την περιοχή διότι καταπατούν αιγιαλό και παραλία.
Ο ένας από τους δύο άστεγους, ο κ. Μηνάς Χατζηδάκης, με δηλώσεις του στην «Π» τονίζει ότι αντιμετωπίζει βαρύτατα αναπνευστικά προβλήματα και κάνει χρήση ειδικού μηχανήματος για να μπορεί να κρατηθεί στη ζωή. Η κατάσταση αυτή, όπως τονίζει, τον αναγκάζει να μπαινοβγαίνει συνεχώς στο νοσοκομείο, καθώς ανά διαστήματα επιβαρύνεται η υγεία του. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν έχει τη δυνατότητα να μείνει στο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Ηρακλείου, το οποίο σημειώνει ότι κλείνει στις 8 το βράδυ και δεν υπάρχει δυνατότητα εξόδου, πράγμα το οποίο μοιραία τον καθιστά δέσμιο, αφού, αν του συμβεί μια επιδείνωση στο αναπνευστικό του πρόβλημα, δεν θα υπάρχει ευελιξία στη μετακίνησή του.
Μάλιστα ο ίδιος τονίζει ότι έχει κάνει τα χαρτιά του και έχει εγκριθεί η ένταξη του στο πρόγραμμα κοινωνικής επανένταξης μέσα από το οποίο θα βοηθηθεί να βρει σπίτι και δουλειά, ωστόσο υπάρχει καθυστέρηση στην έγκριση του που έχει κολλήσει. Για τον λόγο αυτό ζητά από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου να κάνει λίγη υπομονή μέχρι να προχωρήσει το πρόγραμμα και να μπορέσει να φύγει.