Δεν είναι μόνο ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, που έκανε παρέμβαση για το θέμα των νέων ταυτοτήτων, με αφορμή το συλλαλητήριο που διοργανώθηκε στην πλατεία Εευθερίας από αντιδρώντες. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε μια μέρα αργότερα και ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας.

Δεν είναι μόνο ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, που έκανε παρέμβαση για το θέμα των νέων ταυτοτήτων, με αφορμή το συλλαλητήριο που διοργανώθηκε στην πλατεία Εευθερίας από αντιδρώντες. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε μια μέρα αργότερα και ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας. Από τον πανηγυρίζοντα ναό του Αγίου Τίτου, στο Χουμέρι Πεδιάδος, είπε μεταξύ άλλων:

«Παρακολουθούμε με πολλή προσοχή, αγάπη και προσευχή, την αγωνία και τα ερωτήματα που διατυπώνονται από κάποια μέλη της Εκκλησία, για το θέμα των νέων ταυτοτήτων.

Πιστεύουμε ότι οι αδελφοί μας αναζητούν την αλήθεια. Η αλήθεια όμως στην Εκκλησία εκφράζεται μέσα από την εκκλησιαστική ενότητα που εδράζεται στην καρδιακή προσευχητική αγωνία όλων μας. Στην Εκκλησία η αλήθεια του όποιου εγώ μας, ή της όποιας ομάδας, με τα πολλά ή τα λίγα εγώ, οδηγεί στη διαίρεση, στην αμαρτία.

Το αποτέλεσμα είναι ο διάβολος να τρίβει τα χέρια του από χαρά. Γι’ αυτό τον λόγο οι οποιεσδήποτε απορίες, αγωνίες, ενστάσεις, πρέπει να εκφράζονται εντός της εκκλησίας και ποτέ έξω από την ενότητα του Σώματος της, με διαιρέσεις και συλλαλητήρια.

Με συλλαλητήρια και διαιρέσεις διασπούμε το ενιαίο σώμα της Εκκλησίας και προγευόμαστε από τον ορατό κόσμο την κόλαση και οχι τον παράδεισο. Γι’ αυτό να προσευχόμαστε και να περιμένουμε την απόφαση της Εκκλησίας μας για το θέμα των ταυτοτήτων.»