…Το ΠΑΣΟΚ βέβαια ούτως ή άλλως δεν δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών, διότι εκτιμά πως είναι ένα ακόμα πρόσχημα κυβέρνησης και Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να προχωρήσουν σε ένα επικοινωνιακό σόου, στο οποίο δεν μπορεί να συμμετέχει ο Νίκος Ανδρουλάκης, αφού δεν είναι βουλευτής. Παρ’ όλα αυτά η συζήτηση των αρχηγών δεν υποτιμάται, ενώ ήδη εξετάζεται ο τρόπος παρέμβασης του ΠΑΣΟΚ. Το κόμμα δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, εκτιμώντας ότι μέσω αυτής μπορεί να βρεθεί η αλήθεια σε σχέση με τις παρακολουθήσεις.
Γι’ αυτό κι εκτιμάται ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει τη δική του ανεξάρτητη πρόταση για την σύγκληση της Επιτροπής ζητώντας να προσέλθουν να καταθέσουν ο νέος διοικητής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλής Δεμίρης, ο πρώην διοικητής Παναγιώτης Κοντολέων, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, προκειμένου να εξηγήσουν τι συνέβη με την παρακολούθηση του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη.
Το Κίνημα Αλλαγής κλιμακώνει την επίθεσή του υποστηρίζοντας ότι εσκεμμένα η κυβέρνηση άφησε στο σκοτάδι την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, την οποία ενημέρωνε χειρόγραφα και όχι με ηλεκτρονικό αποτύπωμα για τις άρσεις του απορρήτου που γίνονται στους πολίτες.