Είδε και γεύτηκε στα… Ζωνιανά

Ο Άκης Πετρετζίκης ήρθε στην Κρήτη  να κάνει γυρίσματα- κυρίως στα Ζωνιανά- για την εκπομπή του που θα παρουσιαστεί τους επόμενους μήνες και πάντως πριν το Πάσχα. Αλλά και στον Ψηλορείτη βρήκε φίλους, έχει παντού φίλους.

Στην ενδοχώρα τον υποδέχθηκαν θερμά, τον κέρασαν, του μαγείρεψαν, τον μύησαν στην παραδοσιακή κουζίνα του νησιού, δοκίμασε αγνά τοπικά προιόντα, το ζωνιανό γαλένι και σίγουρα έφυγε με περισσότερες εμπειρίες και τις καλύτερες αναμνήσεις.

Ο γνωστός σεφ έχει πιστούς θαυμαστές, που τον ακολουθούν σε όλα του τα επαγγελματικά βήματα κι αυτό φάνηκε και στον Μυλοπόταμο!

Αγαπάει αυτό που κάνει

πετρετζικης ζωνιανα
…Ο Πετρετζίκης είδε από κοντά πώς κάνουν το αντικρυστό, μίλησε με πολύ κόσμο στα Ζωνιανά και στα μιτάτα που πήγε. Και φάνηκε ότι το αγαπάει αυτό που κάνει. Εκτός από τα βιβλία και τα μαγαζιά, κάνει τηλεοπτικές εκπομπές και αναπτύσσει προϊόντα με το όνομά του. Πώς προλαβαίνει, τόσες δραστηριότητες; «Πρώτον, αγαπώ αυτό που κάνω και δεύτερον, δεν το κάνω μόνος μου!

Υπάρχει μια ολόκληρη ομάδα που στηρίζει τις σκέψεις και τις ιδέες μου και με βοηθάει να… προλάβω τα όνειρά μου!» είχε πει σε συνέντευξή του στο «news 247» ,ενώ μίλησε και για τους αναγνώστες του που δεν είναι Έλληνες.

«Αυτό που γνωρίζω για τους ξένους αναγνώστες είναι ότι αγαπούν την ελληνική κουζίνα. Προσπαθώ, λοιπόν, να μοιράζομαι μαζί τους τις καλύτερες ελληνικές (και όχι μόνο) συνταγές. Αυτό, όμως, αποτελεί ζητούμενο και για τους Έλληνες επισκέπτες της ιστοσελίδας μου. Τι σημαίνει αυτό για εμένα; Πολλή σκέψη και ακόμα περισσότερες δοκιμές για συνταγές που έχουν έναν και μόνο στόχο: να πετύχουν και να βγάλουν ασπροπρόσωπο όποιον τις δοκιμάσει!»

Ποιο θεωρεί ότι είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνει ο κόσμος, όταν μαγειρεύει;

«Πρώτον, δεν ακολουθεί ακριβώς τα βήματα της εκάστοτε συνταγής, και δεύτερον, δεν δοκιμάζει! Αν δεν δοκιμάσουμε το φαγητό μας πώς θα μπορέσουμε να σερβίρουμε ένα νόστιμο πιάτο;» απάντησε ο δημοφιλής σεφ.