πρόστιμο

Της έκοψαν πρόστιμο

Στα 80 της χρόνια έλαβε με πόνο ψυχής από την εφορία ένα χαρτί σύμφωνα με το όποιο πρέπει να πληρώσει κάτι σαν πρόστιμο, σχεδόν 1.500 ευρώ, επειδή δεν δήλωνε τη σύνταξη που έπαιρνε από τη Γερμανία με τα υπόλοιπα μικρά εισοδήματά της.

Η ηλικιωμένη γυναίκα από χωριό του Μαλεβιζίου βουρκώνει σαν σκέπτεται τα χρόνια που δούλευε εργάτρια στο εργοστάσιο της Γερμανίας και θυμάται ακόμα τη βεβαίωση αποδοχών κάθε μήνα, που ανέλυε πόσο από το μεροκάματό της πήγαινε για την ασφάλιση της και πόσο για την εκεί εφορία. Και τώρα, απόμαχη πια, που περιμένει τη σύνταξη για να πάρει τα φάρμακά της διαπιστώνει ότι πρέπει να πληρώνει και στην εδώ εφορία για τη σύνταξη μιας εργασίας που είχε φορολογηθεί κατά την τέλεσή της.

 

Αποχαιρέτησαν τον καπετάνιο

Σε βαριά ατμόσφαιρα πένθους και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το μεσημέρι, στην Αθήνα, η κηδεία του τέως ανώτατου ναυτιλιακού στελέχους των Μινωικών Γραμμών, καπετάν Γιάννη Παπαγιαννάκη.

Ο Γιάννης Παπαγιαννάκης υπήρξε τ. αρχιπλοίαρχος/διευθυντής Ναυτικής Λειτουργίας της εταιρείας και εργάστηκε ακούραστα επί σειρά πολλών ετών για την πρόοδο και την ανάπτυξη των Μινωικών Γραμμών, με συνέπεια, αφοσίωση και ήθος.

Η εξόδιος ακολουθία εψάλη στην Αττική, παρουσία της οικογένειάς του και περιορισμένου αριθμού ατόμων, στο πλαίσιο της τήρησης των μέτρων για τον έλεγχο της διασποράς του κοροναϊού, οι οποίοι και τον συνόδεψαν στην τελευταία του κατοικία.

Τις Μινωικές Γραμμές εκπροσώπησε ο κ. Αντώνης Μανιαδάκης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Η εταιρεία προέβη σε κατάθεση ποσού δωρεάς υπέρ του Εθελοντικού Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού «Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ», εις μνήμην του εκλιπόντος Ιωάννη Παπαγιαννάκη.

 

 

 

Δεν κρατιούνται πια….

Αναρτήθηκε σε είσοδο βρεφονηπιακού σταθμού (κάπου στο λεκανοπέδιο) και πραγματικά αναρωτιέσαι αν κάποιοι έχουν σώας τα φρένας.

Εάν μπορούν να ελέγξουν την κατάσταση.

Και θα κόψει τη βασιλόπιτα και…θα τα κοινωνήσει.

Τι να πεις!.

 

 

 

Θύματα και οι νοσοκόμες!

Να δω πότε θα ανοίξει το στόμα των νοσηλευτριών!

Περισσότερες από τις μισές νοσηλεύτριες που εργάζονται στο δημόσιο και στο ιδιωτικό σύστημα υγείας της Ελλάδας έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής τους ζωής, ενώ τρεις στις δέκα δεν καταγγέλλουν το περιστατικό στα αρμόδια όργανα, σύμφωνα με διδακτορική έρευνα του Τομέα Οργάνωσης και Διοίκησης Ανθρώπινων Πόρων του Warwick Business School που δημοσιεύει η Καθημερινή.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε την περίοδο Οκτώβριος 2020 – Ιανουάριος 2021 και περιλάμβανε τη συλλογή δεδομένων μέσω έγκυρου ερωτηματολογίου, το οποίο εξετάζει τις σεξουαλικές εμπειρίες γυναικών (Sexual Experiences Questionnaire – SEQ) σύμφωνα με τις τρεις βασικές συνιστώσες που συνθέτουν την έννοια της σεξουαλικής παρενόχλησης, ήτοι την παρενόχληση με βάση το φύλο (σεξιστική), την ανεπιθύμητη σεξουαλική προσοχή και τέλος τον σεξουαλικό εξαναγκασμό.

Στόχος της έρευνας ήταν η ολοκληρωμένη καταγραφή του φαινομένου στους φορείς της υγείας στην Ελλάδα και συμμετείχαν 1.219 νοσηλεύτριες. Οσον αφορά τους δράστες της σεξουαλικής παρενόχλησης, την πλειονότητα αποτελούν άνδρες ιατροί (30,3%) καθώς και ασθενείς (10,8%).

 

Ο γίγαντας της ζωής του

Με πόνο ψυχής αποχαιρέτησε χθες τον καλό φίλο Θόδωρο Νάνο ο Νίκος Παπανδρέου:

«Η Μαργαρίτα τον έλεγε το πέμπτο της παιδί. Σήμερα έφυγε ο καλύτερος μου φίλος.

Ο Θόδωρος Νάνος. Ο γίγαντας της ζωής μου!

Τον γνώρισα όταν ήμασταν και οι δύο 17 ετών και κολλήσαμε για πάντα. Φανατικός ΠΑΣΟΚτζής, λάτρης του Ανδρέα, με δύσκολη ζωή αλλά πετυχημένη.

Συνηθίζαμε να μιλάμε ως τις πρωινές ώρες για τη ζωή, την πολιτική και άλλα πολλά…

Του έλεγα να καπνίζει λιγότερο, μου έλεγε να μην είμαι τόσο αθώος και να προσέχω τους γύρω μου…

Και οι δυο κάναμε λάθη. Όπως όλοι άλλωστε.

Άφησε πίσω του τη γυναίκα του Άννα Μαρία και την βαφτιστήρα μου την Χάρις.

Τον αγάπησα πολύ, αλλά δεν πρόλαβα να τον δω στο τέλος και αυτό πάντα θα με λυπεί. Τέτοια ευφυία, τέτοιο χιούμορ και σπιρτάδα, δύσκολα θα ξαναβρώ.

Μάγκας με παιδεία: Aρχαία, λατινικά, γαλλικά, αλλά και αργκό του λιμανιού γνώριζε!

Στα ξενύχτια, στο χωριό του, στις ομιλίες του πατέρα, παντού πηγαίναμε μαζί. Εκτός από τώρα.

Αντίο φίλε…».

 

Λύσεις για τις φρεγάτες

Το  Γαλλικό Meret Marine αναφέρει ότι στις πιθανές ενδιάμεσες λύσεις έως την ένταξη σε υπηρεσία των φρεγατών Belharra συγκαταλέγονται η μεταβίβαση της φρεγάτας JEAN BART (D615) κλάσης Cassard ή εκσυγχρονισμένων φρεγατών La Fayette, ενδεχομένως με ταυτόχρονη μίσθωση μίας φρεγάτας FREMM DA.

 

@patris
“Μήδεια”, το όνομα του ψυχρού κύματος που έρχεται από το Σαββατοκύριακο. Το πιάσαμε το υπονοούμενο.
Metereologos

 

Στην τετράδα η Άννα

Στην τελική τετράδα των υποψηφίων για την ανάδειξη του επόμενου Γ.Γ. του Ο.Ο.Σ.Α. βρίσκεται από χθες η Άννα Διαμαντοπούλου, αφού ολοκληρώθηκε και ο τρίτος γύρος αξιολόγησης που είχε ως αποτέλεσμα την απόσυρση μίας πολύ σοβαρής υποψηφιότητας, του Δανού νυν αναπληρωτή Γ.Γ. του Οργανισμού, Ul.Knudsen.

Με δεδομένο ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που η Ελλάδα διεκδικεί την ηγεσία ενός τόσο σημαντικού διεθνούς οργανισμού, η δυναμική της υποψηφιότητας της κ. Διαμαντοπούλου είναι σημαντική.

 

Κι άλλες εταιρείες

Ο Ελον Μασκ προκάλεσε σεισμό με την ανακοίνωση της Tesla ότι αγόρασε bitcoin αξίας 1,5 δισ. δολαρίων, αλλά δεν είναι ο πρώτος επικεφαλής μεγάλης εταιρείας που χρησιμοποίησε τα διαθέσιμά της για επένδυση στο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου.

Είχαν προηγηθεί άλλες εταιρείες που πίστεψαν στο bitcoin, καταγράφοντας πολύ μεγάλα κέρδη, τα οποία ενισχύθηκαν περισσότερο μετά την ανακοίνωση της Tesla, η οποία εκτίναξε την τιμή του bitcoin πάνω από τα 48.000 δολάρια.

Πιο χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της MicroStrategy, η επένδυση της οποίας στο ψηφιακό νόμισμα αντιστοιχεί σήμερα στο 25% της χρηματιστηριακής της αξίας. «Σε ένα επεκτατικό νομισματικό περιβάλλον, θέλεις τα σπάνια στοιχεία ενεργητικού», δήλωσε στο Bloomberg o διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που παρέχει λογισμικό για κινητά τηλέφωνα και υπηρεσίες cloud, Michael Saylor. «Το πιο σπάνιο asset στον κόσμο είναι το bitcoin. Είναι ψηφιακός χρυσός» πρόσθεσε.

 

διευθυντής του 3ου Λυκείου Ηρακλείου Μανόλης Αλεξάκης
Τι θα γίνει με τη χρονιά;

Από τις 17 Δεκεμβρίου ο διευθυντής του 3ου Λυκείου Ηρακλείου Μανόλης Αλεξάκης είχε προτείνει να ξαναδούμε το ζήτημα «της χαμένης χρονιάς» που φαινόταν στον ορίζοντα.

Τότε ανέφερε ότι έχει χαθεί χρόνος και πολύτιμα μαθήματα, «να ξαναδούμε σε βάθος τριετίας τις ελλείψεις στις τάξεις» πρότεινε και είπε «γιατί να μην δούμε και το θέμα της επανάληψης της τάξης;» και έπεσαν κάποιοι να τον φάνε. Τώρα το συζητάνε πλέον αρκετοί στη χώρα, το συζητάνε στη Γερμανία και σε άλλες χώρες. Και πρέπει να συζητηθεί σοβαρά.

 

από τη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας
Η ΥΕΝΕΔ και ο Αλέξης

Σκληρή επίθεση για άνωθεν παρεμβάσεις στη δημόσια τηλεόραση έκανε χθες από τη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας και μίλησε για «αθλιότητες» και «σκονάκια οδηγιών αόρατων αρχισυντακτών». Αλλά έκανε και ένα φάουλ μιλώντας για… κακέκτυπο της  ΥΕΝΕΔ!

Πιο συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας είπε:

«Αθλιότητα δεύτερη ήταν η ανάρτηση οδηγιών από τον αόρατο αρχισυντάκτη στην αίθουσα σύνταξης της δημόσιας τηλεόρασης, που προέτρεπε τους παραγωγούς να μην παίζουν φωτογραφίες και βίντεο από τη βεράντα του βουλευτή σας Ικαρίας, αλλά ούτε και πλάνα του κ. Λιγνάδη με άλλους. Ποιοι είναι αυτοί οι άλλοι αλήθεια; Ποιοι είναι αυτοί οι άλλοι, που ξαφνικά δεν έπρεπε να παίζουν δίπλα στον κ. Λιγνάδη τον οποίο επί δύο και πλέον εβδομάδες κάλυπτε η κ. Μενδώνη; Δεν ξέρω αν το έκανε από μόνη της ή με εντολές άνωθεν.

Ακούστε, τέτοιου είδους σκονάκια οδηγιών στη δημόσια τηλεόραση αναρτημένα φοβάμαι ότι είχαμε πάρα πολλά χρόνια να δούμε. Η δική μου γενιά δεν τα έζησε αυτά. Ούτε στις σκηνές του «Λούφα και Παραλλαγή» από την ΥΕΝΕΔ δεν υπήρχαν τέτοιου είδους πλάνα. Κακέκτυπο της ΥΕΝΕΔ έχει καταντήσει η δημόσια τηλεόραση που, αμέσως μετά τις εκλογές, με νόμο, πέρασε στην ευθύνη του ίδιου του πρωθυπουργού».

 

«Ο Μητσοτάκης με προκαλεί»!

Κάποιο… ψυχολογικό έχει, δεν εξηγείται διαφορετικά! Ο Ερντογάν μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του AKP  δήλωσε πως δεν μπορεί να συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη διότι τον «προκάλεσε», ενώ είπε πως ο Έλληνας πρωθυπουργός θα πρέπει να «γνωρίζει τα όριά του».

Όπως ανέφερε: «Εγώ έκανα μια δήλωση πως μπορούμε να συναντηθούμε με τον Μητσοτάκη. Έκανα αυτή τη δήλωση κι εγώ είδα πως ο Μητσοτάκης με προκαλεί. Είπαμε να ξεκινήσουν οι συναντήσεις των διαβουλεύσεων, με την παλιά τους ονομασία οι διερευνητικές επαφές, και την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησαν στο Ντολμαμπαχτσέ. Η δεύτερη συνάντηση  θα γινόταν στην Αθήνα. Ο Μητσοτάκης με προκάλεσε. Όταν εσύ με προκαλείς, πώς να συναντηθούμε εμείς οι δύο; Eσύ πρώτα πρέπει να ξέρεις τα όριά σου. Αν πράγματι έχεις μια αναζήτηση για ειρήνη, μη με προκαλείς! Να ξέρεις τα όριά σου. Θα μάθετε καλά για την τρέλα των Τούρκων. Αν δεν ξέρεις τα όριά σου, σημαίνει πως εσύ έριξες κλοτσιά στο τραπέζι, δραπέτευσες από το τραπέζι. Εμείς δεν φύγαμε από το τραπέζι. Κι αν συνεχιστεί έτσι, εμείς δεν μπορούμε να κάτσουμε μαζί σου στο τραπέζι. Είναι ξεκάθαρα αυτά που έχετε κάνει στα νησιά. Σε τι βασίζεστε; Πάλι πιστεύετε πως θα σας έρθει βοήθεια από κάπου;  Σε αυτό βασίζεστε; Aν έχετε τέτοια εντύπωση, κάνετε λάθος. Οποιαδήποτε βοήθεια κι αν έρθει, να ξέρετε πως η Τουρκία είναι όρθια, είναι στη θέση της και ξέρει το πού και το τι μπορεί να κάνει, αυτό που πρέπει».

Παράλληλα, έκανε εκτενή αναφορά στο Κυπριακό, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει άλλη διέξοδος στην Κύπρο εκτός από λύση δύο κρατών. Είτε το αποδέχεστε είτε όχι».

 

Η επιστολή των γερουσιαστών

…Την ίδια ώρα να ζητήσει από τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να βάλει ένα τέλος στη διολίσθηση προς τον αυταρχισμό ζητούν από τον Τζο Μπάιντεν 54 Αμερικανοί γερουσιαστές. Στην κοινή τους επιστολή, οι Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές εκφράζουν τη πεποίθηση ότι η Ουάσιγκτον πρέπει να ασκήσει πίεση στην Άγκυρα για το θέμα της συνεχιζόμενης παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της διάβρωσης των δημοκρατικών αρχών.

Όπως σημειώνεται στην επιστολή, «η Τουρκία παραμένει ένας σημαντικός σύμμαχος σε μια σημαντική περιοχή του κόσμου, και για αυτόν ακριβώς τον λόγο σας γράφουμε σήμερα. Πιστεύουμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να κρατήσουν τους συμμάχους και τους εταίρους τους σε ένα υψηλότερο επίπεδο και να μιλήσουν ειλικρινά μαζί τους για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοκρατικής οπισθοδρόμησης.

Σας καλούμε να τονίσετε στον πρόεδρο Ερντογάν και στην κυβέρνησή του ότι πρέπει να τερματίσει αμέσως την καταστολή των αντιφρονούντων τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, να απελευθερώσει τους πολιτικούς κρατούμενους και τους κρατούμενους συνείδησης και να αντιστρέψει αυτή την αυταρχική πορεία».

 

Δεν…. ενοχλάει ο Κουτσαβάκης

Πραγματικό «σόου» έδωσε στην πρωινή ζώνη του Mega ο 24χρονος ρεμπέτης που συνελήφθη ύστερα από κορονο-πάρτι που έστησε στη Θεσσαλονίκη.

O Κωνσταντίνος Κουτσαβάκης καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 μηνών με τριετή αναστολή για το γλέντι που οργάνωσε σε αποθήκη του Ευόσμου Θεσσαλονίκης, όπως είπε, για χάρη της αγαπημένης του. Επιπλέον, σε βάρος του βεβαιώθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ. Το γλέντι, στο οποίο παρέστησαν έξι άτομα, διαλύθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. ύστερα από καταγγελία ενός προσώπου, που σύμφωνα με τον 24χρονο ρεμπέτη ήταν ο πρώην της κοπέλας του.

Ο νεαρός μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» και… σάστισε τους παρουσιαστές με την ψυχραιμία του. Ερωτηθείς για το πρόστιμο ο 24χρονος είπε «δεν είναι προβλήματα αυτά για τη ζωή μας. Τρία χιλιάρικα ήταν η ζημιά και δυο κατοστάρικα τα έξοδα δικαστηρίου. Δεν ήταν πάρτι, δεν είχαμε μπαλόνια, μαζευτήκαμε, μαζευόμαστε τακτικά». Στη συνέχεια είπε ότι υπάρχουν «στέκια στη Θεσσαλονίκη που πηγαίνουμε και έχει παραπάνω (σ.σ. άτομα).

Εμείς ζούμε με μουσική, άλλοι μποροί να κάνουν άλλα πάρτι». Ερωτηθείς για το αν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει με τον κοροναϊό και τις απαγορεύσεις συναθροίσεων ο Κωνσταντίνος Κουτσαβάκης είπε: «Εμένα αυτό το πράγμα δεν με επηρεάζει άμεσα, δεν το πιστεύω μέσα μου, δεν αντιλαμβάνομαι τη σοβαρότητα της κατάστασης όπως τα λένε στις τηλεοράσεις.

Θα σεβαστώ τα μέτρα μέχρι ενός σημείου, σε λογικά πλαίσια. Δεν γίνεται να μου απαγορεύσει κάποιος να παίξω το ρε ματζόρε για τη δικιά μου τη ζωή». Η παρουσιάστρια της εκπομπής σε εκείνο το σημείο τον… επέπληξε και εκείνος απάντησε: «Ενοχλώ κανέναν; Δεν σας καλέσαμε εσάς να έρθετε να παίξουμε μαζί το ρε ματζόρε» είπε και αποκάλυψε ότι τους κάρφωσε ο πρώην της κοπέλας του.

 

Το μήνυμα

Σαφή θέση πήρε ο πρωθυπουργός για φαινόμενα «κακοφωνίας» των υπουργών και μηνύματα που ενδεχομένως μπερδεύουν τους πολίτες, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι οποιοδήποτε μήνυμα δεν είναι συνεπές ή είναι αυτοαναιρούμενο δημιουργεί πρόβλημα και προκαλεί σύγχυση.

«Θέλω να είμαι σαφής: αν υπήρξαν τέτοια φαινόμενα στο παρελθόν, που υπήρξαν, θα διορθωθούν. Διορθώνονται. Οι υπουργοί έχουν υποχρέωση να υπηρετούν την κεντρική γραμμή. Στην τελευταία απόφαση υπήρχε διχογνωμία. Και η απόφαση φτάνει σε μένα και αυτή την απόφαση πρέπει να υπηρετούν οι υπουργοί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στις τηλεοπτικές εμφανίσεις των κυβερνητικών στελεχών τόνισε: « Πιστεύω ότι από εδώ και πέρα θα δείτε μεγαλύτερη συμμόρφωση και ίσως λιγότερες παρουσίες».

«Οταν βγαίνει κανείς στην τηλεόραση, μπορεί και να του ξεφύγει και μια κουβέντα παραπάνω. Γι’ αυτό καλό θα είναι όταν βγαίνει κανείς, να έχει κάτι να πει» είπε για να προσθέσει πως δεν χρειάζεται να λέει κανείς διαρκώς κάτι καινούργιο, υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Τα πρώτα

Τα πρώτα δέκα ειδοποιητήρια προς τους αυθαιρετούχους – καταπατητές ζώνης του Δημοσίου για την επικείμενη επιχείρηση κατεδάφισης των αυθαιρέτων κατασκευών που έχουν κατασκευάσει σε ζώνη αιγιαλού και παραλίας απεστάλησαν την περασμένη εβδομάδα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης και ήδη θα πρέπει να έχουν παραληφθεί από τους εμπλεκόμενους, είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ η συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη. Για να δούμε…

 

Αυτοάμυνα

Πολύ σωστά τα λέει ο πρέσβης Μαλλιάς: «Από το 1975 η Τουρκία ματαίως επιζητεί αποστρατιωτικοποίηση/αφοπλισμό της Ελλάδος. Κατέχει παράνομα 37% της Κύπρου και έμπρακτα απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο αμφισβητώντας την εδαφική ολοκλήρωση μας. Ουδεμία συνθήκη μάς επιβάλλει μονομερή αφοπλισμό. Το Αρθρο 51 Χάρτη ΟΗΕ προβλέπει δικαίωμα αυτοάμυνας».

 

Αναστάτωση

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στο τοπικό υποκατάστημα του πρώην ΤΕΒΕ, νυν ΟΑΕΕ, στη λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως  όπου εντοπίστηκε εργαζόμενος να είναι θετικός στον κοροναϊό. Ο εργαζόμενος προσήλθε στην εργασία του, αν και η σύζυγος του, η οποία υπηρετεί στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της COVID-19 σε νοσοκομείο του Ηρακλείου, ήταν θετική στον ιό.

Ο εργαζόμενος, με παρέμβαση της προϊσταμένης του τμήματος, αρκετές ώρες μετά την παρουσία του στην εργασία, και αφού σύμφωνα με πληροφορίες ήλθε σε επαφή με το σύνολο των συναδέλφων του και αρκετούς συναλλασσόμενους, επισκέφτηκε διαγνωστικό κέντρο για να υποβληθεί στο τεστ. Τα αποτελέσματα του τεστ έδειξαν ότι ήταν και αυτός θετικός στον ιό.

Όπως ήταν φυσικό επικράτησε αναστάτωση στην υπηρεσία, ενώ άμεσα έγινε απολύμανση στον χώρο και ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ, χωρίς να κρίνεται απαραίτητη η διενέργεια διαγνωστικών τεστ στον συγκεκριμένο χώρο.

 

Εμπλοκή

Αληθεύει ότι ο σκηνοθέτης που φωτογραφίζεται στις συνεντεύξεις στο Mag ελεγχόταν το 2012 από την ΕΛΑΣ ως πιθανά εμπλεκόμενος σε κύκλωμα με ασέλγεια ανηλίκων;

 

Η συναίνεση

Στη Γαλλία ο υπουργός Δικαιοσύνης παρουσίασε νομοσχέδιο που ορίζει την ηλικία των 15 ετών ως όριο συναίνεσης σε συνουσία. Με ανήλικο <15 ετών θα θεωρείται βιασμός. Επισείει ποινή κάθειρξης 20 ετών. Με μία προυπόθεση: ο θύτης πρέπει να γνωρίζει την ηλικία του θύματος.

Προβλέπεται διαβαθμιστικός μηχανισμός παραγραφής πράξεων σεξουαλικής βίας: η παραγραφή διακόπτεται σε περίπτωση σωρείας σεξουαλικής βίας από τον ίδιο θύτη, εν ονόματι της ισότητας των θυμάτων: π.χ. αν 1 απο τα εγκλήματα του θύτη δεν έχει παραγραφεί, όλες οι υποθέσεις δικάζονται.