ο οικονομολόγος Μιχάλης Κεφαλογιάννης

Ο Κεφαλογιάννης στις συντάξεις

Με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη συγκροτείται Ομάδα Έργου (με βάση τις προβλέψεις του νόμου 3144/2003), με επικεφαλής project manager, με αποστολή την ταχύτερη απονομή των συντάξεων.

Επικεφαλής της Ομάδας Έργου τοποθετείται ο οικονομολόγος Μιχάλης Κεφαλογιάννης, στέλεχος επιχειρήσεων και τραπεζών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με εμπειρία στην υλοποίηση παρόμοιων σχεδίων στον δημόσιο τομέα. Ως μέλη της Επιτροπής ορίζονται οι:

  • Πατρίνα Παπαρρηγοπούλου, καθηγήτρια Ασφαλιστικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
  • Δρ. Αλέξανδρος Βαρβέρης, αναπληρωτής διευθυντής Εργαστηρίου Νομικής Πληροφορικής, Νομική Σχολή, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
  • Δρ. Άρτεμις Δεδούλη, πρώην γενική διευθύντρια Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
  • Ελένη Νιαρχάκου, προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Συντάξεων του e-ΕΦΚΑ

Η Ομάδα Έργου θα είναι αρμόδια για να προετοιμάζει και να εισηγείται στην κυβέρνηση διοικητικά και νομοθετικά μέτρα για την επίσπευση της απονομής των συντάξεων, καθώς και να παρακολουθεί την εφαρμογή τους. Η Ομάδα Έργου θα έχει στενή συνεργασία με τη διοίκηση του e-ΕΦΚΑ αλλά και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και των υπόλοιπων  συναρμόδιων υπουργείων. Για την υλοποίηση του project της επιτάχυνσης των συντάξεων, η Ομάδα θα μπορεί να καταφεύγει –εάν και όποτε το κρίνει σκόπιμο- στις υπηρεσίες εξειδικευμένων εταιρειών του ιδιωτικού τομέα. Σημειώνεται ότι τόσο ο επικεφαλής της Ομάδας Έργου όσο και τα μέλη της θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους αμισθί.

 

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου εξελέγη ο καθηγητής Γιάνης Κτιστάκις. Και δημόσια τον συνεχάρη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Θερμά συγχαρητήρια στον καθηγητή της Νομικής Ιωάννη Κτιστάκι για την εκλογή του ως Δικαστή για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Του εύχομαι καλή θητεία» έγραψε η κ. Σακελλαροπούλου.

O Γιάννης Κτιστάκις είναι επίκουρος καθηγητής στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Ειδικεύεται στη Διεθνή Προστασία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Έχει διατελέσει μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (Αθήνα, ιδρυτικός νόμος 2667/1998) και του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου ενάντια στον Ρατσισμό και στην Ξενοφοβία (Βιέννη, Ευρωπαϊκή Ένωση).

Έχει συγγράψει 4 μονογραφίες, έχει επιμεληθεί 5 συλλογικούς τόμους και έχει δημοσιεύσει δεκάδες άρθρα και σχόλια νομολογίας. Δικηγορεί στον Άρειο Πάγο και στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Έχει κερδίσει 53 υποθέσεις ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (Στρασβούργο). Από το 2009 είναι ο επικεφαλής των νομικών συμβούλων του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

 

Η αγωγή του Αλέξη για τη βίλα

Άνοιξε τον ασκό του Αιόλου η αγωγή κατά των δημοσιογράφων Γιάννη Κουρτάκη και Γιώργου Παπαχρήστου που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Κουρτάκης μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter, ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε αγωγή με την οποία ζητά το ποσό του 1 εκατ. ευρώ.

«Πριν από λίγο μου επιδόθηκε αγωγή του Αλέξη Τσίπρα, με την οποία ζητά 1 εκατ. ευρώ. Πέραν των όσων ισχυρίζεται ο τέως πρωθυπουργός, έχει ιδιαίτερη σημασία και ο Δικηγόρος που επέλεξε. Είναι ο Γιάννης Μαντζουράνης. Να του προτείνω και μάρτυρα; Μίμη Παπαγγελόπουλο», σημείωσε ο Γιάννης Κουρτάκης.

Με ανάρτησή του στο Twitter και ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος αναφέρεται στην αγωγή τονίζοντας ότι «λυπάμαι που δεν το καταλαβαίνει, αλλά με εκβιασμούς, απειλές, εκφοβισμούς και αγωγές δεν πρόκειται να πείσει την κοινωνία».

«Αγωγή του κ. Τσίπρα παρέλαβα πριν λίγο. Απαιτεί 1 εκατ. ευρώ με αφορμή όσα είπα και έγραψα, για τη βίλα του 500άρικου στο Σούνιο. Λυπάμαι που δεν το καταλαβαίνει, αλλά με εκβιασμούς, απειλές, εκφοβισμούς και αγωγές δεν πρόκειται να πείσει την κοινωνία…» ανέφερε.

 

Γελοιογραφία του Πάνου Ιατρίδη
Του Πάνου Ιατρίδη www.panosiatridis.gr

«Εξοντώνετε τους δημοσιογράφους»

…Κατά του Αλέξη Τσίπρα τάχθηκε η ΝΔ με ανακοίνωσή της που τον κατηγορεί για προσπάθεια εξόντωσης των δημοσιογράφων! «To κράτος δικαίου, παρέχει τη δυνατότητα στους πολίτες να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη αν κρίνουν ότι κάποιο δημοσίευμα θίγει την τιμή και την υπόληψή τους και η προσφυγή αυτή είναι ο τρόπος αποκατάστασης.

Το ίδιο ισχύει και για τους πολιτικούς, οι οποίοι επιπλέον έχουν δημόσιο λόγο και μπορούν να απαντούν, άρα καταφεύγουν στη δικαιοσύνη μόνο ως έσχατο μέσο υπεράσπισης. Προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προσφεύγει κατά δύο δημοσιογράφων αξιώνοντας 1 εκατομμύριο από τον καθένα, για δημοσιεύματα που αφορούν την ενοικίαση της βίλας στο Σούνιο εναντι 500 ευρώ το μήνα.

Η συγκεκριμένη ενέργεια του κ. Τσίπρα, δεν παραπέμπει σε επανόρθωση αλλά σε οικονομική εξόντωση των δημοσιογράφων και λειτουργεί ως εκφοβισμός προς εκείνους που ασκούν κριτική. Ως κυβέρνηση, επιχείρησε να ελέγξει τα μέσα, ως αντιπολίτευση προσπαθεί να φιμώσει φωνές που τον ενοχλούν.

Καθόλου τυχαίο ότι την κατάθεση των αγωγών, έχει αναλάβει ως δικηγόρος του κ. Τσίπρα ο κ. Μαντζουράνης, νομικός σύμβουλος του δημοσίου για την εφαρμογή του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες στον περιβόητο διαγωνισμό των βοσκοτοπιών και όσων πρωτοφανών αποκαλύπτονται από τις καταθέσεις του κ. Καλογρίτσα για το παρασκήνιο και τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

 

Πόσο κοστολογείτε την συκοφαντία;

…Απαντώντας στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι «δεν προξενεί εντύπωση ότι η ΝΔ έσπευσε να λειτουργήσει ως συνήγορος υπεράσπισης των συκοφαντών του κ. Τσίπρα, που επί δύο μήνες τώρα αρνούνται να αποκαταστήσουν την αλήθεια». Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί το κυβερνών κόμμα να πει «πόσο κοστολογεί την συκοφαντία».

«Ήταν άλλωστε σε όλους γνωστό ότι στα γραφεία της σχεδιάστηκε και ενορχηστρώθηκε αυτή η φθηνή και κίτρινη απόπειρα αντιπερισπασμού με τη δήθεν βίλα εκατομμυρίων του Αρχηγού της Αντιπολίτευσης. Ωστόσο, μιας και μιλούν για εξοντωτικές αξιώσεις, θα ήμασταν περίεργοι να μας απαντήσουν: Πόσο κοστολογείτε, κύριοι της ΝΔ, τη συκοφαντία;Την κοστολογείτε φθηνότερα; Το λιβάνισμα στην κυβερνητική πολιτική πόσο πάει;

Οι κατά παραγγελία απολύσεις δημοσιογράφων όταν τολμούν να ασκήσουν κριτική στην κυβέρνηση, πόσο κοστίζουν; Δεν μπορεί, η ΝΔ θα έχει κάποιον τιμοκατάλογο. Η λίστα Πέτσα, άλλωστε, δεν θα φτιάχτηκε στα τυφλά. Ας μας πει, τουλάχιστον να γνωρίζουμε τις τιμές. ΥΓ. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει δηλώσει από την πρώτη στιγμή ότι τα ποσά που διεκδικεί θα κατατεθούν προς ενίσχυση του ΕΔΟΕΑΠ, ασφαλιστικού φορέα των δημοσιογράφων».

Γενική γραμματέας

Μεγάλη επιτυχία! Η Δέσποινα Χατζηβασιλείου χθες εκλέχθηκε Γενική Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης με τον αριθμό ρεκόρ -των 240 ψήφων έναντι 60 του συνυποψηφίου της!

 

@patris
Σας είπα ότι Απόκριες δεν έχει. Σας είπα ότι Πάσχα δεν θα κάνετε.
Καλοκαίρι;
Θα το σκεφτώ!
Pagoni

Η κρίση στην Ιταλία

Μαίνεται η κρίση στην γειτονική Ιταλία. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα έκανε δεκτό τον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του.

Ο Ματαρέλα κάλεσε την κυβέρνηση να συνεχίσει να διαχειρίζεται τις τρέχουσες υποθέσεις μέχρι την επίλυση της πολιτικής αυτής κρίσης.

Στόχος του Ιταλού πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε είναι να λάβει νέα εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Ματαρέλα, με πιθανή στήριξη και μέρους του κόμματος “Ζωντανή Ιταλία”, του Ματέο Ρέντσι, όπως και ορισμένων βουλευτών και γερουσιαστών που ανήκουν στο κόμμα “Φόρτσα Ιτάλια”, του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

 

Διαβουλεύσεις από σήμερα

…Όπως έγινε γνωστό από το προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο, οι διαβουλεύσεις του Ιταλού προέδρου πρόκειται να ξεκινήσουν σήμερα το απόγευμα. Στις διαβουλεύσεις αυτές αναμένεται να πάρουν μέρος μόνον οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων και ενδεχομένως οι αρχηγοί τους, λόγω της περιορισμένης συμμετοχής που επιβάλλουν τα μέτρα πρόληψης κατά του κοροναϊού.

Παράλληλα, θα πρέπει να διαπιστωθεί αν ο Τζουζέπε Κόντε θα καταφέρει να εξασφαλίσει νέα εντολή σχηματισμού κυβέρνησης με ενισχυμένη κοινοβουλευτική στήριξη και αν θα μπορέσει να γεφυρωθεί  ενδεχομένως το χάσμα που δημιουργήθηκε με το κόμμα “Ζωντανή Ιταλία” του Ματέο Ρέντσι. Διαφορετικά, ο πρόεδρος Ματαρέλα, σε περίπτωση που διαπιστώσει ότι υπάρχει η αναγκαία συναίνεση, μπορεί να ακολουθήσει την οδό που οδηγεί στη σύσταση κυβέρνησης εθνικής ενότητας με περιορισμένες προγραμματικές προτεραιότητες.

 

Η Ζέτα, ο Κιμούλης και… μηνύσεις

Άρχισαν τα όργανα. H ηθοποιός Ζέτα Δούκα κατηγόρησε τον Γιώργο Κιμούλη για σωματική και λεκτική βία. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, η κα Δούκα κατήγγειλε ότι πριν χρόνια, ο ηθοποιός την είχε βρίσει και κλοτσήσει, ενώ συνεργάζονταν για την παράσταση «Πιο κοντά» (Closer), στο Θέατρο Αθηνών.

Σύμφωνα με όσα είπε στον αέρα εκπομπής, η ηθοποιός, καθ’ όλη τη θεατρική σεζόν 2008-2009 είχε υποστεί ψυχολογική και λεκτική βία από τον συνάδελφό της. «Δεν είναι σεξουαλικής φύσεως και θέλω να το τονίσω και να το διαχωρίσω, είναι ψυχολογικής και λεκτικής φύσεως βία. Ήταν μία ολόκληρη θεατρική σεζόν πριν από 13-14 χρόνια σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας με ένα πολύ ωραίο έργο, με ένα σπουδαίο καστ, εκ των οποίων ήταν και αυτός ο σκηνοθέτης ηθοποιός – ήταν επικεφαλής του θιάσου, ο οποίος κατά τα άλλα είναι ένας σπουδαίος ηθοποιός».

Ο Γιώργος Κιμούλης με δηλώσεις του λέει ότι δεν ισχύουν τα όσα ισχυρίστηκε η Ζέτα Δούκα σε πρωινή εκπομπή του MEGA. «Διαβεβαιώνω ότι δεν την έβρισα και την κλότσησα. Εγώ θα κινηθώ δικαστικά, θα κάνω μήνυση για συκοφαντική δυσφήμΙση. Αυτό αφορά εμένα, εκείνη και την πράξη της». Πάντως αμέσως μετά έγινΑΝ κι άλλες καταγγελίες για τον Κιμούλη. Πρόκειται για τη Γερονικολού, αλλά και για τον ηθοποιό  Φάνη Παυλόπουλο, ο οποίος  μίλησε για τη δική του άσχημη  εμπειρία στη σχολή του Γιώργου Κιμούλη.

Δεν βγαίνουν τα κουκιά

Οι βουλευτές των Δημοκρατικών κατέθεσαν το βράδυ της Δευτέρας στη Γερουσία των αίτημα για δίκη του τέως πρέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με την κατηγορία της υποκίνησης σε εξέγερση, έπειτα από τα πρωτόγνωρα και τραγικά γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο. Η δίκη έχει οριστεί να ξεκινήσει στις 9 Φεβρουαρίου, ωστόσο ο Δημοκρατικός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, δεν πιστεύει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα καταδικαστεί.

Σύμφωνα με το CNN, ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε χθες ότι δεν πιστεύει πως ο προκάτοχός του, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, θα κριθεί ένοχος στη δίκη του στην αμερικανική Γερουσία, καθώς δεν θεωρεί πιθανό ότι θα συγκεντρωθούν οι απαιτούμενες ψήφοι. Για να καταδικαστεί ο Ντόναλντ Τραμπ χρειάζονται τα δύο τρίτα των μελών της Γερουσίας, δηλαδή το σύνολο των Δημοκρατικών γερουσιαστών και 17 Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε στο CNN πως δεν αναμένει 17 μέλη του Ρεπουμπλικανικού κόμματος να ταχθούν υπέρ της καταδίκης του Ντόναλντ Τραμπ.

Νωρίτερα, εννέα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, «εισαγγελείς» στην περίσταση αυτή, επέδωσαν και τυπικά το κατηγορητήριο (article of impeachment) στη Γερουσία.

 

Εγκρίνονται οι διορισμοί υπουργών

…Πάντως η Γερουσία ενέκρινε τον διορισμό της Τζάνετ Γέλεν, της πρώτης γυναίκας που θα αναλάβει υπουργός Οικονομικών, και του Άντονι Μπλίνκεν για τη θέση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Η 74χρονη Τζάνετ Γέλεν είναι το τρίτο μέλος της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν που έλαβε τη θετική ψήφο της Γερουσίας έπειτα από τον Λόιντ Όστιν (ο στρατηγός ε.α. έγινε ο πρώτος Αφροαμερικανός που ανέλαβε υπουργός Άμυνας) και την Άβριλ Χέινς (η άλλοτε δεύτερη τη τάξει της CIA ανέλαβε διευθύντρια των Υπηρεσιών Πληροφοριών).

Είναι οικονομολόγος που χαίρει μεγάλου σεβασμού και θα αντικαταστήσει τον Στίβεν Μνούτσιν εν μέσω βαθιάς οικονομικής κρίσης εξαιτίας του αντίκτυπου της πανδημίας του νέου κοροναϊού.

Επίσης, η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας ενέκρινε (15 ψήφοι υπέρ, 3 κατά) τον διορισμό του βετεράνου διπλωμάτη Άντονι Μπλίνκεν στο αξίωμα του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, ανοίγοντας τον δρόμο για να διεξαχθεί ψηφοφορία στην ολομέλεια του σώματος εντός της εβδομάδας.

Τον Άντονι Μπλίνκεν, άλλοτε διευθυντή προσωπικού της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας εξήραν στελέχη της κι από τα δύο κόμματα.

Ο κ. Μπλίνκεν, στενός συνεργάτης του Δημοκρατικού προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επί χρόνια, είχε εξασφαλίσει την έγκριση της Γερουσίας και στο παρελθόν, πιο πρόσφατα όταν είχε διοριστεί δεύτερος τη τάξει στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, επί των ημερών του Μπαράκ Ομπάμα στην προεδρία και του Τζο Μπάιντεν στην αντιπροεδρία. Αναμένεται να δει τον διορισμό του στο νέο του αξίωμα να εγκρίνεται εύκολα.

Κλίμα

Πολλά συγχαρητήρια απέσπασε (από τμήμα της Αριστεράς) ο υφυπουργός Ζαββός, επειδή, λέει, διόρισε την πρώην σύζυγο του Τσακαλώτου σε επιτροπή στην Τράπεζα της Ελλάδας. Το περίεργο είναι ότι η πρώην σύζυγος Τσακαλώτου είναι στέλεχος της ΤτΕ εδώ και 10 χρόνια. Η θέση της στην Επιτροπή είναι ex officio.  Λέτε απλώς να στήνουν… κλίμα ότι ο Μητσοτάκης «διόρισε τη σύζυγο Τσακαλώτου»  ενόψει των εσωκομματικών του ΣΥΡΙΖΑ;

 

Βοήθεια

Ενώ μαίνεται η διαμάχη για τα εμβόλια η γαλλική φαρμακευτική εταιρεία Sanofi ανακοίνωσε ότι θα βοηθήσει την κοινοπραξία Pfizer/BioNTech παράγοντας περισσότερες από 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου για τον κορoναϊό που έχουν αναπτύξει οι ανταγωνιστές της, μέχρι τα τέλη του έτους.

Τα εμβόλια αυτά προορίζονται για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανέφερε ο γενικός διευθυντής του γαλλικού κολοσσού, Πολ Χάντσον, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Figaro.

Η Sanofi συνεργάζεται με τη βρετανική GlaxoSmithKline για την ανάπτυξη δύο εμβολίων, όμως το σχέδιό της καθυστερεί και δεν αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά πριν από τα τέλη του 2021.

 

Ταυτότητα

Βάζουν ψηλά τον πήχη στο υπουργείο. «Με την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίου, αποτρέπονται νέες αυθαιρεσίες, διασφαλίζεται η περιουσία των πολιτών, μπαίνει τέλος στη γραφειοκρατία, επιταχύνονται οι επενδύσεις» δήλωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, καθώς από την 1η Φεβρουαρίου 2021 η Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίου/Αυτοτελούς Διηρημένης Ιδιοκτησίας παύει την προαιρετική-πιλοτική της λειτουργία και τίθεται εν ισχύ ως υποχρεωτική, όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΝ.

«Η Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίου είναι μια κορυφαία μεταρρύθμιση, που ιδιαίτερα ικανοποιημένος, τώρα ως υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπογράφω την οριστική ενεργοποίησή της»αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ταγαράς.

 

Όνειρα

Η αγορά των 18 Rafale ανησυχεί την τουρκική αεροπορία. Φυσικά  και δεν παραδέχονται κάτι, αλλά στο τουρκικό διαδίκτυο  γίνεται χαμός. Και αυτό που κυριαρχεί είναι ότι τα  επιχειρήματα, κινούνται κυρίως στο γεγονός του μικρού αριθμού των μαχητικών. Όπως λένε, το φυσιολογικό ποσοστό για Μοίρα του ΝΑΤΟ των διαθέσιμων αεροσκαφών κινείται στο 75% με 80%, κάτι που σημαίνει πως οι Έλληνες θα μπορούν να έχουν 14 Rafale ανά πάσα στιγμή επιχειρησιακά. Εάν χάσουν και δύο από ατυχήματα, τότε ο αριθμός τους θα κατέβει και άλλο.

«Ανετα τους έχουμε», αναφωνεί ένας εκ των Τούρκων χρηστών του διαδικτύου.

 

Fake

Για fake news του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη ρύθμιση για τις συναθροίσεις μιλά το παρατηρητήριο της ΝΔ. Μετά την απόφαση της ΕΛ.ΑΣ με την οποία απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 100 ατόμων, μια απόφαση που προκάλεσε την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης τα οποία έκαναν λόγο για αυταρχισμό, το παρατηρητήριο fakenews της ΝΔ εξηγεί ότι πρόκειται για «χαλάρωση» των μέτρων, καθώς «η απαγόρευση συναθροίσεων για πάνω από 9 άτομα άλλαξε από σήμερα σε απαγόρευση συναθροίσεων για πάνω από 100 άτομα. Δεν πρόκειται δηλαδή για νέα απαγόρευση, αλλά αντίθετα για “χαλάρωση” προηγούμενης απαγόρευσης που ήταν σε ισχύ».

 

Θλιβερό

Η Βρετανία έγινε χθες η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που έσπασε το φράγμα των 100.000 νεκρών από τη νόσο Covid-19, με την κυβέρνηση να εντείνει τις προσπάθειές της για τον εμβολιασμό προκειμένου η χώρα να εξέλθει από την υγειονομική κρίση, την οποία επιδείνωσε το νέο στέλεχος που εντοπίστηκε σε βρετανικό έδαφος. Σύμφωνα με τον ημερήσιο απολογισμό του Υυπουργείου Υγείας, καταγράφηκαν 1.631 επιπλέον θάνατοι σε 28 ημέρες, με αποτέλεσμα ο συνολικός απολογισμός των νεκρών να ανέρχεται πλέον σε 100.162. Η οδύνη για τον απολογισμό των νεκρών είναι δύσκολο να υπολογιστεί, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, αναφερόμενος στον θλιβερό αριθμό των 100.000 και πλέον νεκρών.