ΛΟΤΖΙΑ

Άκομψη παρέμβαση και  ενδιαφέρουσα συνέχεια

Μετά την άκομψη παρέμβαση της ΝΟΔΕ Ηρακλείου της ΝΔ, στα δημοτικά πράγματα της πόλης, με αφορμή την πρόταση της Λότζια για την ονοματοθεσία δρόμου ώστε να τιμηθεί ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, η κομματική οργάνωση επιχειρεί να χρυσώσει το χάπι. Όπως ενημερώνει τα «γαλάζια» στελέχη της παράταξης Λαμπρινού, τη δική της θέση για τα τεκτενόμενα δεν είναι απαραίτητο ν’ ασπαστούν οι ίδιοι, αφήνοντας να εννοηθεί ότι στη σημερινή συνεδρίαση μπορούν να ψηφίσουν κατά συνείδηση. Υπενθυμίζεται ότι η ΝΟΔΕ δεν αποδέχεται τη μετονομασία της οδού Λακωνίας, κοντά στο Παγκρήτιο Στάδιο, την οποία αντί τιμητική χαρακτηρίζει προσβλητική για τον πρώην πρωθυπουργό. Την ίδια ώρα το περιβάλλον Λαμπρινού χαρακτηρίζει προσβλητική την ανακοίνωση της οργάνωσης, με τις δύο πλευρές να έχουν έρθει σε οριστική ρήξη. Προφανώς θα έχει ενδιαφέρον η σημερινή στάση και οι τοποθετήσεις των «γαλάζιων» στελεχών της Λότζια και κυρίως θα φανεί ποιοι και πόσο συντάσσονται με αυτούς που κινούν τα νήματα στην κομματική οργάνωση.

 

@patris
Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν. Αλλά το… ακονίζειν τα νύχια σου, ουδόλως γνωρίζω πόσο φρόνιμο είναι. Σίγουρα πάντως δεν εξασφαλίζει «λευτεριά στη Λότζια».
akommatistos

 

 

Γρηγόρης Ψαριανός

Άναψε φωτιές ο Ψαριανός

Δεν κατάλαβα γιατί να είναι θιγμένοι με τον Γρηγόρη Ψαριανό μόνο οι οπαδοί του ΠΑΟΚ και να μην θίγεται και το  ΠΑΣΟΚ με τα λεγόμενα του βουλευτή του Ποταμιού και γνωστού ενωσίτη; Το σίγουρο είναι ότι για τα όσα έγραψε στο Facebook υπάρχει θύελλα αντιδράσεων από Θεσσαλονίκη μεριά. Όσο για το τι έγραψε, διαβάστε: «Μιλώντας για Πρωταθλήματα, μια που οι γάβροι του Βορρά γκρινιάζουν, και αυτό του ’76, με τσαμπουκά, και του ’85 (με εντολή Κίμωνα για να πάρει ξανά τη Μακεδονία και τις εκλογές το ΠαΣοΚ..) τα πρωταθλήματα του ΜΠΑΟΚ κλεμμένα απ’ την ΑΕΚ ήταν! Όπως και της ΑΕΛ-τυρί το ’88, με τα ούρα του Τσίγκωφ και εντολή ΠΑΣΟΚ, όταν ο Βαλυράκης Άλλαξε τον Νόμο… Ψάξτε την Ιστορία… Όπως και από τα 22 του Γάβρου τα 4 τουλάχιστον ήταν κλεμμένα απ’ την ΑΕΚ. Ο ΜΠΑΟΚ ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑ… Συνήθως ήταν Τσάτσος του Κόκκαλη! Ή τα ξεχάσαμε αυτά;…».

 

Ο θάνατος του Κρουσανιώτη παράγοντα και γνωστού στελέχους της ΝΔ, Αντώνη Κουτσογιαννάκη σκόρπισε θλίψη στους κόλπους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Αντώνης Κουτσογιαννάκης

Πένθος στη ΝΔ για τον Αντώνη

Ο θάνατος του Κρουσανιώτη παράγοντα και γνωστού στελέχους της ΝΔ, Αντώνη Κουτσογιαννάκη σκόρπισε θλίψη στους κόλπους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μεταξύ άλλων ανακοινώσεις εξέδωσαν ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης, ο ευρωβουλευτής Μανόλης Κεφαλογιάννης και η ΝΟΔΕ Ηρακλείου της ΝΔ, αναφέροντας ότι υπήρξε ένας γνήσιος αγωνιστής της παράταξης, την οποία υπηρέτησε με ήθος και αξιοπρέπεια.

 

Έβγαλαν ανακοίνωση, μα όχι όλοι

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με ανακοίνωσή τους σπεύδουν να διευκρινίσουν ότι ο πρώην πολιτευτής τους, που εμπλέκεται με την εκβίαση γνωστού Ηρακλειώτη δικηγόρου, έχει διαγραφεί από τις τάξεις του κόμματος και γι’ αυτό δεν πρέπει να συγχέεται με εν ενεργεία πολιτευτές. Πάντως, η Εκκλησία, η Αστυνομία και τα λοιπά σώματα ασφαλείας, που κατά καιρούς ο φερόμενος εκβιαστής μπαινόβγαινε στα γραφεία τους, ουδεμία ανακοίνωση εξέδωσαν!

Δύο χρόνια και συνεχίζει

Μπορεί να έκλεισε πριν λίγες ημέρες 2 χρόνια από την εκλογή του στη θέση του γραμματέα του κόμματος, παρ’ όλα αυτά όμως ο Λευτέρης Αυγενάκης δεν επαναπαύεται.

Αρκετές οι ευχές και τα συγχαρητήρια από δεκάδες μέλη, στελέχη του κόμματος, αλλά και από τον ίδιο τον πρόεδρο, που η συνεργασία είναι στενή και μοιάζει αποτελεσματική.

Είναι γεγονός ότι ακόμα κι αυτοί που μπορεί να διαφωνούν κεντρικά, αλλά ακόμα και τοπικά με ενέργειες, αποφάσεις ή πρωτοβουλίες του Λευτέρη Αυγενάκη ως γραμματέα ή και με τον ίδιο τον πρόεδρο, σε ένα συμφωνούν: ότι το κόμμα παρά τα πενιχρά οικονομικά του και παρά το γενικότερο κλίμα απογοήτευσης του κόσμου, έχει πάρει μπροστά.

Τα όργανα λειτουργούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με συνέπεια και χωρίς ίχνος αποκλεισμού ή εσωστρέφειας, όπως τουλάχιστον διατείνεται το περιβάλλον του γραμματέα. Το βλέμμα πλέον είναι στραμμένο στις εθνικές εκλογές, που όπως φαίνεται πλησιάζουν, και στη ΝΔ εκτιμούν ότι η αυτοδυναμία είναι εφικτή!

 

οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που δεν ξέρουν σε ποια περιοχή της Ελλάδας θα κληθούν να διδάξουν επιστράτευσαν το χιούμορ τους και έφτιαξαν ένα παιχνίδι που θυμίζει το γνωστό σε όλους «φιδάκι»

Ζωή σαν… «φιδάκι»

Κάθε Σεπτέμβριο η Θεά Τύχη είτε τους χαμογελά είτε τους δείχνει το σκληρό της πρόσωπο, αφού οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί δεν ξέρουν σε ποια περιοχή της Ελλάδας θα κληθούν να διδάξουν. Επιστράτευσαν το χιούμορ τους και έφτιαξαν ένα παιχνίδι που θυμίζει το γνωστό σε όλους «φιδάκι» και δείχνει ακριβώς τι συμβαίνει στη ζωή τους κάθε καλοκαίρι.

 

Έκτακτη συνεδρίαση για τον «Κλεισθένη»

Σε συνεχείς διεργασίες βρίσκεται η αυτοδιοίκηση, λόγω του «Κλεισθένη 1», που για κάποιους απειλεί την εύρυθμη λειτουργεία περιφερειών και δήμων.

Το σχέδιο νόμου που είδε το φως της δημοσιότητας θα είναι το αντικείμενο κοινού συνεδρίου που κάνουν το Σάββατο η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και η Ένωση Περιφερειών. Ενόψει του συνεδρίου συνέρχεται αύριο το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης, στο οποίο θα γίνει συζήτηση και κατάθεση προτάσεων για τα επερχόμενα στην αυτοδιοίκηση.

 

Μια ακόμα διαδραστική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές του Γενικού Λυκείου Γαζίου, στο κέντρο της πόλης, στο πλαίσιο των δράσεων ασφαλούς οδήγησης που υλοποιούνται στον Δήμο Μαλεβιζίου.

Μοίρασαν… κλήσεις στους παραβάτες

Μια ακόμα διαδραστική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές του Γενικού Λυκείου Γαζίου, στο κέντρο της πόλης, στο πλαίσιο των δράσεων ασφαλούς οδήγησης που υλοποιούνται στον Δήμο Μαλεβιζίου.

Οι μαθητές, με τη συνδρομή αστυνομικών από το Α.Τ. Αμμουδάρας, σταματούσαν οδηγούς αυτοκινήτων και δικύκλων στην λ. Ελ. Βενιζέλου, μοιράζοντας συμβολικές «κλήσεις» σε παραβάτες αλλά και βραβεία σε οδηγούς που τηρούσαν τον Κ.Ο.Κ., ενημερωτικό υλικό και αυτοκόλλητα με μηνύματα ασφαλούς οδηγικής συμπεριφοράς.

Στην εκδήλωση συμμετείχε ο αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Μαλεβιζίου Μ. Παπαδομανωλάκης, οι αστυνομικοί του Α.Τ. Αμμουδάρας Ν. Βερβελάκης και Γ. Μιχελάκης, η λυκειάρχης Ρ. Λεμονή, οι καθηγητές Ν. Στεφανιδης, Λ. Μαρκοπούλου, Κ. Καλαφατάκης, Ε. Παντερή και Χ. Φουκαράκη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δ. Μαράκης και ο πρόεδρος του Συλλόγου ΕΣΥΠΡΩΤΑ Γ. Λιονάκης.

 

Ανακαλύψεις   στη Ζώμινθο

Στη Ζώμινθο της Κρήτης η Έφη Σαπουνά Σακελλαράκη, κατά τη συνεχιζόμενη έρευνα του μεγάλου μινωικού κτηρίου, αποκάλυψε μεταξύ άλλων δυο μεγάλες εισόδους στην ανατολική πλευρά του, όπως αναφέρεται στην παρουσίαση του έργου της Αρχαιολογικής Εταιρείας (για το 2017) που στις 6 Ιανουαρίου συμπλήρωσε τα 180 χρόνια ζωής.

Η νοτιοανατολική είσοδος, με την ισχυρή σκάλα, είχε υποστεί καταστροφή στα μυκηναϊκά και ρωμαϊκά χρόνια, η δε βορειοανατολική είσοδος, που έχει προθάλαμο με θρανία και πλακόστρωτο δάπεδο, οδηγεί μέσω μεγάλου διαδρόμου στο ιερό με τον βαθμιδωτό βωμό που είχε αποκαλυφθεί παλιότερα.

 

Τίμησαν τη μνήμη του Π. Βαρδινογιάννη

Με επιμνημόσυνη δέηση, ομιλίες, έκθεση φωτογραφίας, προβολή βίντεο, μουσικό πρόγραμμα αλλά και ριζίτικα τραγούδια, τιμήθηκε χθες στο Ρέθυμνο η μνήμη του Παύλου Βαρδινογιάννη, 34 χρόνια από τον θάνατό του.

Η τιμητική εκδήλωση οργανώθηκε από τον Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης και έγινε παρουσία εκπροσώπων αρχών, φορέων, μελών, συγγενών και φίλων της οικογένειας Βαρδινογιάννη, πολιτών του Ρεθύμνου, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

 

Νομιμοποιούν  τη νοθεία

«Απόφαση της Ε.Ε. ανοίγει μια πόρτα για νόμιμη νοθεία του ελαιολάδου» σύμφωνα με τον Νίκο Μιχελάκη, δόκτορα Γεωπονίας και επιστημονικό σύμβουλο του ΣΕΔΗΚ. Όπως αναφέρει ο κ. Μιχελάκης από τον Ιανουάριο ισχύει ήδη Εκτελεστική Απόφαση της Ε.Ε. (ΕΕ) 2017/2373, η οποία και προκλήθηκε μετά από αίτημα ισπανικής εταιρείας. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη απόφαση: «Επιτρέπεται πλέον η προσθήκη πολυφαινολών στα σπορέλαια και ειδικότερα της υδροξυτυροσόλης, που είναι γνωστή ως μία από τις βασικές ουσίες υγιεινής του ελαιόλαδου. Η απόφαση αυτή είναι προφανές ότι, αφού στην πράξη οι εταιρείες σπορελαίων θα μπορούν να ισχυρίζονται και να διαφημίζουν ότι τα σπορέλαιά τους περιέχουν τις ευεργετικές για την υγεία, ουσίες του ελαιολάδου, ενώ συγχρόνως είναι φθηνότερα».