ΠΕΔ Κρήτης

Δήμαρχοι και… fake news

Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές της ΠΕΔ Κρήτης και μέχρι το Σάββατο που θα έχουμε την κατάθεση των υποψηφιοτήτων προφανώς το παρασκήνιο και τα… fake news θα οργιάσουν!

Από χθες κυκλοφόρησαν κάποιοι τη φήμη ότι «ο τάδε ή ο δείνα δήμαρχος» δεν κατεβαίνει τελικά υποψήφιος, ο ένας πηγαίνει εκεί ο άλλος αλλού!

Στην πραγματικότητα ούτε οι… φερόμενοι ως υποψήφιοι πρόεδροι δεν ξέρουν πού πατούν και πού βρίσκονται! Ο καθένας υπολογίζει ότι έχει μια… πενηντάδα εκλεκτόρων, λένε για… δημάρχους που τους έχουν «δεμένους» και την ίδια ώρα τούς συναντάμε και απέναντι!

Ας αφήσουμε όμως τα… σενάρια και ας πάμε στα σιγουράκια πριν στοιχηματίσετε υπέρ του ενός ή του άλλου. Το σίγουρο είναι ότι η μία ομάδα (των δημάρχων) κινείται πέριξ του Λαμπρινού και η άλλη (με δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους) έχει μια λογική αντισυσπείρωσης με παρόντα τον Κουράκη χωρίς να το λέει.

Η Ντόρα Μπακογιάννη ρίχνει όλο το βάρος της κατά του Λαμπρινού, ενώ υπέρ της ίδιας ομάδας θα κινηθεί προφανώς και ο Λυγερός από το Ηράκλειο καθώς ό,τι είναι απέναντι από τον δήμαρχο αυτή την εποχή τού αρέσει. Κάπως έτσι θα ετεροπροσδιοριστούν άπαντες. Πάει δηλαδή στον έναν Δήμο ο δήμαρχος με τον ένα η…αντιπολίτευση θα πάει με τον άλλο…και αντιστρόφως!

 

Με δύο Μηνάδες στον ΟΛΗ;

Τελικά παίζεται μεγάλο παιχνίδι στο λιμάνι ενόψει της ιδιωτικοποίησής του μέσω παραχωρήσεων, αν κρίνουμε από τη μεγάλη μάχη που δίνεται εδώ και πολύ καιρό για τις θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου, ανάμεσα στη νομαρχιακή επιτροπή, τους δύο τοπικούς βουλευτές και του ευρωβουλευτή του κόμματος της ΝΔ.

Μετά την εμπλοκή -χωρίς τη δική του ευθύνη- με τη περίπτωση του Βαγγέλη Καρκανάκη που είχε προταθεί για την θέση του διευθύνοντα συμβούλου και το βέτο του ΤΑΙΠΕΔ λίγο πριν τη συνεδρίασή του για τις τοποθετήσεις των μελών του ΔΣ στον ΟΛΗ ΑΕ, οι δύο τοπικοί βουλευτές σύμφωνα με πληροφορίες πρότειναν για τη θέση αυτή τον Γιάννη Μπρα, πρόταση που υποστηρίχθηκε και από γενικό γραμματέα Υπουργείου που έχει σχέση με την κρουαζιέρα, πρόταση όμως που βρήκε μεγάλη αντίσταση από τοπικούς παράγοντες της ΝΔ.

Τελικά το όνομα που φαίνεται να έχει τη συνολική κομματική τοπική συναίνεση είναι αυτή του Μηνά Παπαδάκη, ο οποίος διατηρεί χρηματιστηριακή εταιρεία εδώ και χρόνια στο Ηράκλειο, είναι πολύ καλός γνώστης των οικονομικών και χαίρει εκτίμησης στον επιχειρηματικό και όχι μόνο χώρο, ο οποίος θα αναλάβει την μία από τις δύο θέσεις.  Άντε να δούμε με δύο Μηνάδες και τον πολιούχο του Ηρακλείου μαζί, αν θα βρει το λιμάνι τον δρόμο του τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές…

 

Με τους βουλευτές του ο Αλέξης

Ήταν η ώρα τους…Για ποτό και πολιτική συζήτηση είχε καλέσει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Δευτέρας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας σε μπαρ στου Ψυρρή, στο κέντρο της Αθήνας.

Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε ζητήσει να μην παραβρεθούν κάμερες στη «βραδινή συνάντηση» των βουλευτών στο μπαρ «Λοκάλι».

Το ελαφρύ «μενού» είχε fingerfood και κοκτέιλς και φυσικά στα «πηγαδάκια» που στήθηκαν κυριάρχησαν οι συζητήσεις για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις: Από την προανακριτική για Novartis μέχρι τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Παρόντες και οι Κρήτες

…Όπως ήταν φυσικό παρόντες ήταν στη συνάντηση και οι Κρήτες βουλευτές με τον «ρούκι» Χάρη Μαμουλάκη να κλέβει την παράσταση καθώς είχε αρκετή ώρα συνομιλία με τον Τσίπρα. Και βέβαια φωτογραφήθηκαν μαζί.

Ο Τσίπρας συνομίλησε και με τον Σωκράτη Βαρδάκη, αλλά και με τον Νίκο Ηγουμενίδη, μάλλον λιγότερο με τους άλλους -με τον Πολάκη δεν το συζητάμε αυτός βλέπει Τσίπρα πολύ συχνά και τα λένε ακόμη συχνότερα!

Μέχρι και τις φήμες…

…Αυτό που προκάλεσε έκπληξη ήταν ότι στη συνάντηση συζητήθηκαν τα πάντα, ακόμα και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών την άνοιξη!

Στην Κουμουνδούρου είναι ενήμεροι για τις φήμες ότι στον Κ. Μητσοτάκη υπάρχει εισήγηση να προσφύγει σε κάλπες με αφορμή την προεδρική εκλογή ή μία κρίση στη ΝΔ. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούσαν ότι η ΝΔ θα επιχειρήσει να «κάψει» την απλή αναλογική με πρόωρες εκλογές.

Παραδέχονταν όμως ότι αυτό δεν είναι το πιθανότερο σενάριο, καθώς θα επαναφέρει την πολιτική ανωμαλία.

Τζέντλεμαν ο Σωκράτης

Για να είμαι πάντως δίκαιος στις γυναικείες παρουσίες την παράσταση έκλεψε ο Σωκράτης Βαρδάκης. Τώρα, γιατί; Είναι πιο παλιός; Είναι ωραίος; Δεν ξέρω!

Αυτό που γνωρίζω είναι -βλέποντας και τις φωτογραφίες- ότι όλες οι βουλευτίνες ήθελαν να φωτογραφηθούν μαζί του.

Από την Αχτσιόγλου μέχρι τις νεότερες! Κι αυτός ως τζέντλεμαν δεν χάλασε χατίρι!

 

@patris
Τελικά είσαι πολύ large να τακτοποιείς όχι μόνο τις νυν, αλλά και τις πρώην!
Fedon

 

 

Οι τελικές αποφάσεις

Κλείνει αυτές τις μέρες το θέμα της στελέχωσης των Δημοτικών Επιχειρήσεων και Οργανισμών, καθώς ο δήμαρχος κ. Β. Λαμπρινός όπως φαίνεται θα δρομολογήσει τις σχετικές εξελίξεις στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 13 του μήνα.

Μάλιστα για τον σκοπό αυτό βρίσκεται σε επαφή με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, στους οποίους ωστόσο έχει ξεκαθαρίσει ότι θα κάνει χρήση του νομοθετικού πλαισίου, ώστε η δημοτική Αρχή να έχει τον έλεγχο της διοίκησης.

Όπως όλα δείχνουν ο Γιώργος Βουρεξάκης θα παραμείνει στο τιμόνι της ΔΕΥΑΗ, όπως επίσης και ο Κώστας Βαρδαβάς στην Αθλητική Εταιρία.  Δρομολογημένη θεωρείται η μετακίνηση του Μαρίνου Παττακού στο ΔΟΠΑΦΜΑΗ καθώς η σχετική πρόταση που έγινε στην Ε. Σχοιναράκη δεν περπατάει με τίποτα…

Το παζλ των ονομάτων

Στη ΔΗΚΕΗ έχει εμπλακεί ζωηρά το όνομα της κ. Θ. Λεμονή, όμως εξετάζεται και η παραμονή του Γιώργου Τσαγκαράκη με έναν τρόπο σε θέση ευθύνης.

Σε ότι αφορά στο θέμα της ΔΕΠΑΝΑΛ φαίνεται ότι έχει πέσει για τα καλά στο τραπέζι η περίπτωση της Στέλας Αρχοντάκη Καλογεράκη, που όμως προσκρούει στον προβληματισμό για το αν μπορεί να ανταποκριθεί σε ένα τέτοιο βάρος αφού στην αρχή της θητείας της νέας δημοτικής Αρχής είχε επικαλεστεί επαγγελματικό φόρτο και ζήτησε η ίδια να μην αξιοποιηθεί.

Επίσης υπάρχει ακόμα σοβαρός προβληματισμός καθώς η ΔΕΠΑΝΑΛ βρίσκεται σε μια εξαιρετικά δύσκολη καμπή όπου πρέπει να ρυθμιστούν κρίσιμα ζητήματα σε ό,τι αφορά στην εσωτερική δομή της διοίκησης, το μέλλον του Πολιτιστικού Κέντρου και το πλαίσιο λειτουργίας του…

Για τη ΔΕΠΑΝΑΛ έχει ακουστεί επίσης και το όνομα του Γ.Καραντινού σαν αντιστάθμισμα στο «πικρό χάπι» της Πολεοδομίας που δεν ήταν στα πλάνα του αντιδημάρχου.

 

Να κόψετε το… χοιρινό!

Μια κόντρα για το… χοιρινό πυροδότησε η φράση για «σαδισμό και κτηνωδία» όπως  χαρακτήρισε το μπάρμπεκιου και την κατανάλωση αλκοόλ έξω από προσφυγικές δομές ο Χρήστος Γιαννούλης, ζητώντας κατά τη διάρκεια συζήτησης των τροποποιήσεων του ποινικού κώδικα, ποινές για όσους προσβάλουν το θρησκευτικό αίσθημα των Μουσουλμάνων!

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή πρόσκληση του Συλλόγου Βόρειας Ελλάδας σε διαμαρτυρία κατά προσφύγων και μεταναστών στο hot spot στα Διαβατά, υποστήριξε ότι και στο παρελθόν υπήρξε τέτοια εκδήλωση.

Οι αναφορές Γιαννούλη προκάλεσαν την αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Κυρανάκη, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν μπορούν να περιοριστούν τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών.

 

 

Ήθελε την τιμωρία

…«Θέλω να σας ρωτήσω αν λαμβάνονται πρόνοιες για νέου τύπου συμπεριφορές πολιτικές και ποινικές ταυτόχρονα, τις οποίες βλέπουμε να παρελαύνουν μπροστά από τα μάτια μας και τις τελευταίες ώρες.

Ξέρω ότι νομικά μπορεί να να μην είναι τεκμηριωμένο ή σχετικό, αλλά δεν ξέρω σε τι κατηγορία του Ποινικού Κώδικα να εντάξω αυτούς που οργανώνουν στη Θεσσαλονίκη μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ απέναντι σε προσφυγικές δομές.

Δεν ξέρω αν το καλύπτει ο Ποινικός Κώδικας, αλλά ξέρω ότι είναι ντροπή για κάθε άνθρωπο. Δεν ξέρω αν αυτός ο σαδισμός είναι ποινικά κολάσιμος, αλλά από κάθε Έλληνα δημοκράτη πολίτη θα πρέπει να καταγγέλλεται ως σαδισμός, κτηνωδία απέναντι σε ανθρώπους συγκεκριμένης θρησκευτικής πίστης.

Ναι, κ. Πλεύρη, κτηνωδία. Δηλαδή τώρα παίζουμε με τις λέξεις; Κατά τύχη οργανώθηκε μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ; Πιστεύεται ότι έγινε τυχαία;

Ελπίζω οι υπόλοιποι που μας ακούν να κατανοούν ότι δεν έγινε τυχαία» είπε ο Γιαννούλης. Για να αντιδράσει ο Κυρανάκης: «Να υπενθυμίσω ότι στην Ελλάδα επιτρέπεται η κατανάλωση χοιρινού και υπό προϋποθέσεις αλκοόλ.

Δεν μπορεί να έρθει υπήκοος τρίτης χώρας και να επιβάλει τις απόψεις του.

Είναι απαράδεκτη η τοποθέτησή σας, κ. Γιαννούλη, γιατί περιορίζει δικαιώματα που έχει κάθε Έλληνας πολίτης. Γιατί να περιοριστούν τα δικαιώματα των Ελλήνων; Με ποια λογική;».

 

Αθώος ο καταδρομέας

Αθώος κρίθηκε από το Στρατοδικείο της Λάρισας ο Σφακιανός πρώην καταδρομέας, Μανώλης Μπούχλης, που τον Μάρτιο του 2019 είχε ανεβάσει βίντεο, στο οποίο φαινόταν ο ίδιος να τραγουδά το «Μακεδονία ξακουστή» κατά τη διάρκεια άλματος που είχε πραγματοποιήσει με αλεξίπτωτο από στρατιωτικό ελικόπτερο.

Το βίντεο αυτό είχε προκαλέσει σάλο καθώς το ΓΕΣ είχε τότε προχωρήσει σε διοικητική εξέταση του θέματος, μια ενέργεια που πυροδότησε πλήθος σχολίων και αντιδράσεων.

Ο νεαρός δικάστηκε για το γεγονός ότι κρατούσε κινητό και τραβούσε βίντεο, για ζήτημα της σωματικής ακεραιότητας των υπολοίπων στρατιωτών και για εθνικό ζήτημα καθώς φαίνεται στρατιωτικό υλικό και περιοχή που μπορούν να δουν και να πάρουν άλλες χώρες.

Ραντεβού με τον πρόξενο

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον επίτιμο πρόξενο του Λουξεμβούργου στην Κρήτη Γιώργο Αεράκη είχε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης.

Στη συνάντηση στην Περιφέρεια, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου και ο επίτιμος πρόξενος συζήτησαν θέματα ενίσχυσης της συνεργασίας που αφορούν τους τομείς του τουρισμού και του πολιτισμού στο πλαίσιο της μακραίωνης, παραδοσιακής σχέσης που έχουν Ελλάδα και Λουξεμβούργο.

Παράλληλα συζητήθηκαν οι δράσεις που αναπτύσσουν εδώ και χρόνια ο Σύλλογος Κρητών στο Λουξεμβούργο και ο Σύλλογος Φίλων του Λουξεμβούργου στην Κρήτη.

 

Αποκαλύψεις

Η αλήθεια είναι ότι δεν τους το είχα στον Δήμο Ηρακλείου. Τελικά έχουν…γκατς που λένε και στις Πατέλες. Έρχεται πάντως τσουνάμι αποκαλύψεων που θα πάρει πολλούς η μπάλα τελικά. Και θα γελάσουμε. Όχι όλοι.

 

Το πρόγραμμα

Θα διαβάσετε σε άλλες στήλες της “Π” για το πρόγραμμα τεχνικών έργων του Δήμου Ηρακλείου που προτείνει η Λότζια. Αλλά αυτό πέρασε από την οικονομική επιτροπή και θα πάει στο Δημοτικό Συμβούλιο και η…αντιπολίτευση δεν θα το ψηφίσει προφανώς για να κάνει επίδειξη δύναμης. Και θα γίνει πάλι το «έλα να δεις»…

 

Ευκαιρία

Επίσημα προσκεκλημένος του εμίρη του Κατάρ είναι στις 20 Νοεμβρίου ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. Είναι αυτός που ενδιαφέρεται πολύ για επενδύσεις στην Κρήτη και είναι ευκαιρία να τον πείσει ο Αυγενάκης.

 

Το καζίνο

H Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.) έδωσε το πράσινο φως για τη λειτουργία του καζίνου Φλώρινας, εκδίδοντας μετά από διενέργεια των απαιτούμενων ελέγχων, την απόφαση έναρξης λειτουργίας του καζίνου. Το καζίνο ξεκίνησε τη λειτουργία του την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου 2019. Και στα δικά μας καταλαβαίνω.

 

Απρέπεια

Αλήθεια, ποιος έκανε αυτή την απρέπεια να μην δώσει από το ΤΕΕ/ΤΑΚ το όνομα του Ταβερναράκη στα αποτελέσματα; Και να ήταν ένα… τυχαίο όνομα, να πεις «αβλεψία έγινε». Αλλά, αν ξεχνάς τον επικεφαλής, μοιάζει κάπως…

 

Το FBI

Τι καταλαβαίνει κανείς από την αποκάλυψη της Τουλουπάκη; Ότι… απευθυνθήκαμε στο FBI να μας δώσει στοιχεία για την υπόθεση, αλλά δεν καταδεχτηκε ούτε καν να μας απαντησει;

 

Θαύμα

Το «θαύμα» του φαίνεται ότι έκανε ιεραποστολικό ταξίδι στην Αφρική για δύο καλόγριες με έδρα την Σικελία, η μία εκ των δύο μάλιστα ήταν και… πρεσβυτέρα.

Οι εν λόγω καλόγριες λοιπόν (αφρικανικής καταγωγής και οι δύο) όταν γύρισαν από την…αποστολή τους διαπίστωσαν ότι είναι έγκυοι. Η μία μάλιστα, που είναι 34 χρονών, το ανακάλυψε εντελώς τυχαία κατά τη διάρκεια ιατρικής εξέτασης που έκανε επειδή είχε πόνους στο στομάχι. Η πρεσβυτέρα, της οποίας η ηλικία είναι άγνωστη, ανήκει σε ίδρυμα, το οποίο έχει βασικό αντικείμενο να βοηθάει «χωρισμένες γυναίκες και τα παιδιά τους».Η Ρωμαιοκαθολική εκκλησία έχει διατάξει έρευνα για το περιστατικό.