στις εκλογές του ΤΕΕ/ΤΑΚ

Το φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ!

Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να υπάρξει μια ενδελεχής έρευνα και μελέτη για το φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ. Για την ακρίβεια, το φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο.

Που ενώ σε όλη την Ελλάδα στις βουλευτικές εκλογές βγήκε δεύτερος με 8,5 μονάδες διαφορά από τη ΝΔ, εδώ έριξε… διπλάσιο ποσοστό στους γαλάζιους. Και τώρα στις εκλογές του ΤΕΕ/ΤΑΚ τα ίδια!

Πήρε 40% ενώ σε όλη την Ελλάδα (ΤΕΕ) μόλις… 9% και στο τμήμα δυτικής Κρήτης 10%!

Δεν είναι φαινόμενο όταν, μάλιστα, αναλογιστεί κανένας και ότι ακόμη και στο Ηράκλειο υπάρχουν ζητήματα… εκπροσώπησης στους κοινωνικούς και όχι μόνο φορείς, παράπονα και εσωτερικά θέματα τα οποία είναι γνωστά; Ένα φαινόμενο, λοιπόν…

 

Ο Μάξιμος το εννοούσε

Τώρα που τέλειωσαν οι εκλογές στο ΤΕΕ/ΤΑΚ, μπορώ να το γράψω για τον Μάξιμο.

Ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ μπορούσε να είναι… αραχτός στο γραφείο του, να ασκεί τα καθήκοντά του στη Βουλή και πέρα βρέχει.

Δεν ήταν εύκολο να μπει σε μια διαδικασία που ήταν εύκολο να μετατραπεί σε… κρατομηχανή.

Ωστόσο, έδειξε ότι η φράση του «είμαι μηχανικός και παραμένω ένας από εσάς» δεν ήταν κάτι κλισέ, αλλά όταν το αποφάσισε, το εννοούσε!

 

«Δώσε λίγο για τον υπουργό»

Από τα ωραία που έγιναν στο καζάνι- θεσμός του Δημ. Ψαραδάκη που έγινε και φέτος στον Γιούχτα.

Εκεί βρέθηκε και ο πρώην υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, που έδειξε πόσο σεμνός και καταδεκτικός άνθρωπος είναι, καθώς προσφέρθηκε να σερβίρει ο ίδιος στους καλεσμένους την καταπληκτική κακαβιά που έφτιαχνε ο Μπλο-Μπλός (Μαν. Βουτσαλάς).

Κι εκεί το καλό: Τον πλησιάζει λοιπόν ο Νίκος Βρέντζος (Αντωναράς), γνωστός για το χιούμορ του, και του λέει:

-Να μου βάλεις μια ολιά σούπα να τηνε πάω στον υπουργό;

-Σε ποιον υπουργό, τον ρωτά ο Αποστολάκης.

-Στον υπουργό Αμύνης, του λέει ατάκα ο Νίκος, και ο Αποστολάκης δεν χάνει ευκαιρία:

-Μπρε συ, Ανωγειανός είσαι;

 

Ο FabienPerrier παρουσιάζει στο Παρίσι ένα βιβλίο για τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα
Νέο βιβλίο για τον Αλέξη

Έρχεται κι άλλο βιβλίο για τον Τσίπρα.

Ο FabienPerrier παρουσιάζει την επόμενη εβδομάδα στο Παρίσι ένα βιβλίο για τον πρώην πρωθυπουργό, μέσα από τη διαδρομή του οποίου ξεδιπλώνεται αδρά η ιστορία της μεταπολίτευσης και της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.

Υποψιάζομαι ότι θα είναι από τη… θετική πλευρά σε σχέση με τα άλλα που έχουν γραφεί.

 

 

Είδαν τον περιφερειάρχη

Τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη είδαν χθες  οι πρόεδροι και μέλη των Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών και του επικουρικού ταμείου των ημερησίων εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και νήσων.

Στη συνάντηση συζητήθηκα θέματα που αφορούν την ενημέρωση, αλλά και τη συνεργασία με κοινές δράσεις στον πολιτισμό, μέσω του σημαντικού σε εκθέματα Μουσείου Τύπου της Ένωσης, αλλά και τη Παιδεία, σε συνεργασία με πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Στη συνάντηση με τον κ. Αρναουτάκη ήταν παρόντες ο πρόεδρος της Ένωσης Κυριάκος Κορτέσης, ο πρόεδρος του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Θανάσης Μπαμπανέβας, οι αντιπρόεδροι της Ένωσης και του Ταμείου Αντώνης Παπουτσάκης και Κώστας Βασιλάκης αντίστοιχα.

Παρόντες, επίσης, ήταν  ο γραμματέας του ταμείου Κώστας Θεοδωρόπουλος και το μέλος του Δ.Σ. του Μουσείου Τύπου Ειρήνη Τσάκα.

 

@patris
Ο Πέτρος κουμπάρος με τον Γιάννη, ο Γιάννης κουμπάρος του Γιώργου. Άρα για να βρούμε τον πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΑΚ για το 2022-2025 πρέπει να μάθουμε ποιον έχουν αυτοί οι 3 κουμπάρο;
mixanikos

 

Κέρασε τη Φώφη

Νέες βολές κατά της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά εξαπέλυσε ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Νίκος Ανδρουλάκης, με αφορμή τόσο το επικείμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ όσο και την τακτική που ακολουθεί η επικεφαλής του κόμματος.

«Είναι θεσμική ασέβεια η μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ σε ένα κόμμα σφραγίδας, ενώ επί της ουσίας αυτό το 8% η συντριπτική του πλειοψηφία είναι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ», είπε ο κ. Ανδρουλάκης και σημείωσε ότι το συνέδριο δεν θα είναι εκλογικό και ως εκ τούτου δεν τίθεται θέμα ηγεσίας.

«Ο Τσίπρας κάνει ένα συνέδριο ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, με δυνάμεις από τον χώρο μας, θα μπορούσαμε να κάνουμε και εμείς ένα συνέδριο ως πολιτικό αντίβαρο στην προσπάθεια αυτή», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ. Παράλληλα, ο κ. Ανδρουλάκης άσκησε έντονη κριτική στους χειρισμούς της κ. Γεννηματά την τελευταία διετία, υποστηρίζοντας ότι επέτρεψαν στον ΣΥΡΙΖΑ να διατηρήσει τα υψηλά ποσοστά του. «Από το 2017, που ήρθαν 220 χιλιάδες άνθρωποι και διαμορφώθηκε μία προοπτική να παίξουμε έναν σημαντικότερο ρόλο στο πολιτικό σκηνικό, γίνονται συνεχώς λάθη είτε από τον κ. Θεοδωράκη είτε από την κυρία Γεννηματά (είδαμε με τον κ. Βενιζέλο και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας), που διαμόρφωσαν όρους στασιμότητας και κράτησαν τον κ. Τσίπρα στο 31%».

 

Έρχεται… ΛΥΣΙΣΟΛΑ

Ε, να μην έφτιαχνε κι αυτή κόμμα; ΛΥΣ.ΙΣΟ.ΛΑ θα λέγεται το κόμμα που θα ιδρύσει η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου και στο οποίο θα είναι υποψήφια με το πατρικό της, το «Πασχαλίδου». Το κόμμα προκύπτει από τα αρχικά των λέξεων ΛΥΣιστράτη, ΙΣΟτητα και ΛAμπιτώ: «Η Λυσιστράτη ήταν η Αθηναία δημοκρατική, η Λαμπιτώ ήταν Σπαρτιάτισσα ολιγαρχική και από την Ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Δηλαδή τα ίδια δικαιώματα και οι ίδιες υποχρεώσεις εκ μέρους και των δύο φύλων» εξηγεί η πρώην βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων και του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το κόμμα μου δεν θα έχει χρώμα και θα βρίσκεται ανάμεσα στον κεντροδεξιό – κεντροαριστερό χώρο. Αν μπω στη Βουλή, θα στηρίξω όποιο κόμμα εκλεγεί, φθάνει να υιοθετεί τα πιστεύω του κόμματός μου. Επίσης, στο κόμμα δεν θα κατέβω με το Μεγαλοοικονόμου, που είναι του συζύγου μου το όνομα, αλλά με το πατρικό μου, Πασχαλίδου» δήλωσε η ίδια.

 

Δεύτερη πανελλαδικά

Έσπασε τα κοντέρ η Μαρία Λυδάκη από τη Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών, η οποία εκλέχθηκε δεύτερη πανελλαδικά στην Επιστημονική Επιτροπή των Πολιτικών Μηχανικών του ΤΕΕ συγκεντρώνοντας 1.061 ψήφους. Μάλιστα, σε σχετική ανάρτησή της στο f/b εφράζει τις ευχαριστίες της σε όλους όσοι στήριξαν την εκλογική κάθοδο.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «με το τέλος των εκλογών του ΤΕΕ 2019, θέλω να συγχαρώ όλους που συμμετείχαν σε αυτή τη διαδικασία και ειδικότερα τους υποψηφίους, εκλεγμένους και μη, τα μέλη και τους φίλους της ΔΚΜ με επικεφαλής τον πρόεδρό μας Γιώργο Στασινό για το ιστορικό ποσοστό του 40% (+12% ) που καθιστά την παράταξή μας πρώτη με διαφορά πανελλαδικά.

Επίσης, ευχαριστώ από καρδιάς τους 1.061 συναδέλφους μου πολιτικούς μηχανικούς σε όλη την Ελλάδα που με τίμησαν με την ψήφο τους και με εξέλεξαν δεύτερη στην Επιστημονική Επιτροπή των Πολιτικών Μηχανικών του ΤΕΕ, καθώς και τους συναδέλφους μηχανικούς του ΤΕΕ Ανατολικής Κρήτης για την επανεκλογή μου για πέμπτη θητεία στην Αντιπροσωπεία του ΤΑΚ. Συνάδελφοι, είναι μεγάλη μου τιμή και θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να φανώ αντάξια αυτής της εμπιστοσύνης!».

 

Τους έστειλε εξώδικο

Εξώδικο κατά του διευθυντή της εφημερίδας «Καθημερινή» Αλέξη Παπαχελά και της δημοσιογράφου Ιωάννας Μάνδρου έστειλε η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη για τη δημοσίευση του απόρρητου εγγράφου που απέστειλε προς τον Άρειο Πάγο σχετικά με τους προστατευόμενους μάρτυρες στο σκάνδαλο Novartis.

Η κ. Ελένη Τουλουπάκη απέστειλε εξώδικο για τέλεση αξιόποινης πράξης, καθώς πρόκειται για εμπιστευτικό δικαστικό έγγραφο και η δημοσιοποίησή του είναι παράνομη (άρθρ. 370 ΠΚ, «Παραβίαση απορρήτου εγγράφων»).

Επιπλέον, σημειώνει πως «το λοιπό περιεχόμενο του άρθρου βρίθει ανακριβειών, επιτρέποντάς μας να συμπεράνουμε ότι εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα της “πληροφόρησης” του κοινού, όπως οφείλει να κάνει η ανεξάρτητη δημοσιογραφία».

 

Η πλάκα με τον Χαρωνίτη

Δεν ξέρω ποιος την σκέφτηκε.

Μπορεί σε άλλους να μην άρεσε, αλλά ομολογώ ότι… αυτός που το σκέφτηκε είχε χιούμορ.

Στις εκλογές του ΤΕΕ/ΤΑΚ πήγαν στις αφίσες πάνω της ΔΚΜ και έβαλαν μια σακούλα από φούρνο που είχαν αγοράσει κουλούρια.

Μόνο που το όνομα του φούρνου παρέπεμπε τυχαία στον προηγούμενο πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΑΚ, τον… Χαρωνίτη.

Τους καπέλωσε άραγε;

 

 

Λεφτά

Αυτά τα κουίζ που μου βάζουν με εκνευρίζουν! Με ρωτάει φίλος εάν ξέρω σε ποια δημοτική επιχείρηση αποφάσισαν (μόνοι τους) να αυξήσουν τους μισθούς τους κατά… 150%! Ο πρόεδρος δηλαδή από 700 και κάτι ευρώ θα παίρνει 1700 plus! Το άκουσε πάντως ο δήμαρχος και βγάζει αφρούς!

 

Τηλέφωνα

Δεν ξέρω τι θα βγάλει αυτή η κυβέρνηση, αλλά είναι αλήθεια ότι οι υπουργοί τρέμουν τον Μητσοτάκη! Και όταν τους λέει να προχωρήσουν οι επενδύσεις, να τρέξουν τα σχέδια και αυτοί το παίρνουν προσωπικά, τότε καταλαβαίνεις ότι γίνεται δουλειά! Ήδη ξέρω δύο υπουργούς που έχουν πάρει πάνω τους μεγάλη επένδυση στην Κρήτη και επιβλέπουν μόνοι τους το πρότζεκτ.

 

Συμφωνίες

Για το «ντιλ» του Metropolitan Hospital, μέλους της HHG που ελέγχεται από τον διεθνή διαχειριστή κεφαλαίων CVC Capital Partners με την “Ιντερκλινικ “ και την εξαγορά της τοπικής κλινικής σας είχα ενημερώσει πολύ καιρό πριν βγει και επίσημα στον αέρα η συμφωνία. Ε, τώρα σας λέω ότι ετοιμάζεται και άλλο…ντιλ! Επίσης εντυπωσιακό, επίσης πιασάρικο!

 

Ταμείο

Γιατί τόση πρεμούρα, τέτοια πίεση για τις εκλογές της Περιφερειακής Ένωσης Δημάρχων; Ένα θεσμικό, σχεδόν άτυπο όργανο είναι, θα μου πείτε, χωρίς λεφτά, χωρίς ταμείο να διαχειρίζεται. Αλλά μήπως δεν είναι έτσι; Μήπως το ταμείο, όπως έχει έρθει τώρα η ιστορία με το προσφυγικό, είναι καλό και θα γίνει καλύτερο; Γιατί με μια πεντακοσάρα στην αρχή μια χαρά ξεκινά το όλο πράγμα!

 

Αριστεροί

Έχουν να το λένε στη ΔΚΜ με τη στάση των… γαλάζιων συντρόφων τους στο Λασίθι. Ενώ από το Ηράκλειο στηρίχτηκαν εκείνοι που έπρεπε να στηριχτούν, από το Λασίθι… δεν έδωσαν τίποτα. Και μάλιστα εκεί που έπρεπε «κάθε ψηφοδέλτιο να έχει συγκεκριμένο όνομα μέσα». Είναι αυτό που λέμε ότι οι αριστεροί δεν θα το έκαναν ποτέ!

 

Ο πρόεδρος

Και να ξανά τα ίδια, λοιπόν, στο ΤΕΕ/ΤΑΚ. 22 συμβούλους έχει η ΑΜΑΚ, 16 η ΔΚΜ, 15 το open tee και από 1 οι δύο άλλοι. Που σημαίνει ότι χρειάζεται συνεργασία των δύο. Με δεδομένο ότι Βρέντζου και Γολοβάνης δύσκολα θα συνεργαστούν, τότε ο Ταβερναράκης έχει το κλειδί. Ίσως και της προεδρίας.