το μεγάλο πρόβλημα της λειψυδρίας του Ηρακλείου

Μήπως να κάνουν κάτι;

Επιτέλους, μετά από καιρό βλέπουμε να ασχολούνται και «κεντρικά» μέσα ενημέρωσης για το μεγάλο πρόβλημα της λειψυδρίας του Ηρακλείου και όχι μόνο. Καλό είναι αυτό, μήπως μάθει και κανένας υπουργείο ότι έχουμε πρόβλημα και φέτος το καλοκαίρι θα τα δούμε όλα.

Πραγματικά, αναρωτιέμαι πάντως τι περιμένει ο Δήμος και δεν αντιδρά; Πιστεύει ότι με μερικές ανακοινώσεις και δηλώσεις του τύπου «έκτακτη ανάγκη» θα λύσει το πρόβλημα; Γιατί δεν ξεκινά μια πραγματική καμπάνια ενημέρωσης του κόσμου σε καθημερινό επίπεδο, με όλους τους τρόπους για τον περιορισμό της σπατάλης; Να «βομβαρδίζονται» οι Ηρακλειώτες με τις πραγματικές συνέπειες του προβλήματος; Προφανώς στη Λότζια θεωρούν ότι θα το περάσουν… αβρόχοις ποσί. Αλλά πιθανώς δεν ξέρουν τι τους περιμένει το καλοκαίρι.

 

@patris
Μεγάλη ζωή για 19 υπουργούς, 10 γενικούς γραμματείς και 150 κομματικά στελέχη σε σουίτα του Ρόδος Παλάς; Σιγά ρε γατάκια, πάμε να… ρίξουμε τον καπιταλισμό από μέσα!
Pavlos

 

Κρητικό ενδιαφέρον

η κρητικής καταγωγής ακαδημαϊκός  κ. Χρυσή Βιτσιλάκη
Κρητικό ενδιαφέρον έχουν οι πρυτανικές εκλογές στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Μεταξύ των υποψηφίων είναι η κρητικής καταγωγής ακαδημαϊκός  κ. Χρυσή Βιτσιλάκη. Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι για τη θέση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη διαδικασία ανάδειξης της 16ης Μαΐου είναι οι καθηγητές Χρυσή Βιτσιλάκη, Ελένη Θανοπούλου και Γιάννης Σεϊμένης.

Για τις τέσσερις θέσεις αντιπρυτάνεων υποψήφιοι είναι οι καθηγητές Ελένη Θεοδωροπούλου, Μαρία Μαύρη, Δημήτρης Παπαγεωργίου, Γιώργος Τσοπάνογλου και Χαράλαμπος Σκιάνης.

 

 

Τον… διευκολύνει

«Έχω ολοκληρώσει τον κύκλο μου. Επειδή βλέπω την αγωνία σου για την ανανέωση, μπορώ αν χρειαστεί και να σε διευκολύνω. Απελευθερωμένος θα δώσω τη μάχη για την παράταξη απ’ όποιο μετερίζι κρίνεις σκόπιμο ότι μπορώ να προσφέρω». Αυτά φέρεται να είπε ο Β. Μεϊμαράκης στον Κυριάκο Μητσοτάκη όταν συναντήθηκαν τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Τι του απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ; «Βαγγέλη, σε τιμά αυτό που μου λες…» φέρεται να απάντησε, αλλά ας τα δούμε όλα στην πράξη, γιατί η ΝΔ έχει πληρώσει τη βαρονία πολύ ακριβά.

 

Γιατί τους ξενάγησαν;

Σε στρατηγείο του ΝΑΤΟ ξεναγήθηκαν μαθητές σχολείου του Ηρακλείου κι αυτό ενόχλησε την Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου, που το καταγγέλλει.

Η Ένωση αναφέρει πως πληροφορήθηκε από γονείς του 6ου Γυμνασίου Ηρακλείου για την εκπαιδευτική εκδρομή που πραγματοποίησε μια ομάδα μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Νάπολι, την προηγούμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο συγκεκριμένου προγράμματος, μια από τις δράσεις του οποίου ήταν και η ενημέρωση για το ρόλο του ΝΑΤΟ.

Η Ένωση καταγγέλλει την απόφαση της Διεύθυνσης του σχολείου, ενώ θεωρεί πως ο Σύλλογος Διδασκόντων φέρει σοβαρές ευθύνες για την έγκριση αυτής της απόφασης, καθώς και οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου και Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κρήτης.

 

τροχονόμοι πηγαίνουν και στα σχολεία για να μιλήσουν στους μαθητές

Παρόντες οι τροχονόμοι

Είναι φορές που οι τροχονόμοι του Ηρακλείου, αν και λίγοι στον αριθμό, νομίζεις ότι βρίσκονται παντού. Και δεν αναφέρομαι στους δρόμους, στα ατυχήματα, στους ελέγχους που κάνουν. Τα στελέχη της Τροχαίας υπερβάλλουν εαυτούς και όχι μόνο δεν τρέχουν απλώς για το κατασταλτικό έργο τους, αλλά πηγαίνουν και στα σχολεία για να μιλήσουν στους μαθητές, όπως έκαναν χθες στο Λύκειο Αγίου Μύρωνα, όπου ο υποδιοικητής της Τροχαίας Στέλιος Καρακούδης εξήγησε στα παιδιά τι γίνεται πραγματικά στους δρόμους.

 

Συνελήφθη ο Μαρινόπουλος

Υπό κράτηση βρίσκεται ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μαρινόπουλος, γιος του Λεωνίδα Μαρινόπουλου, πρώην μεγαλομετόχου της φερώνυμης αλυσίδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύλληψη του Δημήτρη Μαρινόπουλου αφορά την άρνηση παροχής όρκου για τα περιουσιακά του στοιχεία. Με βάση τις πληροφορίες, η “περιπέτεια” του επιχειρηματία αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ώρες.

Η άρνησή του να παράσχει όρκο και η σύλληψή του συνδέονται, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, με τη δικαστική διαμάχη που βρίσκεται σε εξέλιξη με την πλευρά Καρυπίδη, που ήταν πρώην συνεργάτης της αλυσίδας Μαρινόπουλος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τη σύλληψη του Δημήτρη Μαρινόπουλου διέταξε ο ειρηνοδίκης. Σύμφωνα με το  άρθρο 864 του ΚΠΔ στην περίπτωση που μια εκ των δυο πλευρών δεν προσέλθει να δώσει όρκο για τα περιουσιακά της στοιχεία ο ειρηνοδίκης εκδίδει ένταλμα σύλληψης.

 

Μια εξαιρετική δασκάλα

Η ΚΥΡΙΑ ΣΙΝΤΟΡΕ ΚΑΙ Η ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ... ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ : Ένα εξαιρετικό βιβλίο από την Ηρακλειώτισσα συγγραφέα Μαρία Καρυωτάκη
Ένα εξαιρετικό βιβλίο από την Ηρακλειώτισσα συγγραφέα Μαρία Καρυωτάκη, το οποίο θα πρέπει να διαβάσει αλλά και να  στηρίξει η κοινωνία του Ηρακλείου και όχι μόνο, συμμετέχει σε διαγωνισμό που διοργανώνουν τα publics.

Πρόκειται για το βιβλίο «Η ΚΥΡΙΑ ΣΙΝΤΟΡΕ ΚΑΙ Η ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ… ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ (+CD)» το οποίο μπορεί κανείς να ψηφίσει στον διαγωνισμό που ήδη έχει ξεκινήσει ηλεκτρονικά.

Η Μαρία Καριωτάκη γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης, σπούδασε παιδαγωγικά στο  Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Freie Universität στο Βερολίνο.

Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στο  παιδικό βιβλίο και τη φιλαναγνωσία στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Το 2013 τιμήθηκε από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά με έπαινο στην κατηγορία  παιδικής  ποίησης.

Από το 2015 είναι ραδιοφωνική παραγωγός στην παιδική εκπομπή “Η κυρία Σιντορέ και οι τρεις δοκιμασίες”.

Εργάζεται ως δασκάλα στο Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας στο Ηράκλειο Κρήτης.

 

 

Στόχος ο… Τρούμαν

Στόχος ο... Τρούμαν στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο που έγινε  με πορεία μαθητών και φοιτητών προς την αμερικανική πρεσβεία
Χαμός έγινε στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο που έγινε χθες το μεσημέρι με πορεία μαθητών και φοιτητών προς την αμερικανική πρεσβεία, με αφορμή τη στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας στη Συρία, καθώς σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια.

Αυτά ξεκίνησαν μπροστά από τη γαλλική πρεσβεία, όπου μαθητές και φοιτητές πέταξαν αβγά.

Στη συνέχεια ομάδα άλλων διαδηλωτών επί της Βασιλέως Κωνσταντίνου έδεσαν με σχοινιά το άγαλμα του Τρούμαν και προσπάθησαν να το κόψουν με τροχό και ακολούθως να το γκρεμίσουν.

 

Στα καλά καθούμενα…

Τι μπορεί να συμβεί στα καλά καθούμενα… Μπροστά σε ένα πρωτοφανές σκηνικό βρέθηκαν δύο τεχνικοί της εταιρείας παροχής τηλεφωνικών υπηρεσιών Virgin της Μεγάλης Βρετανίας. Οι δύο υπάλληλοι έλαβαν κλήση για την επιδιόρθωση μίας βλάβης σε καλμπ επαρχιακής πόλης του Ηνωμένου Βασιλείου, όμως αυτά που συνάντησαν όταν έφτασαν στο σημείο ξεπερνούσαν κάθε φαντασία. Μόλις μπήκαν στο club oι δύο άντρες διαπίστωσαν ότι βρίσκονταν εν μέσω ενός οργίου ανταλλαγής ερωτικών συντρόφων (swingers), ενώ οι συμμετέχοντες -άντρες και γυναίκες- τους καλούσαν να αφήσουν στην άκρη τη δουλειά τους και να λάβουν μέρος στην ομαδική ερωτική συνεύρεση.Μάλιστα, το γεγονός ότι και οι δύο εργαζόμενοι φορούσαν μπλουζάκια με το λογότυπο της εταιρείας Virgin (στα ελληνικά αποδίδεται ως «παρθένος») δεν έμεινε ασχολίαστο από τους συμμετέχοντες, με τα αστεία και τα πειράγματα να δίνουν και να παίρνουν.

 

Το πρόσωπο

Ένα πρόσωπο-έκπληξη μού λένε ότι βρίσκεται πίσω από ορισμένες συναντήσεις που γίνονται για τον Δήμο Ηρακλείου. Όχι ότι δεν γνωρίζαμε ότι είχε φιλοδοξίες, αλλά διότι δήλωνε σε κάθε περίπτωση ότι θα φύγει τελευταίος από το στέμμα. Αλλά τελικά κάτι… μυρίστηκε.

 

Το 71%

Κυκλοφορεί εδώ και μέρες μια φήμη για δημοσκόπηση που έγινε από δημοτικό παράγοντα του Ηρακλείου και τον δείχνει να παίρνει… 71% στις θετικές προτιμήσεις. Εμένα αυτό γιατί μου φαίνεται πολύ λίγο;

 

Έκπληξη

Οι περισσότεροι που πήγαν στην πρώτη Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής περίμεναν με το… τουφέκι τον νεαρό γραμματέα που υπέδειξε η Φώφη Γεννηματά. Κι όμως, ο Λασιθιώτης Μανόλης Χριστοδουλάκης τούς εξέπληξε όλους. Βγήκε, μίλησε χωρίς χειρόγραφο επί ένα τέταρτο, ήταν πολύ παραστατικός και έδειξε σαν έτοιμος από καιρό.

 

Ο Μιχάλης

Απόψε στις 7.30 στο Επιμελητήριο Ηρακλείου θα παρουσιαστεί το νέο βιβλίο του Μιχάλη Χαραλαμπίδη «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΤΗΤΑ -ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ -ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ». Ανεξάρτητα από το ποιος συμφωνεί ή όχι με τον Χαραλαμπίδη και τα όσα κατά καιρούς λέει το παλιό ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να του αναγνωρίσουμε και τη γνώση και τη μαχητικότητα.