ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

Το τρένο της αλλαγής  και της… παραλλαγής

Μια φράση του Ανδρέα Παπανδρέου δανείστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα που θέλουν τον ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά να είναι χολωμένος με τον πρωθυπουργό, γιατί δεν τον κάλυψε απόλυτα στην κόντρα με τον Πάνο Καμμένο.

«Όποιος δυσφορεί να κατέβει από το τρένο» ήταν το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου. Μια στιγμή όμως, ο Ανδρέας Παπανδρέου αναφερόταν στο τρένο της Αλλαγής (που παρεμπιπτόντως έχει σήμερα γενέθλια), ενώ ο νεόκοπος πολιτικός αναφέρεται στο τρένο της… παραλλαγής, σαν τις στολές που φορά ο Καμμένος όταν επισκέπτεται τα στρατόπεδα προκαλώντας τη μήνιν των στρατιωτικών!

Πάντως, λίγες ώρες αργότερα ο Κοτζιάς κατέβηκε από το τρένο, δημιουργώντας μία κρίση που απειλεί την κυβέρνηση με… εκτροχιασμό.

Παραιτήσου κι εσύ…

Αν πάντως ο πρωθυπουργός είχε το απαιτούμενο σθένος, αμέσως μετά την παραίτηση Κοτζιά θα ζητούσε την παραίτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Όχι γιατί ο Δημήτρης Τζανακόπουλος εξώθησε τον Κοτζιά στην… αποβίβαση, αλλά για το σχόλιό του ότι στο Υπουργικό Συμβούλιο δεν υπήρξε κανένας καυγάς Κοτζιά-Καμμένου!

Οι εξελίξεις όχι μόνο τον διέψευσαν αλλά τον γελοιοποίησαν.

Μετά από αυτό ο πρωθυπουργός, για να προστατέψει αμφότερους, αλλά και την κυβέρνηση, θα έπρεπε να τον… παραιτήσει.

Είναι θέμα αξιοπιστίας, εκτός και αν θωρεί ότι ούτως ή άλλως την έχει απολέσει.

 

Ο Κυριάκος και οι επενδύσεις

Τα πράγματα στη θέση τους με τις… αποεπενδύσεις που έχουν σημειωθεί στην Ελλάδα θα βάλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν έρθει στην εξουσία.

Ο ίδιος, που το έχει βέβαιο, υποσχέθηκε χθες ότι εντός του 2019 θα ξεμπλοκάρουν οι επενδύσεις στις Σκουριές και στο Ελληνικό.

Τέτοια θέλουν να ακούνε οι αριστεροί για να του προσάπτουν ότι υποστηρίζει το κεφάλαιο και υποβαθμίζει το περιβάλλον.

Και αυτός θ’ απαντά ότι αναβαθμίζει το επενδυτικό περιβάλλον.

 

Τους είπε… υβριστές

Οι αντιδράσεις των εργαζομένων του Βενιζελείου Νοσοκομείου στη θέα των κοντέινερ που τους έστειλε η Περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να εγκατασταθούν οι “άστεγοι” υπάλληλοι των κατεστραμμένων από την πυρκαγιά εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου, προκάλεσαν την οργή του αντιπεριφερειάρχη.

Πρόκειται για τον αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Καπάταη, αρμόδιο για τη λειτουργία του κέντρου Logistics της Περιφέρειας Αττικής, ο οποίος έκανε λόγο για  «απόπειρα απομείωσης της προσφοράς και ύβρη προς όλους εκείνους που προσφέρουν».

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι μίλησαν για κακή κατάσταση των πέντε οικίσκων  τύπου container, που εστάλησαν για την προσωρινή στέγαση μέρους των διοικητικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου.

 

@patris
Επόμενος σταθμός της κυβερνητικής αμαξοστοιχίας οι Πρέσπες. Παρακαλούνται οι κύριοι επιβάτες όπως φορέσουν τα σωσίβιά τους. Ο «Μουτζούρης» δεν είναι αμφίβιος.
Dimitris

 

Να δούμε τι θα πράξει…

Ένα επιπλέον ενδιαφέρον αποκτά η προγραμματισμένη για τη Δευτέρα εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου με ομιλητή τον Νίκο Κοτζιά.

Μπορεί να μην έχει πλέον το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Εξωτερικών, αλλά ούτως ή άλλως την εκδήλωση διοργανώνει η Κίνηση Ιδεών και Δράσης «ΠΡΑΤΤΩ», της οποίας και είναι επικεφαλής.

Η ομιλία αφορά τη γεωστρατηγική θέση της Κρήτης, αλλά και τους δρόμους ανάπτυξης του νησιού σε συνδυασμό με τις εξελίξεις σε ενεργειακό και υδρογονάνθρακες.

Η Κρήτη καλείται ν’ αποφασίσει τι είδους ανάπτυξη θέλει για τα επόμενα χρόνια, γι’ αυτό και η εκδήλωση θα δώσει πολλή τροφή για σκέψη.

Πέραν των άλλων, θα είναι και η πρώτη ομιλία Κοτζιά μετά την παραίτησή του, οπότε οι όποιες αναφορές θα έχουν ιδιαίτερη σημασία.

 

Και τρολάκια και κοράκια

Βρε μπελάς που μας βρήκε με τα… κοράκια- τρολάκια της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, που κατοικοεδρεύουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δεν αφήνουν τίποτα να πέσει χάμω, με στοχοπροσήλωση στον τύπο, έντυπο και ηλεκτρονικό!

Οτιδήποτε γραφτεί ή ειπωθεί και δεν αρέσει στην πολλές φορές άρρωστη λογική τους και το καμένο μυαλό τους γίνεται αντικείμενο του φαιδρού σχολιασμού τους.

Οι ξερόλες του τίποτα, που αισθάνονται διαχειριστές της εξουσίας, ενώ δεν ξέρουν ούτε τον υπολογιστή τους.

 

Πληκτρολογούν για μια θεσούλα

-Στερούνται επιχειρημάτων και επιστρατεύουν την ειρωνεία και τα μαθήματα δεοντολογίας και δημοσιογραφίας.

Πολλές φορές επιστρατεύουν και τον φασισμό που κρύβουν μέσα τους και εν αγνοία τους – θέλω να πιστεύω.

Και ας είναι οι μεν τάχα μου αριστεροί και οι δε τάχα μου κεντροδεξιοί.

Το κακό είναι ότι αυτοί θα κυβερνήσουν και αύριο.

Απογοήτευση σε πιάνει για τις αντιλήψεις και τις συμπεριφορές τους.

Το ότι τους έδωσαν μια θεσούλα ή τους έταξαν μια άλλη δεν δικαιολογεί τις “ανορθογραφίες” τους.

 

Μετά την Ελούντα έβγαλαν το Barbaros

Όπως είχαμε επισημάνει,  η τριμερής της Ελούντας ενεργοποίησε τα άγρια αντανακλαστικά της Τουρκίας για πρόσβαση στα θαλάσσια κοιτάσματα, ακόμα και αν χρειαστεί να κάνει «εισπήδηση», για να δανειστούμε έναν εκκλησιαστικό όρο.

Από σήμερα η Άγκυρα, με NAVTEX που εξέδωσε και μέχρι την 1η Φεβρουαρίου, δεσμεύει περιοχές δυτικά της Κύπρου, στις οποίες θα πλέει το ερευνητικό σκάφος Barbaros.

Σύμφωνα με τα στίγματα που έχουν δοθεί, η περιοχή δεν βρίσκεται σε κάποιο από τα οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ αλλά η περιοχή που έχει δεσμεύσει «σπάει» την ένωση της ελληνικής ΑΟΖ μ’ αυτές της Κύπρου και της Αιγύπτου.

Για το σκηνικό έντασης που έχει στήσει η Τουρκία, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διεμήνυσε προς την Άγκυρα ότι αποθαρρύνει «κάθε ενέργεια ή ρητορική που αυξάνει τις εντάσεις στην περιοχή», ενώ παράλληλα μίλησε για ισομερή καταμερισμό των ενεργειακών κοιτασμάτων στην Κύπρο μέσω «συνολικής διευθέτησης του θέματος».

 

 

Ο… πρώτος

Η αμετάκλητη, όπως ο ίδιος τη χαρακτηρίζει, απόφαση του Ευριπίδη Κουκιαδάκη να συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές του Δήμου Ηρακλείου ανοίγει τη βεντάλια των υποψηφίων στη Λότζια.

Διότι πολλοί μέχρι τώρα έχουμε ακούσει πολλά σε σχέση με τις υποψηφιότητες, αλλά στην πράξη δεν έχουμε δει τους ενδιαφερόμενους μνηστήρες της δημαρχιακής καρέκλας να ανακοινώνουν επισήμως την εκλογική τους κάθοδο.

Η επίσημη εμφάνιση του Ε. Κουκιαδάκη δημιουργεί νέα δεδομένα στο προσκήνιο και μοιραία δρομολογεί εξελίξεις, τις οποίες αναμένουμε με ενδιαφέρον…

 

«Καμπανάκι

Η πολιτική κάθοδος του Ε. Κουκιαδάκη «χτυπάει καμπανάκι» κυρίως για το πολιτικό στρατόπεδο των «πράσινων», που δεν μπορούν πλέον να χρονοτριβούν με καθυστερήσεις και θα πρέπει να ανοίξουν τα χαρτιά τους.

Και πρώτος και καλύτερος ο Γ. Κουράκης, που μέχρι σήμερα κινείται σε θολά νερά και δεν έχει αποσαφηνίσει τις πολιτικές του βλέψεις, αν στρέφονται δηλαδή στον Δήμο Ηρακλείου ή στην Περιφέρεια.

Από την άλλη πάλι, ο Φ. Παρασύρης, ο οποίος έχει ήδη δηλώσει “παρών”, θα πρέπει να προσδιορίσει πολιτικά με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει.

Και βέβαια, έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε ποιες θα είναι οι κινήσεις στην προεκλογική σκακιέρα όσων έχουν ακουστεί ως ενδιαφερόμενοι, όπως για παράδειγμα του Γ. Σισαμάκη, του Μ. Αλιφιεράκη και του Γ. Κουμαντάκη.

 

Σολομώντεια

Μια σολομώντεια πολιτική στάση επέλεξε η  παράταξη των μηχανικών της ΝΔ στο ΤΕΕ/ ΤΑΚ  για να τοποθετηθεί στο επίμαχο θέμα της πολιτικής αξιολόγησης των «γαλάζιων» στελεχών της Λότζια, παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από τις ανθρωποφαγικές τακτικές της πολιτικής ισοπέδωσης.

«Εμείς δε θεωρούμε ότι όλα έγιναν καλώς και δε μπορεί από την άλλη και κανένας να υποστηρίξει ότι δεν υπάρχουν και άξια στελέχη της παράταξης μας, με έργο στη σημερινή δημοτική ομάδα» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της ΔΚΜ.