το Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου

Καβγάς χωρίς απόφαση

Τελικά δεν βγήκε σε καλό η ιστορία με το Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου και μετά από δύο και πλέον ώρες συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν βρέθηκε άκρη. Το χειρότερο; Ήταν η παραίτηση της διαπαραταξιακής Επιτροπής Παρακολούθησης του έργου που την είχε ορίσει το Δημοτικό Συμβούλιο. Ήταν έντονη η διαφωνία της πλειοψηφίας των μελών της Επιτροπής με τις επικείμενες αλλαγές  και πρόσθετες χρηματοδοτήσεις του έργου που έγιναν από τη ΔΕΠΤΑΗ. Καβγάδιζαν δύο ώρες και δεν πήραν και απόφαση.

Βέβαια τα προβλήματα είναι πολλά, καθώς το έργο δεν θα τελειώσει, δεν μπορεί στις προθεσμίες (η δεύτερη παράταση που δόθηκε πριν από ένα περίπου χρόνο λήγει την 4.11.2018) και δεν φαινεται να είναι έτοιμο ούτε τον Μάρτιο!

Επίσης τα χρήματα δεν φτάνουν! Δεν είναι μόνο τα 550.000,00 € που με τον 1ο ΑΠΕ  θα δοθούν στον εργολάβο, αλλά μέχρι να τελειώσει το έργο προβλέπεται να εγκριθούν και νέα ποσά με τον 2ο ΑΠΕ, αλλά και νέες παρατάσεις.

Για να μην πω για τις αλλαγές στη μελέτη πυροπροστασίας, τις οποίες δεν έχει εγκρίνει ακόμη το Υπουργείο, αλλά τις έχουν… ήδη αναθέσει!

 

Αναγνώστης της “Π” έστειλε φωτο και βίντεο από λιόφυτο στη Μεσσαρά όπου άρχισαν να το μαζεύουν Σεπτέμβριο μήνα!

Μα… κουζουλαθήκαμε;

Μα είναι δυνατόν;

Αναγνώστης της “Π” έστειλε φωτο και βίντεο από λιόφυτο στη Μεσσαρά όπου άρχισαν να το μαζεύουν!

Συγνώμη, αλλά δεν είναι πάρα πολύ νωρίς να μαζευτούν οι ελιές;

Ούτε καν ο Σεπτέμβριος δεν έφυγε, καλά καλά δεν έχουν μαζέψει τα στφύλια οι άνθρωποι!

Πώς γίνεται;

 

“Με βλέπουν σαν… ξερολούκουμο”

Ο πρώην βουλευτής Χρήστος Μαρκογιαννάκης
Ο πρώην βουλευτής Χρήστος Μαρκογιαννάκης δεν μπορεί να κρατηθεί. Και δήλωσε ότι αισθάνεται… βαθύτατα προσβεβλημένος όσον αφορά τον αποκλεισμό του από τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. στα Χανιά αφήνοντας σαφείς αιχμές για τη συμπεριφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Είπε μάλιστα ότι έχει επαφές με άλλα κόμματα, χαρακτηρίζοντας τον εαυτό του σαν «ξερολούκουμο»!

Μιλώντας στη «Νέα Τηλεόραση Κρήτης» ο πρώην υπουργός δήλωσε «πικραμένος και θυμωμένος» από το γεγονός ότι επί δυόμισι χρόνια ο κ. Μητσοτάκης αρνούνταν να τον δει για να του ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του όσον αφορά το πρόσωπό του.

Παράλληλα, ζήτησε από τον πρόεδρο της Ν.Δ. να γίνουν εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των υποψηφίων της, τονίζοντας ότι μαζί με την Ντόρα Μπακογιάννη το κόμμα θα «χτύπαγε ποσοστό 40%».

Ο ίδιος γνωστοποίησε τις ανεπίσημες επαφές του με άλλα κόμματα χαρακτηρίζοντας τον εαυτό του σαν «ξερολούκουμο».

«Μόνο από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή δεν έχω δεχθεί οχλήσεις. Δεν έχω συζητήσει με κανέναν, δεν σκέφτομαι κάτι τέτοιο»  είπε ο κ. Μαρκογιαννάκης, αφήνοντας πάντως ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο σε περίπτωση που δεν αλλάξει στάση στο πρόσωπό του το κόμμα.

«Στην πολιτική ποτέ δεν λες ποτέ. Αν συνεχίσει κάτι τέτοιο, σημαίνει ότι η εκτίμηση στο πρόσωπό μου είναι μηδενική και ότι η προσβολή των ανθρώπων που πιστεύουν στο πρόσωπό μου είναι απεριόριστη» είπε χαρακτηριστικά.

Επιτροπή Εκλογικής Ετοιμότητας της ΝΟΔΕ Ηρακλείου

Τώρα τους κάλεσαν όλους στη ΝΟΔΕ

Τελικά διόρθωσαν το… λάθος στην Επιτροπή Εκλογικής Ετοιμότητας της ΝΟΔΕ Ηρακλείου και κάλεσαν και τους υποψήφιους συμβούλους που είχαν πάει με τον Κουράκη!

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ολοκληρώθηκε και τυπικά λοιπόν ο δεύτερος κύκλος ακροάσεων από την Επιτροπή, στην οποία παρευρέθηκαν μέλη του κόμματος που συμμετείχαν στον συνδυασμό «Δύναμη Πολιτών» του Λαμπρινού (όπως ο Αναστασάκης που έλειπε για παράδειγμα), εκλεγμένα και μη, τα οποία δεν είχαν καταφέρει να ανταποκριθούν στην προηγούμενη πρόσκληση της Επιτροπής, καθώς και μέλη του κόμματος που συμμετείχαν στον συνδυασμό «Ηράκλειο-Ανοιχτοί Ορίζοντες» υπό τον κ. Γιάννη Κουράκη!

Τι λέει τώρα η Επιτροπή που έχει οριστεί με απόφαση του προέδρου της ΝΟΔΕ Ηρακλείου κ. Βαγγέλη Καρκανάκη; Πως μεθοδικά και προσεκτικά συνεχίζει τις εργασίες της μεθαύριο στο πλαίσιο της τρίτης ακρόασης. Η Επιτροπή αυτή, που έχει… σοφούς και παλιούς νεοδημοκράτες φαίνεται πως βλέπει τελείως διαφορετικά τον Δήμο από ό,τι τον βλέπουν ορισμένοι στο κόμμα.

Στην επόμενη ακρόαση θα συμμετέχουν κομματικά στελέχη, μέλη επιστημονικών, επιμελητηριακών, επαγγελματικών, συνδικαλιστικών, κοινωνικών, πολιτιστικών και άλλων φορέων της πόλης.

 

@patris
Πραγματικό σοκ! Αλλάζει από σήμερα ο καιρός. Μπορεί και να βρέξει.
dimosiografos

 

Θέλουμε… μια φωτογραφία

Από παντού… μπορεί να σκάσει ένας εφοριακός! Όπως συνέβη σε δυο φωτογραφεία των Τρικάλων, όπου έβαλαν λουκέτο οι εφοριακοί, που προσποιήθηκαν τους μελλόνυμφους για να μην προκαλέσουν την υποψία των φωτογράφων!

Σύμφωνα με πληροφορίες ένας άνδρας και μια γυναίκα εμφανίστηκαν σε φωτογραφεία της πόλης προσποιούμενοι ότι είναι ζευγάρι και ενδιαφέρονται να πάρουν προσφορά για τη φωτογράφηση και τη βιντεοσκόπηση του γάμου τους.

Ζητώντας να δουν παλιότερες δουλειές των φωτογράφων, εκείνοι δέχτηκαν με προθυμία και τους παρουσίασαν τα άλμπουμ τους.

Όταν όμως οι εφοριακοί ζήτησαν από τους επαγγελματίες να βγάλουν όλα τα παραστατικά, αποδείχτηκε πως για κάποιες από τις πρόσφατες δουλειές τους δεν είχαν κόψει απόδειξη, με αποτέλεσμα να τους επιβληθούν πρόστιμα και σφράγισμα των καταστημάτων τους, όπως προβλέπεται από τον νόμο.

 

Ο πρόεδρος  Κτιριακών Υποδομών, κ. Γιάννης Χαρωνίτης

Όλα στον αέρα

Το κτηριακό πρόβλημα του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας στο Ηράκλειο συζητήθηκε στη συνάντηση που είχαν χθες στην Αθήνα η αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, κ. Στέλλα Αρχοντάκη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, κ. Gian Andrea Garancini, και εκπρόσωπος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης με τον πρόεδρο των Κτιριακών Υποδομών, κ. Γιάννη Χαρωνίτη.

Όπως είπε ο κ. Garancini, η παραχώρηση από πλευράς Πανεπιστημίου Κρήτης ενός οικοπέδου στις Βούτες δεν προχώρησε και η κατασκευή του κτηρίου εκεί είναι στον «αέρα».

Τις επόμενες βδομάδες θα γίνει μία νέα συνάντηση στο Ηράκλειο, παρουσία και εκπροσώπου του Πανεπιστημίου.

Σημειώνεται ότι μέχρι τις 15 Νοεμβρίου πρέπει να δοθεί απάντηση – δέσμευση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να δοθεί κτηριακή λύση για το σχολείο.

 

Ο πυροσβέστης που έχασε τη γυναίκα του και το μόλις έξι μηνών μωρό του, στη φονική φωτιά στο Μάτι

Πώς να το αντέξεις;

Είναι η πρώτη φορά που άνοιξε την καρδιά του και μίλησε για όσα βίωσε και για όσα συναισθήματα έχει νιώσει από εκείνη την αποφράδα μέρα. Στις 23 Ιουλίου έχασε τη γυναίκα του και το μόλις έξι μηνών μωρό του, στη φονική φωτιά στο Μάτι της Αττικής. Ο ίδιος, όντας πυροσβέστης, κλήθηκε να δώσει τη μάχη με τις φλόγες στην Ανατολική Αττική, όταν ενημερώθηκε ότι η φωτιά είχε μπει στον οικισμό.

«Έχω πολλά συναισθήματα αλλά δεν έχω νιώσει ακόμα θυμό. Δεν ξέρω με ποιον πρέπει να θυμώσω. Κάθε μέρα περνάω από όλα τα συναισθήματα εκτός από θυμό. Μέχρι τώρα» δήλωσε στο αυστραλιανό δίκτυο ABCnews ο πυροσβέστης Ανδρέας Δημητρίου, μιλώντας για πρώτη φορά δημοσίως, μετά την τραγωδία που βρήκε.

Όπως αναφέρει το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του αυστραλιανού δικτύου, ο Αντρέας Δημητρίου προσπάθησε να επικοινωνήσει με τη σύζυγό του, αλλά δεν τα κατάφερε. Όταν έφτασε στην περιοχή, αντίκρισε τα πάντα γύρω από το σπίτι του να έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

Όταν η σύζυγός του Μαργαρίτα απάντησε στο τηλέφωνο, τον ενημέρωσε ότι είχε κατεβεί με το παιδί τους στην παραλία. Ο Ανδρέας Δημητρίου πέρασε μέσα από τις φλόγες για να μεταβεί στην παραλία. Εκεί βρήκε τη σύζυγό του αναίσθητη με το έξι μηνών μωρό τους στο πλάι της.

Ο θάνατος του μωρού διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο. Η Μαργαρίτα δεν ξύπνησε ποτέ από το κώμα και έφυγε από τη ζωή 12 ημέρες αργότερα. Ήταν ο τραγικός επίλογος μίας από τις 99 ιστορίες των ανθρώπων που χάθηκαν εκείνο το απόγευμα του Ιουλίου στην Ανατολική Αττική.

Βαράει διάλυση η Ενωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη,

Διάλυση στου Λεβέντη

Βαράει διάλυση η Ενωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη, καθώς ο βουλευτής της Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης Αριστείδης Φωκάς ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του! Και ο Λεβέντης καταγγέλλει σχέδιο αποστασίας.

Σήμερα ο Φωκάς αναμένεται να καταθέσει την επιστολή ανερξαρτητοποίησής του στον πρόεδρο της ελληνικής Βουλής. Μιλώντας στη “Βεργίνα Τηλεόραση”, ο κ. Φωκάς δήλωσε ότι δεν μπορεί πλέον να παραμείνει στην Κ.Ο. της Ένωσης Κεντρώων, λόγω ασυνεννοησίας με την ηγεσία του κόμματος. Παράλληλα, δήλωσε ότι θα συνεχίσει να μάχεται για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και για τους Θεσσαλονικείς από τα βουλευτικά έδρανα.

Πλέον, με την αποχώρηση του κ. Φωκά, το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη μένει με 5 βουλευτές που είναι και το όριο για να βρίσκεται στη Βουλή. Ωστόσο, με την αποχώρηση του Γιάννη Σαρίδη από την Ένωση Κεντρώων να θεωρείται απλώς θέμα χρόνου, το σενάριο της διάλυσης του κόμματος του Βασίλη Λεβέντη είναι κοντά στο να γίνει πραγματικότητα.

Υπενθυμίζεται πως με 4 βουλευτές δεν μπορεί να θεωρείται κόμμα στη Βουλή.

 

Οι προσφορές

Συνεχώς έρχονται προσφορές και καταθέσεις χρημάτων, μικρών ή μεγαλύτερων ποσών, στον λογαριασμό που έχει ανοίξει το Πανεπιστήμιο Κρήτης για τους φοιτητές που έμειναν εκτός εστίας λόγω της πυρκαγιάς.

Το ποσό των 10.000 ευρώ κατέθεσε ο κ. Λεμπιδάκης από τα Πλαστικά Κρήτης, ενώ της τάξης των 1.000 ευρώ ήταν η συνεισφορά των διοικητικών υπαλλήλων του Ιδρύματος στο Ηράκλειο.

Ο λογαριασμός, που αγγίζει αυτή τη στιγμή τα 13.000 ευρώ, θα παραμείνει ανοιχτός ως την ερχόμενη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου.

 

Λεφτά!

Τι και εάν έχουμε κρίση; Τι και εάν μπορεί να κοπούν οι συντάξεις; Τι και εάν οι μισθοί είναι στα τάρτατα, το iphone Xs των 1.300 ευρώ να έχουμε και δεν μας νοιάζει τίποτε!

Σύμφωνα με τα στοιχεία, μέσα σε 3 ημέρες προπαραγγέλθηκαν 10.000 κινητά iphone νέας γενιάς, με το 60% εξ αυτών να είναι τα iphone Xs των 1.300 ευρώ.

Την Παρασκευή δόθηκαν 6. εκατ. ευρώ από Έλληνες προκειμένου να ενταχθούν σε προνομιακή θέση στη λίστα εκείνων που θα παραλάβουν το νέο μοντέλο της Apple.

 

Τι περιμένουν;

Πραγματικά αναρωτιέμαι μερικές φορές πόσο ευχαριστημένοι είναι στον Δήμο Ηρακλείου με αυτά που βλέπουν στο εργοτάξιο της Δικαιοσύνης. Ένας δρόμος 500 μέτρων που επί μήνες ταλαιπωρεί τους πάντες. Και που σε οποιοδήποτε κράτος του κόσμου θα ήταν τελειωμένος σε μερικά… 24ωρα. Χωρίς υπερβολή!

 

Αποκαλύψεις

Έτσι είναι. Όταν ο καθηγητής Συνολάκης βγάζει το πόρισμα για το ΜΑΤΙ, είναι μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος “Μητσοτάκη”. Οταν αποκαλύπτεται η σχεση της κ. Παπασπύρου με το κυβερνητικό κόμμα, είναι… Πέμπτη.

 

Απόψεις

Μην πάτε μακριά. Δεν είναι μόνο να δούμε το λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου, αλλά και τα αποτελέσματα της πρόσφατης έρευνας της διαΝΕΟσις σε συνεργασία με το ΕΚΚΕ για το αξιακό προφίλ της ελληνικής κοινωνίας. Τις απόψεις για τους ομοφυλόφιλους, τους εξαρτημένους κ.λπ.