ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

Επιτέλους, ο Δήμος έχει προϋπολογισμό!

Μετά από σαράντα κύματα και πολλά προβλήματα, πέρασε ο προϋπολογισμός του Δήμου Ηρακλείου! Με τις ψήφους της παράταξης της πλειοψηφίας, αλλά όχι της αντιπολίτευσης (η κ. Ανδρεάκη υπερψήφισε) εγκρίθηκε αυτός ο προϋπολογισμός, τον οποίο ο δήμαρχος χαρακτήρισε «μεγάλο στοίχημα» και αναγκαίο. Ο δήμαρχος κ. Καλοκαιρινός είπε ότι δεν μπορούσε να αφήσει τον Δήμο και την πόλη χωρίς προϋπολογισμό. «Γι’ αυτό κινηθήκαμε γρήγορα και θεσμικά» ανέφερε ο δήμαρχος, ενώ λεπτομέρειες για τον προϋπολογισμό έδωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γ. Αγριμανάκης. Αντίθετος με τον προϋπολογισμό δήλωσε ο κ. Καραμαλάκης και ανέφερε ότι θα καταψηφίσει, ενώ για επικοινωνιακή πολιτική μίλησε η Μαρία Καναβάκη, που κατέκρινε τη δημοτική Αρχή για την επιλογή του δανείου. Μπορούσε με άλλο τρόπο να υπάρξει προϋπολογισμός, είπε η κ. Καναβάκη. Αντίθετος και ο κ. Δ. Δουλουφάκης, που είπε ότι η δημοτική Αρχή είναι μακριά και από τον δημότη και από τις πραγματικές ανάγκες. Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο κ. Βαρδαβάς επιτέθηκε στη δημοτική Αρχή, στον κ. Καλοκαιρινό προσωπικά, αλλά και τον κ. Αγριμανάκη, τον οποίο κατηγόρησε για… ανεμοδείκτες. Αυστηρά απάντησε ο δήμαρχος λέγοντας ότι επέλεξε να προχωρήσει ο Δήμος, να εκτελεστούν οι συμβάσεις, ότι έχει συνέχεια ο Δήμος και επεσήμανε ότι επέλεξε την ανάπτυξη και όχι ένα χτύπημα στον… τοίχο.

Μένει ο Πρίαμος, αλλαγές στους επιλαχόντες

 

 

Αμετάβλητη ως προς τις έδρες, αλλά με αλλαγές στη σειρά των επιλαχόντων, παρέμεινε η κατάσταση στην Περιφέρεια Κρήτης μετά και την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της ένστασης που είχε κατατεθεί- από τον Γ. Παπαδάκη- για τις περιφερειακές εκλογές στην Κρήτη. Ο Πρίαμος Ιερωνυμάκης παραμένει περιφερειακός σύμβουλος, ενώ πρώτος επιλαχών περνά ο Γιώργος Παπαδάκης (πυρηνικός) με 7.321 σταυρούς και δεύτερος επιλαχών είναι πλέον ο Χάρης Βαβουρανάκης με 7.290 σταυρούς.

Θα ανοίξει ο Πλάτανος;

 

Αλήθεια, βλέπω ότι θα ανοίξει ο «Πλάτανος» στην πλατεία του Αγίου Τίτου; Ωραία ιδέα, δεν λέω. Ακόμη πιο ωραίο το μαγαζί, αλλά σκέφτομαι εάν προσπαθούσε να το ανοίξει ένας ιδιώτης αυτό το κατάστημα τι θα τράβαγε από το Υγειονομικό, τη Δημοτική Αστυνομία και όλες τις Αρχές του κόσμου. Να βάλει κάποιος την κουζίνα στα υπόγεια, χωρίς βασικές υποδομές, αλλά και χωρίς τουαλέτα… Μέσα θα τον είχαν βάλει τον άνθρωπο!

Ένας φίλος ήρθε απόψε απ’ τα παλιά

 

Με ένα ιστορικό και συγκινησιακό τραγούδι ο Γιώργος Παπαδάκης υποδέχθηκε χθες το πρωί τον Γιώργο Αυτιά στο στούντιο του «Καλημέρα Ελλάδα» μετά από δύο δεκαετίες, χαρίζοντας ένα ιστορικό ενσταντανέ. Ο δημοσιογράφος και υποψήφιος πλέον ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία βρέθηκε στο πλατό του ΑΝΤ1, προκειμένου να συζητήσει με Παπαδάκη και Αναστασοπούλου για τους στόχους του στην προεκλογική αρένα της ευρωκάλπης, ωστόσο δεν έλειψε η ιστορική αναδρομή, καθώς οι δύο άνδρες μετρούν συνεργασία πολλών ετών που φτάνει έως τις αρχές της ιδιωτικής τηλεόρασης στην Ελλάδα. Το πλάνο ξεκίνησε με τον Γιώργο Αυτιά και στη μουσική υπόκρουση το τραγούδι «Ενας φίλος ήρθε απόψε απ’ τα παλιά», σε μουσική Γιώργου Μουζάκη και στίχους Φίλωνος Αρία, στην εκτέλεση του Σώτου Παναγόπουλου. Αμέσως ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ σηκώθηκε, αγκάλιασε και ασπάστηκε τον παρουσιαστή.

Αγάπες και παλιές εκπομπές

 

…Ο Γιώργος Παπαδάκης ξεκαθάρισε πως εκτιμά τον Γιώργο Αυτιά, γιατί ήταν δίπλα του στις απαρχές της ιδιωτικής τηλεόρασης και στην καθιέρωση τόσο της πρωινής ζώνης όσο και του εργατικού/οικονομικού ρεπορτάζ. Από την πλευρά του ο Γιώργος Αυτιάς είπε πως εμπνευστής αυτών ήταν ο Γιώργος Παπαδάκης, ο οποίος, δε, του άνοιξε μία μεγάλη πόρτα δίνοντάς του τη δυνατότητα να απευθύνεται στον κόσμο και όπως είπε «τον ευχαριστώ πολύ για αυτό». Στη συνέχεια προβλήθηκαν αποσπάσματα από εκπομπές των αρχών του 2000 με τους δύο δημοσιογράφους να συνυπάρχουν στο τηλεοπτικό πλατό.

Η Μελέτη και ο Μπελέρης

 

Το απόγευμα της Δευτέρας στο Ωδείο Αθηνών θα ανακοινωθεί το ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. Εκκρεμούν 10 θέσεις, 6 για άνδρες και 4 για γυναίκες. Ο Γιώργος Αυτιάς που ανακοινώθηκε χθες έγινε ο 32ος του «γαλάζιου» ευρωψηφοδελτίου, ενώ ακούγονται σενάρια για τη δημοσιογράφο Ελεονώρα Μελέτη, της οποίας η εκπομπή στην πρωινή ζώνη του Mega ολοκληρώνεται την 1η Μαΐου. Αντιθέτως, με τα σημερινά δεδομένα, έχει δυσκολέψει σημαντικά μια υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη, για τον οποίον ο κ. Μητσοτάκης έχει κάνει αρκετές σκέψεις, σταθμίζοντας τα υπέρ και τα κατά. Πάντως ο γιος του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Πέτρος, έκανε μία δραματική παρέμβαση, δίνοντας νέα διάσταση στο θρίλερ που βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες. «Η υποψηφιότητα του πατέρα μου θα είναι μια εθνική υποψηφιότητα και μια λύση win-win, η οποία σε βάθος χρόνου θα λύσει το θέμα της φυλάκισης του δημάρχου Χειμάρρας» υποστήριξε (στα Παραπολιτικά 90,1- «μπρα ντε φερ»), καλώντας τη ΝΔ να μην κάνει πίσω στο θέμα αυτό. «Θα βγούμε κερδισμένοι έχοντας πετύχει τα αυτονόητα, να ακούγεται η φωνή μας και να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα του τόπου μας. Τα μηνύματα που παίρνουμε από τον κόσμο είναι όλα πολύ θετικά, όλοι μάς σφίγγουν το χέρι και όλοι περιμένουν αυτή την υποψηφιότητα. Είναι ντε φάκτο εθνική υποψηφιότητα, η υποψηφιότητά του πατέρα μου θα είναι ένα ιστορικό γεγονός. Πρώτη φορά ένας Χειμαρριώτης και ένας Βορειοηπειρώτης να εκλεγεί ευρωβουλευτής και να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην Ευρώπη» σημείωσε.

Γιατί έβαλε τον Παναγιωτόπουλο

 

…Παράλληλα ανακοινώθηκε για τη θέση του επικεφαλής του εκλογικού αγώνα της ΝΔ ο πρώην υπουργός Άμυνας και βουλευτής Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Ο κ. Παναγιωτόπουλος θα πάρει τη θέση του παραιτηθέντος Γιάννη Μπρατάκου, είναι έμπειρος, έχει ειδικό βάρος λόγω της πρότερης θητείας του στο Πεντάγωνο, είναι βουλευτής νομού της βορείου Ελλάδας και ξέρει καλά πώς να απευθυνθεί σε κοινό με «πατριωτικές ανησυχίες». Η επιλογή του κ. Παναγιωτόπουλου για την επικείμενη εκλογική μάχη φανερώνει και την εκλογική στόχευση του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος επιθυμεί η ΝΔ να συσπειρώσει δυνάμεις, ειδικά στη βόρεια Ελλάδα και να «ζεστάνει» την εκλογική της βάση γενικά. Η προχθεσινή έρευνα της εταιρείας Opinion Poll είναι ενδεικτική για τα δεδομένα που διαμορφώνονται στη βόρεια Ελλάδα, όπου στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ μετράται στο 25,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί στο 15%, ενώ τρίτη με το αξιοσημείωτο 12,7% έρχεται η Ελληνική Λύση, η οποία ξεπερνά το ΠΑΣΟΚ με 12,4%. Μακράν υψηλότερο του εθνικού της ποσοστού (3,7%) είναι και το ποσοστό της ΝΙΚΗΣ με 6,1%.

Έτοιμος για τις εκλογές

 

Βγήκε η είδηση! Καλεσμένοι στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «Ενώπιος Ενωπίω» βρέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης οι Πυξ Λαξ και μεταξύ άλλων ο Μπάμπης Στόκας αποκάλυψε πως θα συμμετέχει στις προσεχείς ευρωεκλογές. «Εγώ είχα μία πρόταση από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για να κατέβω για ευρωβουλευτής. Το σκέφτηκα. Το ένστικτό μου μου λέει να το δοκιμάσω. Δεν ξέρω τίποτα, δεν είμαι σε τίποτα μέσα, είμαι καινούργιος, αλλά με αγνές προθέσεις. Αυτό έχει σημασία. Και λέω να το δοκιμάσω. Βέβαια όλα αυτά αν βγεις. Τώρα μιλάμε στον αέρα. Νομίζω ότι χρειάζονται νέα πρόσωπα. Νομίζω ότι η πολιτική κατάσταση στη χώρα θέλει ανανέωση. Θέλει νέες ιδέες» αποκάλυψε ο γνωστός καλλιτέχνης.

Τώρα φοβάται και ο Νετανιάχου

 

Η ιρανοϊσραηλινή ένταση έχει κλιμακωθεί, καθώς είναι ορατό το ενδεχόμενο η Τεχεράνη να απαντήσει με αντίποινα στην ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Δαμασκό, που σκότωσε ανώτερους Ιρανούς αξιωματούχους. Αρκετές χώρες έχουν προειδοποιήσει τους πολίτες τους να μην ταξιδεύουν στις δύο χώρες αλλά και στον Λίβανο. Ο Νετανιάχου συναντήθηκε με μέλη του Πολεμικού Υπουργικού Συμβουλίου, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ και του αντιπολιτευόμενου Μπένι Γκαντζ. Αμερικανός αξιωματούχος του CBS προειδοποίησε ότι το Ιράν μπορεί να χρησιμοποιήσει περισσότερα από 100 drones, δεκάδες πυραύλους κρουζ και πιθανώς βαλλιστικούς πυραύλους.

Ήρθαν ξένοι δημοσιογράφοι

 

Η Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής φιλοξένησε δημοσιογραφική αποστολή από τη Γερμανία και την Ελβετία, αποτελούμενη από δημοσιογράφους που εκπροσωπούν δύο μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδες. Συγκεκριμένα, από τη Γερμανία τον Jochen Mussig, από τη γνωστή ημερήσια εφημερίδα της Ελβετίας «Neue Zuricher Zeitung», και την κα. Margit Kohl από μια από τις μεγαλύτερες γερμανικές εφημερίδες, τη «Frankfurter Allgemeine Zeitung». Η εν λόγω φιλοξενία θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για το νησί, καθώς θα γίνουν στο γερμανικό και ελβετικό αναγνωστικό κοινό αφιερώματα προβολής της Κρήτης, της ιστορίας, της κουλτούρας και της φυσικής ομορφιάς της. Είναι σημαντικό ότι θα προβληθούν λιγότερο αναπτυγμένες τουριστικά περιοχές, όπως τα Μάταλα, το Μύρτος και το Βάι, μέσω του δισέλιδου άρθρου του κ. Mussig με θέμα τη γεφύρωση της κοινότητας των χίπις της δεκαετίας του ‘70 στην Κρήτη με το σήμερα. Μέσα από το αφιέρωμα θα αναδειχθεί η εξέλιξη του κινήματος των χίπις, που ως ώριμοι πλέον ταξιδιώτες επιστρέφουν πίσω στην Κρήτη, αναζητώντας όμορφα θέρετρα και μπουτίκ ξενοδοχεία. Οι δύο δημοσιογράφοι έμειναν κατενθουσιασμένοι από τη φιλοξενία τους στην Κρήτη, τα καταλύματα που τους φιλοξένησαν στο Ηράκλειο, τα Μάταλα και τη Σητεία, την κρητική γαστρονομία και από τους ανθρώπους που γνώρισαν και συνέβαλαν στην πραγματοποίηση των συνεντεύξεων γύρω από την εποχή των «παιδιών των λουλουδιών».