μεταξύ του Γρηγόρη Πασπάτη και της Αθηνάς Σπανάκη- Κοχιαδάκη

Τι κρύβει η… ανακωχή

Ο χρόνος και μόνο θα δείξει αν όσα έχουν προηγηθεί μεταξύ του Γρηγόρη Πασπάτη και της Αθηνάς Σπανάκη- Κοχιαδάκη θεωρούνται λήξαντα, όπως αναφέρει η ΝΟΔΕ Ηρακλείου της ΝΔ. Διότι δεν ξέρω αν έχει τέτοια ισχύ η συνάντηση που είχαν τα δύο στελέχη, που μέχρι και προχθές τρώγονταν διαδικτυακά, δείχνοντας ότι η συνύπαρξή τους στην τοπική ΝΔ, πόσο μάλλον στο ίδιο ψηφοδέλτιο, ήταν αδύνατη. Τα δύο στελέχη, που συνυπήρξαν στη Λότζια, συναντήθηκαν στο γραφείο του γραμματέα Λευτέρη Αυγενάκη, ύστερα από δική του πρόσκληση και παρουσία του προέδρου της ΝΟΔΕ Βαγγέλη Καρκανάκη.

 

@patris
Μέι: «Ο Τραμπ μού είπε να μηνύσω την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Και αν σου πει να πας να πνιγείς, θα πας;

Vladimiros

 

Το παρασκήνιο  και οι επιφυλάξεις

Όπως αναφέρει η κομματική ανακοίνωση, «μετά από αρκετή συζήτηση, δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις από όλες τις πλευρές για όλα όσα έχουν συμβεί μεταξύ των δυο στελεχών μας και πλέον  θεωρούνται λήξαντα». Προφανώς και ο δρόμος για την εξουσία, στην τροχιά της οποίας πιστεύει ότι βρίσκεται η ΝΔ, ενώνει. Επειδή όμως έχουν ειπωθεί τα μύρια όσα και στο παρασκήνιο έχουν γίνει ακόμα περισσότερα, ας διατηρήσουμε το δικαίωμα της επιφύλαξης. Πόσο μάλλον όταν οι επιθέσεις στο πρόσωπο του Πασπάτη είχαν και αφανείς ενορχηστρωτές…

 

Για τον κοινό στόχο

Η κόντρα πάντως των δύο στελεχών δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί εμφανώς, καθώς, όπως λέει και η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ, «αποφασίστηκε ομόφωνα ότι συντονισμένα και  μεθοδικά θα πρέπει να δουλέψουμε όλα τα στελέχη Ηρακλείου   για τον κοινό στόχο, που δεν είναι άλλος από το να πετύχουμε την πρωτιά του Κόμματος μας στον Νομό  και την πολιτική κυριαρχία της παράταξης  και του Κυριάκου Μητσοτάκη  στις επερχόμενες εθνικές εκλογές».

 

Σοκ στον επιχειρηματικό κόσμο από τον αιφνίδιο θάνατο του Σωκράτη Κόκκαλη τζούνιορ

Σοκάρει η απώλεια…

Σοκ στον επιχειρηματικό κόσμο από τον αιφνίδιο θάνατο του Σωκράτη Κόκκαλη τζούνιορ, που άφησε την τελευταία του πνοή μόλις στα 34 του χρόνια. O γιος του Σωκράτη και της Ελένης Κόκκαλη βρέθηκε νεκρός σε ξενοδοχείο στο Κλίβελαντ, όπου βρισκόταν για συναντήσεις που αφορούσαν την Intralot, στην οποία και ήταν αντιπρόεδρος. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε κανονίσει επαγγελματικό γεύμα το μεσημέρι του Σαββάτου, στο οποίο όμως δεν προσήλθε. Έτσι, τον αναζήτησαν και τον εντόπισαν νεκρό στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του. Σε ανακοίνωσή του το Ίδρυμα Κόκκαλη αναφέρει: «Η οικογένεια Κόκκαλη με βαθύτατη θλίψη ανακοινώνει τον αιφνίδιο θάνατο του Σωκράτη Σ. Κόκκαλη, ετών 34, κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού στο Κλίβελαντ των ΗΠΑ, το Σάββατο 14 Ιουλίου 2018».

 

Το πραξικόπημα και η… αμνησία

Σαράντα τέσσερα χρόνια συμπληρώθηκαν χθες από το πραξικόπημα της Κύπρου τον Ιούλιο του 1974. Αναμφίβολα μία από τις μελανότερες στιγμές της ελληνικής ιστορίας. Όσο και αν κάποιοι εξακολουθούν να σφυρίζουν αδιάφορα, όσο και αν κάποιοι αποποιούνται τις ευθύνες τους.

 

«Παραμένουμε αποικία χρέους»

«Το τοπίο μέχρι τις εκλογές θα αλλάξει. Αλλάζει ήδη με τη συνειδητοποίηση των δυνατοτήτων που ανοίγονται μετά το τέλος των δανειακών συμβάσεων τον Αύγουστο, αλλά και τις επιβεβλημένες διορθωτικές κινήσεις στην πολιτική μας» δήλωσε ο Νίκος Φίλης.

Η ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας «για μια χώρα που παρά τα σημαντικά βήματα, παραμένει αποικία χρέους, δεν θα είναι εύκολη υπόθεση» τόνισε ο πρώην υπουργός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα». «Θα απαιτήσει συγκρούσεις και πρέπει από τώρα να είμαστε έτοιμοι να τις δώσουμε με επιτυχία» συμπλήρωσε.

Κατά χιλιάδες συρρέουν και φέτος οι πιστοί στη Βόνη για το πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας

Χιλιάδες πιστοί στην Αγία Μαρίνα

Κατά χιλιάδες συρρέουν και φέτος οι πιστοί στη Βόνη για το πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας, που γιορτάζει αύριο. Η προσέλευση των πιστών απ’ όλα τα μέρη της Κρήτης -και όχι μόνο- ξεκίνησε το Σάββατο και άρχισε να κορυφώνεται από χθες. Η θαυματουργή εικόνα της Αγίας Μαρίνας έχει την τιμητική της και οι ταμένοι κατά χιλιάδες συρρέουν για να προσκυνήσουν τη χάρη της και να ζητήσουν τη βοήθειά της. Δύσκολα όμως για μια ακόμα χρονιά, ο εορτασμός θα παραμείνει στο θρησκευτικό και μόνο κομμάτι του. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου που όλοι μιλούν για τη μεγαλύτερη εμποροπανήγυρη του νησιού. Ούτε είναι τυχαίο εξάλλου ότι οι πρώτες έριδες για τα έσοδα του προσκυνήματος ξεκινούν από το 1905, όπως διαβάσαμε την Παρασκευή στη «Π» στο ενδιαφέρον άρθρο-αποκάλυψη του Μανόλη Κ. Μακράκη.

 

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis Φρουζής

Το διατηρητέο ακίνητο του Ηρακλείου

Μήπως να τοποθετηθούν οι αρμόδιες αρχαιολογικές υπηρεσίες μετά το δημοσίευμα του Κώστα Βαξεβάνη στο “Documento” ότι επί θητείας του Αντώνη Σαμαρά στο Υπουργείο Πολιτισμού αποχαρακτηρίστηκε (είχε κριθεί διατηρητέο) ακίνητο του Φρουζή στο κέντρο του Ηρακλείου, για να κατεδαφιστεί; Το δημοσίευμα έρχεται ως απάντηση των ισχυρισμών του πρώην πρωθυπουργού ότι δεν γνώριζε προσωπικά τον πρώην αντιπρόεδρο της Novartis και συνοδεύεται από την επιστολή του κ. Φρουζή που ζητούσε τη στήριξη του τότε υπουργού Πολιτισμού. Φυσικά και η Κουμουνδούρου έχει κάνει σημαία το δημοσίευμα, για να περάσει στην αντεπίθεση στην υπόθεση της φαρμακευτικής εταιρείας και των εμπλεκόμενων πολιτικών.

 

Τα ζωγραφισμένα χωριά της Κρήτης

Έργα τέχνης  σ’ ερειπωμένα χωριά

Τα ζωγραφισμένα χωριά της Κρήτης! Είναι κάποιες φορές που για να γίνει ένα θαύμα χρειάζεται μεράκι, όρεξη για δημιουργία και προσφορά. Και τότε ερειπωμένα κτήρια, παλιοί τοίχοι, βρύσες, πηγάδια μετατρέπονται σε έργα τέχνης και δίνουν άλλη πνοή στους τόπους που τα φιλοξενούν.

Η ζωγράφος Βούλα Λαδουκάκη, όπως διαβάζουμε στο ΑΠΕ, στολίζει με φως και χρώματα παλιά κτίσματα σε χωριά του Ηρακλείου όπως στο Αντισκάρι, στα Πλατιά Περάματα, στα Σταυράκια.

Λουλούδια, θάλασσες, δελφίνια ξεπροβάλλουν από το πουθενά…Ένα παραμυθένιο σκηνικό που εκπλήσσει ευχάριστα ντόπιους και επισκέπτες. Όλα ξεκίνησαν από την ιδέα που είχε μία κυρία, μέλος του Συλλόγου Γυναικών Αντισκαρίου, την οποία ανέλαβε να υλοποιήσει η Βούλα Λαδουκάκη έχοντας τη συνδρομή των γυναικών της περιοχής.

 

Θ’ αποδώσουν οι έλεγχοι;

Οι εργαζόμενοι -«φαντάσματα» υποφέρουν, οι συνδικαλιστές φωνάζουν και τώρα ελπίζουν ότι κάποιος τους άκουσε γιατί από 1η Ιουλίου έως τις 15 Σεπτέμβριου υλοποιείται πρόγραμμα στοχευμένων ελέγχων στην Περιφέρεια Κρήτης με τη συμμετοχή του ΣΕΠΕ, των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ, της Οικονομικής Αστυνομίας και του ΣΔΟΕ. Μεγάλο «αγκάθι» δεν είναι μόνο η αδήλωτη αλλά και η υποδηλωμένη εργασία, κάτι που το Υπουργείο Εργασίας υπόσχεται πως θα αντιμετωπίσει με το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή.

 

Όταν πέφτουμε από τα σύννεφα

Έχει πολλή πλάκα σε αυτή τη χώρα όταν πέφτουμε από τα σύννεφα ή κάνουμε ότι πέφτουμε από τα σύννεφα.  Πώς γίνεται να μένουμε όλοι… Παυλόπουλοι όταν διαβάζουμε ή ακούμε ότι στις Κυκλάδες και ειδικά σε Μύκονο, Σαντορίνη, Πάρο, το μαύρο χρήμα ρέει άφθονο. Γιατί τσιμπιόμαστε όταν ακούμε ότι ένα «πρώτο τραπέζι» στο “νησί των ανέμων” ή στην Καλντέρα και την Οία μπορεί να πιάσει μέχρι και 20.000 ευρώ! Αφού μιλάμε για διαφορετικές οικονομίες και άλλες αγορές, οπότε δε μπαίνει θέμα σύγκρισης με την άλλη Ελλάδα. Όσο για τον πλούτο, τη χλιδή και την ακρίβεια, για πολλούς δεν είναι το ζητούμενο; Όταν λέμε ότι θέλουμε πλούσιους και όχι μπατίρηδες τουρίστες, τι στα αλήθεια εννοούμε;

 

Την περνούν για ποτάμι!

Τουλάχιστον 1.000 Αφρικανοί πνίγηκαν μόνο φέτος στη Μεσόγειο προσπαθώντας να φτάσουν στη “γη της επαγγελίας”.

Και το ακόμα πιο τραγικό, σύμφωνα με τα στοιχεία επίσημων οργανισμών,   είναι ότι οι περισσότεροι Αφρικανοί δεν έχουν δει ποτέ τους θάλασσα και νομίζουν ότι η Μεσόγειος είναι ποταμός!