ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΥΤΟ ΚΙΝΑΛ

Ξεκίνησε ο… εμφύλιος!

Άρχισαν τα όργανα στο ΚΙΝΑΛ! Ως σπόντα προς τον Ανδρέα Λοβέρδο μπορεί να αναγνώσει εύκολα κανείς την τελευταία ανάρτηση του Χάρη Καστανίδη στο Twitter περί προοδευτικής διακυβέρνησης.

«Διάβασα ότι “ο όρος προοδευτική διακυβέρνηση είναι ύποπτος”. Δεν υπάρχουν ύποπτοι όροι. Αποκτούν διαφορετική σημασία ανάλογα με τους ανθρώπους που εκφωνούν τις λέξεις» έγραψε ο Χ. Καστανίδης.

Νωρίτερα, χθες από την Κρήτη ο επίσης υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝ.ΑΛ. Ανδρέας Λοβέρδος είχε δηλώσει σχολιάζοντας τη δήλωση του ΓΑΠ: «Η δική μου υποψηφιότητα θα καταστρέψει κάθε σενάριο που μπροστά μου λανσάρεται ως δήθεν προοδευτική διακυβέρνηση ΚΙΝ.ΑΛ.-ΣΥΡΙΖΑ ίσως και Βαρουφάκη».

Συγκεκριμένα είπε:

«Θέλω να σας πω κάτι άλλο εμένα που αφορά εμένα. Εξυφαίνεται –και έχω πια ενδείξεις– μια απόπειρα να φτιαχτεί ένα μέτωπο ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ και ίσως και Βαρουφάκη. Αυτά έχουν έναν τίτλο: Όποιον ακούτε να λέει για “προοδευτική κυβέρνηση”, εμένα το μυαλό μου το παρέπεμπε, από την ημέρα που ήμουν στη Βουλή και το υιοθέτησε αυτό ο κ. Τσίπρας παρουσία όλης της Εθνικής Αντιπροσωπείας, από την ημέρα εκείνη ο όρος αυτός μου έγινε ύποπτος.

Και όσο περνάνε οι μέρες βλέπω ότι δεν είναι και κάτι που μπορεί να το αποκλείσει ένας πολιτικός. Αντίθετα λέω εγώ: Όποιος παλεύει να στήσει ένα σενάριο ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ και Βαρουφάκη, για τον τελευταίο τον άνθρωπο δεν ξέρω, αλλά λέω τι ακούγεται εγώ θα το ακυρώσω το βράδυ της εκλογής μου».

 

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Χαρδαλιάς έκανε την τρίτη δόση
Έκανε την τρίτη δόση

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Χαρδαλιάς έκανε την τρίτη δόση και φυσικά δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τις νοσηλευτριες… που ήταν πολλές!

«Έκανα την 3η δόση του εμβολίου κατά του COVID-19. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Σοφία, στην Άσπα, στη Μαρία, στην Ιωάννα και στη Νίκη, σε κάθε υγειονομικό στέλεχος της Επιχείρησης Ελευθερία σε όλη τη χώρα. Μια εκλεκτή ομάδα που γράφει ξεχωριστές σελίδες καθήκοντος στο βιβλίο αυτής της μάχης» ανέφερε.

 

Τρεις αειθαλείς συμπολίτες μας, πρώην βουλευτές συναντήθηκαν χθες έξω από το φαρμακείο του Φρ. Παρασύρη και τα είπαν για τα παλιά και τα …νέα. Ο Δημήτης Σαρρής, ο Δημήτρης Αποστολάκης και ο Στέλιος Ματζαπετάκης
Φίλοι από τα παλιά

Αυτή κι αν ήταν… συνάντηση κορυφής από τα παλιά. Τρεις αειθαλείς συμπολίτες μας, πρώην βουλευτές συναντήθηκαν χθες έξω από το φαρμακείο του Φρ. Παρασύρη και τα είπαν για τα παλιά και τα …νέα. Ο Δημήτης Σαρρής, ο Δημήτρης Αποστολάκης και ο Στέλιος Ματζαπετάκης που ξεχώρισαν για το ήθος τους όσα χρόνια υπηρέτησαν την κοινωνία και την πολιτική έχουν κάθε λόγο να είναι περήφανοι για την διαδρομή τους. (Φαντάζομαι ότι συζήτησαν και τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ- στήριξη στον Φρέντυ για την επιλογή του έδωσαν άραγε;).

 

Χαρούπι
Η λύση για την Κρήτη

Καινοτόμες λύσεις για τους Κρητικούς παραγωγούς. Δυο προτάσεις που και η Ένωση Ηρακλείου έχει στηρίξει και αναδείξει, την αναμπέλωση και την αναδάσωση γαιών φαίνεται να μπαίνουν στην τελική τους ευθεία με πολύ υψηλά ποσοστά επιδότησης.

«Τώρα είναι η ευκαιρία» επιμένει η ΕΑΣΗ μιας και τα δύο προγράμματα είναι πολύ ελκυστικά για τους αγρότες που πραγματικά θέλουν να επενδύσουν στη γη τους.

Έχουμε το κατάλληλο προσωπικό για να καθοδηγήσουμε τους αγρότες μέλη μας αφού η αναμπέλωση θα περάσει μέσα από την Ένωση Ηρακλείου και από άλλα συλλογικά σχήματα.

Όσον αφορά την δάσωση και εκεί η Οργάνωση θα μπορούσε να βοηθήσει τους αγρότες μέλη της μιας και δασολόγους έχει αλλά και όλο το χαρτογραφικό υπόβαθρο υπάρχει στην Οργάνωση.

Είναι λοιπόν ευκαιρία για τους αγρότες μας να πετύχουν ένα καλύτερο εισόδημα αλλά και ευκαιρία να αναβιώσει η σταφίδα και το χαρούπι της Κρήτης.

Δύο προϊόντα που έχουν χαρακτηριστεί πλέον ως υπερτροφές και μάλιστα ως προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας με την σταφίδα μας να είναι κατοχυρωμένη ως προϊόν ΠΓΕ δηλαδή προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης ενώ το ίδιο  θα πρέπει να γίνει άμεσα και για το χαρούπι μας.

«Αλοίμονο μας να μην καταφέρουμε να απορροφήσουμε τα χρήματα για αυτές τις δύο δράσεις όταν δεκάδες εκατομμύρια επιδοτήσεων που έρχονται στο νησί δεν έχουν πιάσει δυστυχώς τόπο» επιμένει η ΕΑΣΗ που φαίνεται να ξεφεύγει από τα στερεότυπα της οργάνωσης και να δείχνει έναν καινούριο δρόμο μέσα από προτάσεις που καταθέτει κατά καιρούς.

 

Η Ρωσία θεωρεί «ανεπίτρεπτα και αντιπαραγωγικά τα μονομερή βήματα σχετικά με την περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων της Αμμοχώστου» και τάσσεται υπέρ της «τάχιστης επανέναρξης της διαδικασίας των δικοινοτικών συνομιλιών», όπως δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ με το πέρας των συνομιλιών του με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη στη Μόσχα
Θερμά… λόγια

Αν μη τι άλλο οι Ρώσοι μιλούν πάντα… με τα καλύτερα λόγια! Η Ρωσία θεωρεί «ανεπίτρεπτα και αντιπαραγωγικά τα μονομερή βήματα σχετικά με την περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων της Αμμοχώστου» και τάσσεται υπέρ της «τάχιστης επανέναρξης της διαδικασίας των δικοινοτικών συνομιλιών», όπως δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ με το πέρας των συνομιλιών του με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη στη Μόσχα.

«Συζητήσαμε αναλυτικά το πρόβλημα της διευθέτησης του Κυπριακού.

Ακούσαμε τις πολύ σημαντικές για εμάς εκτιμήσεις των εταίρων μας και με τη σειρά μας επιβεβαιώσαμε τις θέσεις αρχών της Ρωσίας υπέρ της επίτευξης δίκαιης, βιώσιμης και καθολικής διευθέτησης του Κυπριακού προβλήματος εντός των υπαρχόντων διεθνών νομικών πλαισίων», είπε ο Ρώσος υπουργός, σημειώνοντας ότι η Μόσχα δεν βλέπει «εναλλακτική λύση πέραν της τάχιστης επανέναρξης της διαδικασίας των δικοινοτικών συνομιλιών, η οποία θα επέτρεπε να αποκατασταθεί ατμόσφαιρα εμπιστοσύνης μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων».

Όπως είπε ο Σ.Λαβρόφ, «τόσο σε επίπεδο ΟΗΕ, όσο και στις διμερείς επαφές με όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές τασσόμαστε υπέρ της δημιουργίας ευνοϊκών εξωτερικών συνθηκών για την επίτευξη προόδου στις κυπριακές υποθέσεις», ενώ εκ νέου Μόσχα και Λευκωσία επιβεβαίωσαν «ότι είναι εξαιρετικά αναγκαία η συμμετοχή στη συζήτηση των εξωτερικών πτυχών της διευθέτησης των μονίμων μελών του ΣΑ του ΟΗΕ, όπως και τη θέση μας υπέρ της αντικατάστασης των υπαρχουσών πεπαλαιωμένων εγγυήσεων ασφαλείας της Κύπρου με νέες εγγυήσεις μέσω πλέον του Συμβουλίου Ασφαλείας».

 

Ήθελε και… ανεμβολίαστη κομμώτρια
Ήθελε και… ανεμβολίαστη κομμώτρια

Ένα απίστευτο περιστατικό έγινε σε κομμωτήριο στην Θεσσαλονίκη με πρωταγωνιστή έναν αρνητή της πανδημίας και τις… συνωμοσιολογικές απαιτήσεις του.

Ένας άνδρας, πήγε σε κομμωτήριο της πόλης δίχως ραντεβού και απαίτησε να εξυπηρετηθεί, ωστόσο δεν ήταν αυτό το πρόβλημα. Ο άνδρας ήταν αρνητής και δεν ήθελε να φορέσει μάσκα ενώ απαίτησε να τον κουρέψει και υπάλληλος του κομμωτηρίου η οποία θα έπρεπε να είναι ανεμβολίαστη (για να μην τον κολλήσει το…τσιπάκι) και φυσικά… να μην φοράει μάσκα!

Όπως ανέφερε η ιδιοκτήτρια του κομμωτηρίου στη Θεσσαλονίκη, αρνήθηκαν να τον κουρέψουν και τότε ο ίδιος άρχισε να τους απειλεί ότι θα φωνάξει την αστυνομία. Στη συνέχεια ο αρνητής έκανε μήνυση και αγωγή ζητώντας 10.000 ευρώ. Στην αγωγή του αναφέρει ότι η ιδιοκτήτρια αρνήθηκε να τον εξυπηρετήσει.

 

@patris

Συνολικά 83.000 υπογραφές συγκέντρωσαν οι έξι υποψήφιοι του ΚΙΝΑΛ. Φαντάσου να ψηφίσουν… 70 χιλιάδες στις διαδικασίες.

Pasokos

Πρόταση για φτηνό αέριο!

Με πρόταση για προμήθεια φυσικού αερίου, οι τιμές του οποίου έχουν εκτοξευτεί το τελευταίο διάστημα, από κοινού για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση προσήλθε στη Σύνοδο Κορυφής, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αξιολογώντας παράλληλα το ζήτημα των αυξήσεων ως εκείνο που θα κυριαρχήσει στη συζήτηση.

Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι θα ενημερώσει τους ομολόγους του για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο που «μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να διαμορφωθεί ως μια εναλλακτική πηγή ενέργειας για την Ευρωπαϊκή Ένωση», μέσω της μεταφοράς είτε φυσικού αερίου, είτε «πράσινου» ηλεκτρικού ρεύματος από την βόρεια Αφρική (Αίγυπτο), μέσω  Κρήτης- Ελλάδας.

«Είτε μιλάμε για φυσικό αέριο -το οποίο θα μπορεί να μεταφέρεται σε υγροποιημένη μορφή από την Αίγυπτο προς την Ελλάδα και από εκεί προς το ευρωπαϊκό δίκτυο φυσικού αερίου- είτε μιλάμε για ηλεκτρική ενέργεια η οποία θα μπορεί να παράγεται, πάλι στη Βόρεια Αφρική σε πολύ συμφέρουσες, σε ιδανικές θα έλεγα, συνθήκες και να μεταφέρεται μέσω ενός καλωδίου, πάλι, από την Αίγυπτο στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας.

Η σημασία, λοιπόν, της Ανατολικής Μεσογείου έγκειται ακριβώς και ως προς αυτή της την διάσταση, η οποία συναρτάται άμεσα με την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα έχουμε την ευκαιρία αυτά να τα συζητήσουμε εκτενώς» είπε.

 

Μητσοτάκης
Το θέμα όμως η Τουρκία

…Ποιο είναι το θέμα όμως με αυτή τη μεταφορά αερίου από τον αγωγό; Ότι η Τουρκία βάζει πάλι θέματα ότι «αυτές είναι δικές μας περιοχές», δήλωσε ο πρωθυπουργός που εξήγησε στους Ευρωπαίους ότι δεν σηκώθηκε μια μέρα η Ελλάδα να έχει…θέμα με την Τουρκία.

Κάποιοι μέχρι τώρα έλεγαν στην Ευρώπη «αμάν πια μας έχετε πρήξει με την Τουρκία» τώρα βλέπουν πόσα προβλήματα προκαλεί η γείτονα…

 

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, είχε χθες  σύντομη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του,  Χουλουσί Ακάρ,
Μια ξαφνική συνάντηση!

Ξαφνική, σύντομη αλλά και ενδιαφέρουσα! Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, είχε χθες  σύντομη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του,  Χουλουσί Ακάρ, η οποία πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ,  κατόπιν αιτήματος της τουρκικής πλευράς.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά την οικογενειακή φωτογραφία των υπουργών, ο Τούρκος υπουργός απευθύνθηκε στον κ. Παναγιωτόπουλο και του ζήτησε να μιλήσουν ιδιαιτέρως, όπερ και εγένετο. Η συνάντηση κράτησε 15 λεπτά.

Ο Έλληνας υπουργός, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, υπογράμμισε ότι είναι χρήσιμη η διατήρηση ανοικτών διαύλων επικοινωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, αλλά, για να γίνουν βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση, απαιτείται βελτίωση του κλίματος και τήρηση των αρχών καλής γειτονίας.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε τη σημασία του σεβασμού της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της προσήλωσης στο Διεθνές Δίκαιο, που αποτελούν την αδιαμφισβήτητη εγγύηση για τη διαμόρφωση συνθηκών ειρήνης, ασφάλειας, σταθερότητας στην περιοχή.

 

σχολεία εκπαίδευση μαθητές
Σύγχυση με τα σχολεία

Τελικά, ποιος αποφασίζει για το κλείσιμο των σχολείων σε περίπτωση σεισμού; Είναι ένα καίριο ερώτημα που συναντάμε διαρκώς μπροστά μας λόγω της έντονης σεισμικής δραστηριότητας που σημειώνεται στο νησί. Δεδομένο είναι πως οι Δήμοι μπορούν να λάβουν αποφάσεις για αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων ως τρεις μέρες και ως 15 η περιφέρεια. Στη συνέχεια, αν χρειαστεί, αναλαμβάνει δράση το Υπουργείο Παιδείας.

Χθες, με την πρώτη επίσκεψη του Εγκέλαδου, τα τηλέφωνα έπεφταν «βροχή», ωστόσο, κάποιες υπηρεσίες πετούσαν το μπαλάκι σε άλλες, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η λήψη αποφάσεων.

Οι εκπαιδευτικοί έβγαζαν και έβαζαν, σε κάποιες περιπτώσεις, τα παιδιά στις τάξεις αφού ενημερώνονταν ότι τα σχολεία δεν κλείνουν.

Τελικά, ορισμένοι Δήμοι, μεταξύ αυτών και του Ηρακλείου, έλαβαν απόφαση για λουκέτο στα σχολεία. Ο λόγος είναι ότι η σεισμική δραστηριότητα συνεχιζόταν και η ανησυχία αυξανόταν. Ωστόσο, μέχρι να δοθεί το «πράσινο φως» για αποχώρηση των μαθητών, κάποιοι είχαν ήδη σχολάσει, ουσιαστικά οι αποφάσεις αφορούσαν στα ολοήμερα τμήματα.

 

Οξύνει το κλίμα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τη Δύση με αφορμή την υπόθεση απόφυλάκισης του Οσμάν Καβαλά
Από τον αγιασμό του ΟΦΗ
Θέλει να τους απελάσει!

Οξύνει το κλίμα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τη Δύση με αφορμή την υπόθεση απόφυλάκισης του Οσμάν Καβαλά που έχει συντείντει στη διπλωματική απομόνωση της Άγκυρας. Ο Τούρκος πρόεδρος ζητά, συγκεκριμένα, να απομακρυνθούν οι πρεσβευτές των δέκα χωρών που έχουν απευθύνει έκκλησ να αποφυλακιστεί ο ακτιβιστής που παραμένει κρατούμενος εδώ και τέσσερα χρόνια.

Ο Τούρκος πρόεδρος ζητά, επίσης, να κηρυχθούν ανεπιθύμητοι («persona non grata) στην Τουρκία ο πρέσβης ΗΠΑ, οι πρεσβευτές Γερμανίας, Δανίας, Φινλανδίας,  Γαλλίας, Ολλανδίας, Σουηδίας, Καναδά, Νορβηγίας και Νέας Ζηλανδίας.

«Θέλουν να κατηγορήσουν την Τουρκία μέσα από αυτό το απολειφάδι του Σόρος, που ονομάζεται Καβαλά. Γιατί 10 πρέσβεις έκαναν αυτή τη δήλωση; Αυτοί που υπερασπίζονται αυτό το απολειφάδι του Σόρος επιδιώκουν να αφεθεί ελεύθερος.

Είπα στον υπουργό των Εξωτερικών μας ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια να τους φιλοξενούμε άλλο στη χώρα μας. Έχετε την εξουσία εσείς να δώσετε ένα τέτοιο μάθημα στην Τουρκία; Ποιοι είστε εσείς; Τί είναι αυτό; “Αφήστε τον Καβάλα”. Εσείς αφήνετε ελεύθερους τους ληστές, τους δολοφόνους, τους τρομοκράτες στη χώρα σας; Αμερική, Γερμανία, ποια από εσάς έκανε ποτέ κάτι τέτοιο;» είπε.

 

ΤΣΙΟΔΡΑΣ - ΠΟΛΑΚΗΣ
Δεν αντέχει να τον ακούει

Δεν ήταν η πρώτη  επίθεση εναντίον του Σωτήρη Τσιόδρα εξαπέλυσε με ανάρτησή του στο Facebook ο  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, μετά τη δήλωση του καθηγητή ότι «γλιτώσαμε 8.400 θανάτους από κοροναϊό στην πατρίδα μας με τα εμβόλια».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Πολάκη στο Facebook:

«Βγήκε και ο Σωτήρης ο Τσιόδρας να κρατήσει φανάρι στο Μητσοτάκη, καθώς ΕΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΥΘΥΝΗ,για τους 15.500 χιλιαδες νεκρούς που φτάσαμε ως χώρα από τον κορωναϊό!

Με μαθηματικές ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ ελεεινής μορφής προσπαθεί να μας πείσει πως πρέπει ναμαστε ευτυχισμένοι με τους 15.500 νεκρούς γιατί γλυτωσαμε λέει άλλους 8.500 χιλιαδες!(φωτο1-2)

ΘΑ’ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΣΩΤΗΡΗ ΤΣΙΟΔΡΑ για αυτά που είπες!

Αν είχατε φέρει τα μονοκλωνικά αντισώματα από τότε που σας φωνάζω και αν είχαμε ΜΕΘ στο δεύτερο και τρίτο κύμα θα ΕΙΧΑΝ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 15.500 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΧΑΣΑΜΕ!

Αυτό το ξερεις καλά! Όπως ξερεις πως εδώ και τρεις τουλάχιστον μήνες είμαστε ΣΤΑΘΕΡΑ στη δεύτερη ή τριτη θέση θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής ένωσης ! Μόνο η Βουλγαρία και η Λιθουανία μας ξεπερνούν (φωτο3-4).

Χάνουμε ένα χωριό κάθε βδομάδα και βγήκες να μας πεις πως πρέπει ναμαστε χαρούμενοι γιατί δεν χάνουμε δυο η τρία χωριά!

Αλλά δεν φταις εσύ… άλλοι φταίνε…».

 

 

Ανεγκέφαλοι

Εδώ και δύο μέρες πάλι έχουν φουντώσει τα fake news και οι φημολογίες για τους σεισμούς. Ενώ η μετασεισμική ακολουθία έχει ανησυχήσει και κουράσει τον κόσμο ορισμένοι γνωστοί και μη εξαιρετέοι καφενόβιοι έχουν πάλι βαλθεί να τρελάνουν τους κατοίκους της περιοχής λέγοντας διάφορες ανοησίες. Για μεγάλους σεισμούς, για Στρατό ότι φανταστεί ο κάθε ανερμάτιστος (αν)εγκέφαλος!

 

Τυχαία

Ολιγόλεπτη συνάντηση είχαν στα γραφεία του ΚΙΝΑΛ στη Χαριλάου Τρικούπη ο Γιώργος Παπανδρέου με τον Νίκο Ανδρουλάκη. Οι δύο άνδρες καθώς επισημοποίησαν την υποψηφιότητά τους για την προεδρία του κόμματος, καταθέτοντας στα γραφεία τις υπογραφές που συγκέντρωσαν, είχαν τυχαία συνάντηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα που ο Γιώργος Παπανδρέου έμπαινε στα γραφεία συνάντησε τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος έβγαινε και συνομίλησαν για λίγη ώρα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο διάλογος έγινε σε πολύ θετικό κλίμα με τους δύο άνδρες να ανταλλάσσουν ευχές για «καλή επιτυχία», ενώ μίλησαν για έναν καθαρό αγώνα και τόνισαν ότι η παράταξη θα πρέπει να παραμείνει πάνω από τα πρόσωπα.

 

Έκπληκτος

Μένει έκπληκτος, λέει ο πρέσβης των ΗΠΑ κ. Πάιατ από την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ για την αμυντική συμφωνία, αφού «αυτή η αναγέννηση των αμυντικών σχέσεων Ελλάδας-ΗΠΑ ξεκίνησε πραγματικά κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οι νέες βάσεις είχαν συμφωνηθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ». Αυτό είπε ο πρέσβης, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ είπε χθες ότι είναι fake news της ΝΔ.

 

Τα γύρισε!

Δεν ξανάγινε αυτό που συνέβη στα Χανιά! Μπάρμαν μαγαζιού της πόλης αποκάλυψε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι ένας πελάτης επέστρεψε μετά από δέκα χρόνια 40 ευρώ που είχε πάρει έπειτα από λάθος στα ρέστα!

Ο θαμώνας είχε πάει στο μπαρ πριν από δέκα χρόνια και είχε κάνει λογαριασμό 60 ευρώ. Πάνω του είχε ένα 50ευρω και 10εύρω, τα οποία και έδωσε στον μπάρμαν, ωστόσο εκείνος προφανώς νόμιζε ότι πήρε δύο χαρτονομίσματα των 50 ευρώ και του έδωσε ρέστα 40 ευρώ.

Ο πελάτης αν και κατάλαβε το λάθος πήρε τα ρέστα, ωστόσο όπως φάνηκε, το έφερε βάρος στη συνείδησή του. Έτσι μετά από δέκα χρόνια, βρήκε την ευκαιρία σε ένα γάμο που ήταν κουμπάρος και έδωσε σε μπάρμαν του μαγαζιού έναν φάκελο που περιείχε 40 ευρώ και μια επιστολή, με την οποία εξηγούσε τι είχε συμβεί, για να την παραδώσει στον ιδιοκτήτη.

Μεταξύ άλλων στην επιστολή του, ανέφερε: «Ονομάζομαι Αριστοτέλης, δεν γνωριζόμαστε. Πριν κάποια χρόνια, 10 ή 11 ίσως, παρόλο που βρισκόμουν σε αρκετά δύσκολη οικονομική κατάσταση επέλεξα να βγω με μία κοπέλα και ήρθαμε στο μαγαζί σου. Αφού ήπιαμε κοκτέιλ ζήτησα τον λογαριασμό. Το κόστος για αυτά που είχαμε πάρει ήταν 60 ευρώ, εγώ είχα ακριβώς 60 ευρώ. Ένα χαρτονόμισμα των 50 ευρώ και ένα των 10 ευρώ. Τα έδωσα στο bartender και εκείνος προφανώς μπέρδεψε το χαρτονόμισμα των 10 ευρώ με 50 ευρώ».